2011. május 20., péntek

Primera División 37. forduló

A Real elsüllyesztette a Sárga Tengeralattjárót

VILLARREAL-REAL MADRID 1-3 (0-2)

Villarreal, El Madrigal, vezette: Alberto Undiano Mallenco.
VILLARREAL: Diego López - Mario, Musacchio, Marchena, Capdevíla - Borja Valero, Bruno, Senna (Nilmar, 72.), Cani (Cazorla, 68.) - Rossi, Rubén (Cicinho, 87.). Vezetőedző: Juan Carlos Garrido.
Cserepad: Juan Carlos, Cicinho, Catalá, Oriol, Cazorla, Matilla, Nilmar.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa - Xabi Alonso, Granero (Albiol, 88.) - Ronaldo, Kaká (Özil, 70.), Marcelo - Benzema (Di María 64.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Dudek, Garay, Albiol, Özil, Di María, Adebayor, Higuaín.
Gólszerző: Cani (50.), ill. Marcelo (17.), Ronaldo (22., 93.)

José Mourinho semmit nem bízott a véletlenre, a Villarreal otthonában is majdnem a legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára. Az összeszedettség a későbbiekben meg is látszott a fővárosiak játékán, mert az amúgy jól passzoló „sárga tengeralattjáró” az első percekben nem nagyon jutott labdához. A madridi mezőnyfölény a 17. percben érett góllá, amikor egy gyors kontra végén Kaká játszott a felfutó Marcelóhoz, aki okosan emelt Diego López kapujába. (0-1)

A félidő első szakaszában szinte folyamatosan a Villarreal térfelén folyt a játék, a hazaiak csak ezt követően tudtak valamivel közelebb kerülni az ellenfél kapujához. Mégis nem sokkal az első gól után újra a Real Madrid talált be, ezúttal Cristiano Ronaldo volt eredményes szabadrúgásból, Diego López csak beleütni tudott a lövésbe. (0-2) A portugálnak ez már a 38. találata volt a bajnokságban a gólkirályi cím kérdésében döntő Marca szerint, amivel egalizálta Hugo Sánchez és Zarra korábban felállított gólcsúcsát.

A szünet előtt nem kockáztatott feleslegesen a Real Madrid, de a kétgólos vezetés így sem forgott veszélyben. A második félidőre aztán bealudt a „királyi gárda”, a Villarreal pedig ezt kihasználva szorossá is tette a meccset: az 51. percben Marcelo nem tudta szerelni az erőszakos Mariót, aki középre tette a labdát, amit az érkező Cani közelről helyezett Casillas kapujába. (1-2)

A jó pillanatban érkező szépítő találat után teljesen megváltozott a meccs képe, a Villarreal sokkal intenzívebben kezdett el futballozni, ennek hatására be is szorította ellenfelét. A Real Madrid meggyőző játéka miatt az első félidőre sem lehetett panasz, de mivel a fordulás után a Villarreal is kapcsolt, a folytatásban még érdekesebb, és a látszólagos tét nélküliség ellenére élesebb meccset láthatott az El Madrigal közönsége.

Mindkét csapat bőszen kísérletezett, de a Villarreal erejéből már nem futotta az egyenlítésre, az utolsó passzokat rendre elrontotta Garrido csapata. Amikor már mindenki elkönyvelte az egygólos madridi győzelmet, megérkezett Cristiano Ronaldo 39. (38.?) gólja is a ligában: a tökéletesen kivitelezett szabadrúgásra mozdulni sem tudott Diego López, így a lefújás pillanatában újra kétgólos különbség állt a csapatok között. (1-3)

A döntetlen is elég volt a biztos bajnokihoz a Depor otthonában

BARCELONA-DEPORTIVO 0-0

Barcelona, Nou Camp, vezette: Carlos Delgado Ferreiro.
BARCELONA: Valdés - Bartra, Fontás, Mascherano (Maxwell, 53.), Abidal (Alves, 53.) - Thiago, Keyta, Dos Santos (Oriol Romeu, 82.) - Affelay, Krkic, Jeffren. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Alves, Maxwell, Xavi, Oriol Romeu, Messi, Pedro.
DEPORTIVO: Aranzubía - Laure, Colotto, Lopo, Manuel Pablo - Juan Domínguez, Rubén Pérez, Aythami - Valerón - Lassad (Guardado, 64.), Adrián (Riki, 82.). Vezetőedző: Miguel Ángel Lotina.
Cserepad: Manu, Seoane, Guardado, Saul, Rodríguez, Riki, Xisco.
Sárga lap: Aythami (42.), Lopo (77.)

A Deportivo a sportban szokásos módon gratulált ellenfelének már a mérkőzés előtt a bajnoki címhez, a vendégek ugyanis a Camp Nouban a bevonulásnál sorfalat álltak a kezdéshez kijövő hazai kezdőnek. Más kérdés, ebben a kezdőben legfeljebb nagyítóval találtunk olyan játékost, aki érdemi részt vállalt ebből a bajnoki aranyéremből.
A kapuban Víctor Valdés állt, középhátvédként Javier Mascherano kapott szerepet, de utóbbi speciel mintegy osztályfőnökként terelgette a gondjaira bízott csapatot, amelyben elől a 21 éves Bojan Krkic már a megtestesült rutinnak számított. Abidal pedig ismét lehetőséget kapott, hogy utolérje önmagát.

A lelátón ellenben ott láthattuk az önfeledt Puyol, Piqué, Villa, Iniesta, Busquets világbajnoki ötösfogatot, a kispad pedig erősebb és értékesebb volt, mint a kezdő összesen. Csereként várt bevetésre készen Messi, Xavi, Dani Alves Maxwell, Pedro, Oriol Romey és Pinto. És hogy kik alkották a katalán kezdőt? A védelem például Bartrával és Fontással volt teljes, középpályán Seydou Keita, Thiago, Jonathan dos Santos szorgoskodott, Krkic csattársai pedig Afellay és Jeffrén voltak.

A mérkőzés első helyzetét a vendégek hagyták ki a 3. percben – Víctor Valdés ziccert mentett, majd rögtön utána az emeléses ismétlést hárította –, a 17. percben Valerón durrantott 12-ről a jobb kapufa mellé. A labdatartással a Barca fiataljainak sem volt túl sok gondja, de azért a kapura nem tudtak kellő nyomást gyakorolni és az ellenfél akcióit sem szűrték meg olyan intenzitással, mint az első gárda tagjai.

De legalább kiegyenlített és élvezetes volt a mérkőzés, függetlenül attól, hogy gól nem született. Idővel azért a Barca is felért az ellenfél kapujához, Jeffrén gyorsasága és Krkic cselező készsége azért eladható volt. Rajtuk kívül Ibrahim Afellay volt kifejezetten aktív, a holland légiós nagyon meg akarta mutatni, nem véletlen szerződtették.

A kispadról aztán beszállt a védelembe Dani Alvés és Maxwell is, a két brazil légiósa azonban nem az ifjú titánok helyére érkezett, hanem a rutinos társakat váltotta. A hajrára picit leült a találkozó, a kapuktól messzire kerültek a felek, a Barca labdajáratása meddőnek bizonyult, a La Coruna viszont mintha elfáradt volna. A vendégek játéka már nyomában sem emlékeztetett az első félidő lendületes futballjára, amikor elhitték magukról, kereshetnek is valamit. Végül találtak ugyan, egy pontot. Ettől függetlenül elmondhatják magukról, amit a világon kevesen: pontot szereztek és még gólt sem kaptak a Camp Nouban.

További eredmények:
Almería - Mallorca 3–1
Ath. Bilbao - Málaga 1–1
Atl. Madrid - Hércules CF 2–1
Getafe - Osasuna 2–0
Gijón- Racing 2–1
Sevilla - Real Sociedad 3–1
Valencia - Levante 0–0
Zaragoza - Espanyol 1–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése