2010. február 26., péntek

Spanyolország - Franciaroszág barátságos mérkőzés

Spanyolország: Fernando Torres is készülhet a franciák elleni meccsre
Vicente del Bosque kihirdette keretét a franciák elleni jövő szerdai felkészülési találkozóra. A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívót küldött az Ausztria és Argentína elleni – novemberi – meccseket sérülés miatt kihagyó Fernando Torresnek és Marcos Sennának is.

A 23 nevet tartalmazó listán kisebb meglepetést legfeljebb Álvaro Negredo és Jesús Navas szereplése jelent, bár a Sevillában mutatott jó formájuk miatt nem érdemtelenül tagjai a keretnek. Navas az argentinok ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti csapatban, és úgy tűnik, meggyőzte Del Bosquét.

A bajszos kapitány hangsúlyozta, hogy ez a keret még nem azonos a világbajnokságra utazók névsorával, ám a spanyol sajtó általános vélekedése szerint nagy változások már nem várhatók, a Real Madrid korábbi vezetőedzője eldöntötte, kikkel utazik a Dél-afrikai Köztársaságba.

A SPANYOL KERET
Kapusok: Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Diego López (Villarreal)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Pique (Barcelona), Puyol (Barcelona), Marchena (Valencia), Albiol (Real Madrid), Capdevila (Villarreal), Arbeloa (Real Madrid)
Középpályások: Senna (Villarreal), Xabi Alonso (Real Madrid), Busquets (Barcelona), Xavi (Barcelona), Fabregas (Arsenal), Iniesta (Barcelona)
Csatárok: Mata (Valencia), D. Silva (Valencia), Jesús Navas (Sevilla), Villa (Valencia), F. Torres (Liverpool), Güiza (Fenerbahce), Negredo (Sevilla)

Forrás: nso.hu

2010. február 9., kedd

2012-es Európa Bajnokság


2010. február 07-én, pontosan délben kisorsolták a két év múlva megrendezésre kerülő Európa Bajnokság selejtezőjének csoportjait.
A rendező ország Lengyelország és Ukrajna, a
kiknek már nem kell megküzdeni, hiszen alapból résztvevői lesznek az EB-nek.
A selejtezőbe
n 51 válogatott vesz részt.
A mérkőzéseket 2010. szeptemberétől 2011 végéig fogják lejátszani.
Az 51 válogatottat 9 csoportba sorsolták ki.
Íme a csoportok:

A csoport:

Németország
Törökország
Ausztria
Belgium
Kazahsztán
Azerbajdzsán

B csoport:

Oroszország
Szlovákia
Írország
Macedónia
Örményország
Andorra

C csoport:

Olaszország
Szerbia
Észak-Írország
Szlovénia
Észtország
Feröer

D csoport:

Franciaország
Románia
Bosznia-Hercegovina
Fehéroroszország
Albánia
Luxemburg

E csoport:

Hollandia
Svédország
Finnország
Magyarország
Moldova
San Marino

F csoport:

Horvátország
Görögország
Izrael
Lettország
Grúzia
Málta

G csoport:

Anglia
Svájc
Bulgária
Wales
Montenegró

H csoport:

Portugália
Dánia
Norvégia
Ciprus
Izland

I csoport:

Spanyolország
Csehország
Skócia
Litvánia
Liechtenstein

Életrajzok - Pepe Reina


Teljes neve: José Manuel Reina Páez
Születési hely és idő: Madrid 1982. augusztus 31.
Pozíciója: kapus
Magassága: 188 cm

José Manuel Reina Páez (gyakran Pepe Reina vagy José Reina) spanyol labdarúgókapus, jelenleg a Liverpool játékosa, az FC Barcelona-ból és az Atlético Madrid-ból ismert Miguel Reina Santos fia. A Villarreal-os évei alatt, illetve jelenleg a Liverpoolnál is főleg arról ismert, hogy igen nagy százalékkal hárítja a büntetőket, valamint rendkívül fürge kapus. Ő nyerte el az utolsó három Premier League Arany Kesztyű-díjat.

José Reina a fővárosban született, de hamar Barcelonában találta magát, ez azért sem meglepő, mivel édesapja is innen indult el. A Blaugrana korosztályos csapatait végigjárva került 1999-ben a Barcelona "B" keretébe, majd egy év múlva Llorenc Serra Ferrer felhívta az első csapathoz. A következő két idényt a Barça felnőtt csapatánál töltötte, de nem tudott meghatározó játékossá válni. Mind Ferrer, mind utóda, Carles Rexach idején védett, ennek ellenére 2002-ben távozott a gránátvörös-kék egyesülettől. 2002 nyarán a Manuel Pellegrini által edzett valenciai csapathoz, a Villareal-hoz szerződött, ahol hamarosan stabil kezdő lett. A Primera División-ban 109 alkalommal lépett pályára, és tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a "Sárga tengeralattjárók" stabilizálták első osztályú tagságukat. A kiváló testi adottságokkal rendelkező hálóőr a kijöveteleknél magabiztos, a vonalon pedig kiváló reflexek jellemzik. A büntetőket nagyon jó százalékkal védi, ugyanakkor hajmeresztő hibákra is képes. Ez jellemezte Villarreal-beli teljesítményét is. Ugyanakkor a három idényben, amit a "Sárga tengeralattjárók" csapatában eltöltött meggyőzte a Liverpool spanyol edzőjét, Rafa Benítez-t, hogy vele helyettesítse a vörösöknél Jerzy Dudeket. Így 2005 nyarán a Liverpool FC csapatához szerződött, akik 6 millió fontot fizettek érte.