2011. május 7., szombat

Bajnokok Ligája - elődöntő (2. rész)

Elmaradt a meglepetés, döntőben a Barcelona

BARCELONA-REAL MADRID 1-1 (0-0)

Barcelona, Nou Camp, 98 000 néző, vezette: Franck de Bleeckere (belga).
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Puyol (Abidal, 91.) - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (Afellay, 93.), Messi, Villa (Keita, 74.). Vezetőedző: Pep Guardiola.
Cserepad: Oier, Abidal, Fontás, Thiago Alcántara, Jeffren, Afellay, Keita.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Alonso, Diarra - Di María, Kaká (Özil, 60.), Ronaldo - Higuaín (Adebayor, 55.). Vezetőedző: José Mourinho (eltiltott), helyette Aitor Karanka.
Cserepad: Dudek, Garay, Granero, Benzema, Nacho, Özil, Adebayor.
Gólszerző: Pedro (54.), ill. Marcelo (64.)
Sárga lap: Pedro (82.), ill. Carvalho (13.), Lass (58.), Alonso (69.), Marcelo (75.), Adebayor (85.)
TOVÁBBJUTOTT: a Barcelona, 3-1-es összesítéssel.

Az első meccshez képest jóval támadóbb hadrendben lépett pályára a Real Madrid, amely a barcelonai visszavágón Sergio Ramost, Pepét és a vezetőedző José Mourinhót is nélkülözni volt kénytelen. A Barcelona nyugodtan futballozott az első játékrészben, egy ideig nem is nagyon forszírozta a támadásokat, a szünet előtt mégis Guardiola csapata előtt adódtak a ziccerek.

Hiába futballozott valamivel nyíltabban a Real Madrid, az első félidőben nem tudott lehetőségeket kialakítani, ellenben a Barcelona legalább három alkalommal járt nagyon közel a vezető találat megszerzéséhez. A 22. percben Busquets fejesét kellett védenie Casillasnak, majd nem sokkal később Messi próbálkozott egy tekeréssel, a Real Madrid kapusa azonban szép vetődéssel hárítani tudott.

Helyenként végre folyamatos és érdekes meccset láthatott a közönség, még ha a szükségtelen bélyegeket a Clásico-maraton negyedik felvonása sem dobta le magáról: vendég részről Carvalho többször is súrolta a kiállítás határát, továbbá az amúgy hatalmas mezőnymunkát végző Lassana Diarra sem kímélte ellenfeleit.

A 37. percben újra a Barcelona és Messi veszélyeztetett, de Casillas újra a helyén volt, és bravúros mozdulattal kiütötte a lapos lövést. Az első félidő második szakaszában egyértelműen ellenfele fölé nőtt a Barcelona, a „királyi gárdának” alaposan fel volt adva a lecke a folytatásra.

A szünet után néhány méterrel feljebb tolta védekezését a Real Madrid, ez meg is zavarta a Barcelonát, ami a 47. percben majdnem gólban is megmutatkozott: egy gyors egyéni játék végén Cristiano Ronaldo játszott Higuaín elé, aki Valdés érintésével be is vette a Barcelona kapuját, ám a játékvezető szerint Mascherano korábban nem önszántából került a földre, ezért érvénytelenítette a találatot.

Az 54. percben betalált a Barcelona, a madridi védelem csúnyán eltolódott Iniesta átadásánál, ami így zavartalanul találta meg Pedrót, aki ballal könnyedén lőtt Casillas kapujába. (1-0) A meccs összképe alapján megérdemelten szerezte meg a vezetést a Barcelona, a vendégek pont akkor kapituláltak, amikor a legígéretesebb perceket produkálták a Nou Campban.

A bekapott gól egy ideig láthatóan visszavetette a Real Madrid harci kedvét, a Barcelona játszotta szokásos játékát, a meccs periódusokban újra monológ-szerű előadásra hasonlított. A 64. percben aztán egyenlített a nagy becsvággyal futballozó Real Madrid, Di María erős lövése elsőre még kijött a kapufáról, a lendületből érkező Marcelo azonban megszerezte az egyenlítést. (1-1) Ezzel a találattal közelebb került a továbbjutáshoz a Madrid, és a hátralévő időt figyelembe véve már nem is volt annyira reménytelen helyzetben.

Igazi drámát mégsem tartogatott ez az este, a fennmaradó időben a Barcelona játszott az idővel miközben magánál tartotta a labdát, ezzel nem hagyva kibontakozni a Real Madridot. Adebayor beállítása nem bizonyult jó döntésnek madridi oldalon, a vendégek az egyenlítő gól után tulajdonképpen semmit nem tudtak hozzátenni a meccshez. Guardiola minden aggály nélkül megtehette, hogy a hosszabbításra a műtét után visszatérő Abidalt is pályára küldje, a közönség hangos éljenzése közepette.

Ezek után maradt az 1-1, a Barcelona ellenfele a Manchester United lesz a döntőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése