2011. április 29., péntek

Bajnokok Ligája - elődöntő (1. rész)

Pepe-piros, Messi-dupla, előnyben a Barcelona

REAL MADRID-BARCELONA 0-2 (0-0)

Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, 71 567 néző, vezette: Wolfgang Stark (német).
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, S. Ramos, Albiol, Marcelo - Lass, Pepe, X. Alonso - Özil (Adebayor, 46.), C. Ronaldo, Di María. Vezetőedző: José Mourinho.
Cserék: Adán - kapus, Kaká, Benzema, Granero, Garay, Higuaín, Adebayor.
BARCELONA: Valdés - D. Alves, Piqué, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Keita - Pedro (Afellay, 71.), Messi, Villa (S. Roberto, 90.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserék: Pinto - kapus, Jeffrén, Milito, Afellay, Fontás, Sergi Roberto, Thiago.
Gólszerző: Messi (76., 87.)
Sárga lap: Arbeloa (39.), Ramos (53.), Adebayor (83.), ill. D. Alves (44.), Mascherano (57.)
Piros lap: Pepé (61.), ill. Pinto (45+2.)

José Mourinho és Josep Guardiola harcát hozta a BL Clasicója, legalábbis 61 percig. A pályán nagyjából ugyanaz történt, mint az előző két találkozón, azzal a különbséggel, hogy ezúttal még keményebb volt a Real védekezése és még inkább óvatos a Barcelona támadójátéka. Körzővel, vonalzóval rajzoltak a mesterek, Pepe és Mourinho kiállítása után azonban Messi duplázni tudott.

Óriási labdabirtoklási fölényt tudhatott magáénak a Barcelona az első félidőben, mindez azonban mit sem jelentett, hiszen a vendégek mindössze három alkalommal veszélyeztették komolyabban Casillas kapuját, míg a hazaiak kétszer okoztak kisebb-nagyobb gondot Victor Valdés-nek.

A 11. percben Villa húzott meglepőt az áthatolhatatlannak tűnő Real-fallal szemben, 19 méterről tűzte kapura a labdát, amelyért ugyan a hazaiak kapusa nyújtózkodott, védenie azonban nem kellett. A 25. percben Messi adott remek kiugratást Xavinak csakúgy, mint kedden Rooney Giggsnek, ám a spanyol válogatott játékos nem tudta értékesíteni a helyzetét. Pár perccel később ismét Xavi vette célba a kaput, ám lövése ezúttal messze elszállt Casillas felségterülete fölött.

A félidő derekától aztán a kissé megszeppentek a barcelonai játékosok, kezdett javulni a Madrid támadó szekciója. Di María többször is sikeresen harcolt ki szabadrúgást a jobb szélen, amelyeket Cristiano Ronaldo rendre a sorfalba bombázott. Az utolsó percben aztán egy ilyen pontrúgás után visszakerült a labda a portugálhoz, aki középről azonnal kapura fordult. Victor Valdés védett ugyan, de a kipattanóra Özil csapott le, ám a végállomás ezúttal is a katalán kapus volt. Más kérdés, hogy Valdés hibáját Özil hiába is használta volna ki, ugyanis lesen helyezkedett.

A szabálytalanságokkal és színészkedésekkel teletűzdelt első félidőt követően Pinto kapust állította ki a játékvezető a kispadról, feltehetően ő kezdeményezte a madridiakkal kitörő csetepatét a pályán kívül.

A második játékrészt aztán egyértelműen jobban kezdték a hazaiak, Piqué többszöri bizonytalanságát azonban egyszer sem tudták kihasználni a fehérmezesek. A 61. percben aztán elszabadult a pokol, Pepe talpalta le csúnyán Dani Alvest, aki magas fokú színészi képességet csillogtatva kiharcolta a piros lapot a portugálnak. A játékvezető döntése kissé túlzónak tűnt, ezt pedig nem is restellett hangoztatni Mourinho, akit így szintén a kiállítás sorsára jutott, a portugál mester a lelátóról nézhette tovább a mérkőzést.

A kiállítás döntő erejűnek bizonyult, a Barcelona ismét magára talált és a 76. percben meg is lőtte a továbbjutáshoz feltétlen szükséges idegenbeli gólt. A csereként beállt Afellay indult meg remekül a jobb oldalon, majd tette be középre a labdát az érkező Messinek, aki könyörtelenül használta ki az adódó lehetőséget, centikről gyötörte be a labdát Casillas lába között a kapuba. (0-1)

A 87. percben aztán minden eldőlt, talán a továbbjutás is, Messi hihetetlen szólójával megduplázta a Barcelona góljainak számát. Xavi passza után 30 méteres sprintet levágva négy Real-játékost is maga mögött hagyott az argentin, majd hidegvérrel passzolta be a hosszú sarokba a labdát Casillas mellett. (0-2)

További cikkek a mérkőzéssel kapcsolatban:

Háborúban a Barcelona és a Real Madrid

Mourinho: Guardiola nyerjen egyszer BL-t, botrány nélkül!

Izomszakadást szenvedett Messi

Ha tőlem olyat láttok, mint Alvestől, lerúghattok - Rio Ferdinand

Az UEFA eljárást indított Mourinho, a Real Madrid, Pepe és Pinto ellen

Futballozni akartunk, a katalánok viszont csak sírtak - Adebayor

Pepe kiállítása egyértelmű és igazságos ítélet volt - David Villa

Számomra ez egy túl szigorú ítélet volt - Iker Casillas

Nem értem, a Barca miért játszhat mindig tíz ember ellen - C. Ronaldo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése