2010. január 26., kedd

Helyszínek - Ellis Park Stadion


Ellis Park Stadion egy rögbi és labdarúgó-stadion Johannesburgban, a Dél-afrikai Köztársaságban. Számos sportesemény helyszínéül szolgált e stadion.

1999-ben Nelson Mandela tiszteletére, elnöki mandátumának lejártakor, ebben a stadionban rendeztek egy búcsúmérkőzést. A Nelson Mandela African XI (Nelson Mandela Afrikai XI) játszott a World All Stars XI (Világ Legjobbjai XI) ellen. A World All Stars XI csapatában többek között pályára lépett Lucas Radebe, Rigobert Song és Dunga.

1995-ös rögbi-világkupa: A világkupán ebben a stadionban összesen x mérkőzést rendeztek. Három csoportmérkőzés, egy negyeddöntő, valamint a döntő helyszíne is ez a létesítmény volt.

2009-es konföderációs kupa: Az elő-világbajnokságon ebben a stadionban összesen öt mérkőzést rendeztek. Három csoportmérkőzés, az egyik elődöntő, valamint a döntő helyszíne is ez a létesítmény lesz.

2010-es labdarúgó-világbajnokság: A világbajnokságon ebben a stadionban összesen hét mérkőzést fognak rendezni. Öt csoportmérkőzés, valamint egy-egy nyolcad- és negyeddöntő helyszíne lesz ez a létesítmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése