2010. május 29., szombat

Életrajzok - Jesus Navas


Teljes név: Jesús Navas González
Születési hely és idő: Sevilla,1985. november 21.
Poszt: jobb szélső
Magasság: 170 cm

Jesús Navas González spanyol labdarúgó, jelenleg a Sevilla középpályása. A testvére, Marco szintén futballista. Az első klub, ahol játszott az Unión Deportiva Los Palaciós volt.

Jesús Navas futballkarrierje hazájában, egy helyi klubban, az Unión Deportiva Los Palaciósban kezdődött ahol megedződött, már akkor nagyon jól cselezett.

Majd kapott egy hívást Pablo Blancotól, a Sevilla FC technikai vezetőjétől. Mesélték, hogy a szurkolók körülvették Pablot hogy meghallgassák ahogyan érdeklődik Jesús iránt. Ezután nem hezitált sokat a leigazolásán, hogy eddzen és fejlődjön Sevillában.

Jesús eligazolt a Sevilla Atléticohoz 16 évesen. 10 meccset játszott a csapattal de nem szerzett gólt a 2002/03-as idényben. A következő évben megkapta az edző bizalmát és 22 meccsen keresztül küzdött a ligában, 3 lehetőségből egyet sem hibázott. Amint véget ért a meccs az ő kiváló játékával, előrelépett a Sevilla első számú csapatába, ahol ötször lehetőséget kapott mielőtt bejeződött az idény.

A 2004/05-ös idényben Jesús folytatta megint a 'B' csapatban, hogy több tapasztalatot nyerjen. De négy meccs után már az edző a szolgálatait kérte, az első csapatban. A La Ligában 23 meccsen 2 gólt lőtt.

Május 4-én megújították a szerződését, immár 2010-ig. A Spanyol U21-es nemzeti válogatottba is behívták. A 2003-as idényben debütált az RCD Espanyol ellen. A meccs végül rossz eredménnyel zárult a sevillaiak számára. Jesús megerősödött mint futballista az Atletic Bilbao ellen a 2004-2005-ös szezonban.

2005/06: Tizenegy meccset játszott az UEFA-kupában és nagy szerepet játszott a Sevilla 4-0 -ás győztelmében, a Middlesbrough FC ellen, az UEFA-kupa fináléjában. Miután megnyerte az UEFA-Kupát a Sevillával, több nemzetközi nagy klub érdeklődött iránta, hogy leigazolják, az egyik legynagyobb kérő az Arsenal volt.

Navas krónikus honvágyban szenved, amikor nagyon távol van Sevillától. Pánikbetegségben szenved. Kezdetben megtagadta az utazást Amerikába a Sevillával, az előszezon során. De később eldönötte hogy szeretne elutazni, hogy megszabaduljon ettől az állapottól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése