2011. június 7., kedd

Primera División 38. forduló

Real Madrid: 102, Cristiano Ronaldo: 41

Real Madrid-Almería 8-1 (2-1)
Madrid (Santiago Bernabeu Stadion), v.: Villaneva

Real Madrid: Dudek (Jesús 78.) - Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa - Özil, Xabi Alonso, Kaká, (Granero 61.) C. Ronaldo - Adebayor, Benzema (Joselu 85.), vezetőedző: Jose Mourinho
kispad: Jesús (kapus), Joselu, Mandi, Canales, León, Granero, Carvalho
Almería: Esteban - J. Ortiz, García, Silva, Luna - Bernardello, Pellerano -(B. Ortíz 83.), Piatti, Corona, Crusat (Vargas 61.) - Uche (Goitom 82.), vezetőedző: Roberto Olabe
kispad: Alves (kapus), Vargas, Jakobsen, Goitom, Juanito, Acasiete, Ortíz
Gól: Ronaldo (4., 77.), Adebayor (30., 52., 73.), Benzema (48., 63.), Joselu (87.)ill. Uche (33.)
Kiállítás:
Sárga lap: Xabi Alonso (50.)

Néhány hete sokan bírálták azért Jose Mourinhót, hogy rendkívül deffenzív stílusban próbálta megállítani az FC Barcelonát, ezzel sutba vágta a Real Madrid hagyományait, dicső múltját. Igen, a katalánok ellen valóban nem volt látványos a sztárcsapat futballja, de csak arra a párharcra vonatkozhat a bírálat. A királyi klub futballistái ugyanis az utolsó bajnoki fordulóban is bizonyították, igenis feltalálják magukat az ellenfél kapujánál, képesek arra, hogy tökéletesen kiszolgálják a közönséget.

Pedig szombaton tényleg „csak” a szép búcsú lehetett az igazi motiváció. De! Éppen a 8-1-es eredmény mutatja, Mourinho ahhoz is ért, hogy teljesen „felesleges” találkozóra is felpörgesse együttesét. Az első félidőben még nem volt igazán látványos a játék, de a fordulás után a drukkerek és a sereghajtó játékosai is kapkodhatták a fejüket!

A Real fantasztikus teljesítménnyel búcsúztatta visszavonuló kapusát, a Liverpool FC-vel BL-győztes Jerzy Dudeket, sőt könnyen elképzelhető, Karim Benzema is utoljára öltötte magára a csapat mezét. A francia támadó igyekezett is, szép gólokat szerzett, ugyanígy tett a szintén a lehetséges távozók közé sorolt Emmanuel Adebayor is.

Cristiano Ronaldo pedig minden számítás szerint elérte a 40-es álomhatárt, a Marca és más média szerint is 41 találattal lett gólkirály. Hajtott is becsülettel az elmúlt hetekben elképesztően eredményes portugál fenomén!

A Real Madrid parádés bemutatóval búcsúzott a szezontól, amely szép sikert (Király Kupa) hozott, de némi keserűséget is a La Liga végeredményével és a Bajnokok Ligája elődöntőjével. Egyelőre nem tudjuk, milyen lesz a keret, csak a dortmundi Nuri Sahin és a müncheni Altintop érkezése a biztos. De már most fogadnánk arra, hogy a következő idényben is bivalyerős csapattal indul majd harcba Jose Mourinho. Akkor pedig remek sikereket is tartogathat a 2011-2012-es szezon a Realnak és szurkolóinak.

Tartalékosan is győzedelmes a Barcelona

Málaga – Fc Barcelona 1-3
Málaga, La Rosaleda (28 000 néző)
Játékvezető: Clos Gómez
Málaga:
Caballero (Arnau 87’), Stadsgaard, Welington, Gámez, Apoño (Sandro Silva 69’), Duda (Portillo 69’), Camacho, Maresca, Eliseu, Fernández, Juanmi.
Barcelona: Pinto, Adriano (Alves 60’), Bartra (Mascherano 67’), Abidal (Pedro 72'), Maxwell, Fontàs, Thiago, S. Roberto, Afellay, Bojan, Jeffren.
Gólok: Seba Fernández (31’) illetve Bojan (43’), Afellay (76’), Bartra (84’)

Az első félidő nem is sikeredett látványosra, az elmondható, hogy inkább a Málaga tett meg többet a gólszerzés érdekében. A hazai csapat fáradozásait pedig a 31. percben koronázta siker: ekkor Duda hosszú passzát Juanmi készítette le Sebastián Fernándeznek, aki egy testcselt követően közelről lőtt a Barca kapujába. José Manuel Pinto beleért a labdába, hárítani azonban nem tudott.

A 42. percben megduplázhatta volna előnyét a Málaga, de Juanmi ziccerben hibázott, amiért nem sokkal később nagy árat fizetett a hazai csapat. Bojan Krkic harcolt ki egy tizenegyest, majd saját maga gurított higgadtan a jobb alsó sarokba.

A Barca csapatkapitánya ezúttal a szezonban kevés lehetőséget kapó Krkic volt. Ebben az idényben még nem volt ilyen fiatal cséká a bajnokságban – egyetlen csapat egyetlen meccsén sem. Krkic 20 évesen és 266 naposan vezethette övéit.

A második félidőben sem volt sok helyzet. A Barcelona azonban úgy tűnt, mégis megpróbálja győzelemmel zárni a bajnokságot. Ibrahim Afellay előtt adódott hatalmas lehetőség a 67. percben, de a télen szerződtetett holland ziccerben Wilfredo Caballero kapusba lőtt.

Nem sokkal később már egy nehezebb feladatot sikerrel oldott meg Afellay: a 76. percben egy cselt követően tekert a 16-os előteréből a bal alsó sarokba. A hajrában pedig a még abszolút peremembernek számító Marc Bartra fejesével alakult ki a végeredmény.

A Barca tartalékjaival is győzelemmel zárta a spanyol bajnokságot, és készülhet az egy hét múlva esedékes BL-döntőre.

További eredmények:
Hércules CF - Gijón 0–0
Deportivo - Valencia 0–2
Espanyol - Sevilla 2–3
Levante - Zaragoza 1–2
Mallorca - Atl. Madrid 3–4
Osasuna - Villarreal 1–0
Racing - Ath. Bilbao 1–2
Real Sociedad - Getafe 1–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése