2010. május 29., szombat

Életrajzok - David Silva


Teljes név: David Josué Jiménez Silva
Születési hely és idő: Arguineguin, 1986. január 8.
Poszt: szélső támadó
Magasság: 170 cm

David Silva, spanyol válogatott labdarúgó,a Valencia CF támadó középpályása.

Sokoldalú játékos, többnyire a középpálya bal oldalán vetik be, de jó teljesítményre képes karmesterként és csatárként is. Sokszor hasonlítják Pablo Aimarhoz, akire nem csak testalkatában, játékában is hasonlít. A Valenciánál Silva örökölte Aimar mezszámát, a 21-est is.

Arguineguín város helyi klubjában kezdett el futballozni, de 14 évesen a Valencia CF tehetségkutatói felfigyeltek rá, és elcsábították a patinás egyesülethez. A 2003-2004-es idényben már a klub tartalékjai között futballozott a spanyol negyedik vonalban.

David Silva az SD Eimarban mutatkozott be a profiknál, ugyanis a Valencia még ifi korában kölcsönadta a csapatnak. Itt rögtön meghatározó játékos lett.

A következő idényben megint kölcsönben futballozott, de immár a Primera Divisiónban, mégpedig a Celta Vigo együttesében.

2006 nyarán aztán a Valencia végleg visszahívta, és Silva gyorsan alapemberré vált. A 2007-ben Bajnokok Ligájában látványos gólt rúgott a Chelsea FC-nek, és több angol klub is csábította, de 2007. június 21-én aláírt egy hét éves szerződést a Valenciánál. Stabil helye van a kezdő csapatban, és olyan játékosok mellett jászhat mint David Villa, Joaquín, Éver Banega

2004 nyarán U19-es Európa-bajnokságot nyert. 2005-ben szerepelt a FIFA U21-es Világbajnokságon, ahol 4. lett a góllövőlistán. A felnőtt válogatottban 2006. november 15-én mutatkozott be Románia ellen. Az első két válogatottbeli gólját a görögök ellen szerezte 2007. augusztus 22-én. A 2008-as Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett a spanyol válogatott színeiben, valamint ő szerezte a harmadik gólt az Oroszország elleni elődöntőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése