2010. január 25., hétfő

Nyilatkozatok a sorsolásról

Iker Casillas:
„Szerencsénk volt, hogy a ránk legveszélyesebb válogatottak elkerültek minket a sorsolásnál, de tisztelnünk kell ellenfeleinket, nem szabd úgy gondolkozunk, hogy már biztos a kilenc megszerzett pontunk és vele a csoportelsőség" – kezdte nyilatkozatát Iker Casillas. „A három csoportellenfél közül a legveszélyesebbnek Chilét tartom. Ellenük tavaly már játszottunk hazai pályán, nagyon jól védekeztek, és a selejtezősorozatban is nagyszerűen szerepeltek. Hondurasról és Svájcról kevesebbet tudunk, de Spanyolországnak kötelező továbbjutnia" – folytatta Casillas.

Kaká:
„A miénk a halálcsoport, ez van, felkészülten kell utaznunk a tornára – mondta a beosztásról a brazil Kaká. – Még nem akarok azon gondolkozni, mi lesz, ha a spanyolokkal kerülünk össze a kieséses szakaszban. Ha meg mégis velük találkozunk, Luís Fabiano tudja, hogyan kell túljárni klubtársam, Iker Casillas eszén."

Christoph Metzelder:

„Kemény ugyan a csoportunk, de nem túlzottan nehéz. Ausztrália már bizonyított ez elmúlt időszakban. A franciák ellen remekül teljesítő Szerbiát jól ismerjük, míg Ghána jelenleg a legjobb afrikai csapat" – mondta a riválisokról Metzelder.
„Brazília az egyik esélyes, de rengeteg erős csapat lesz a tornán, amely megszerezheti a végső győzelmet: a brazilokon kívül Argentína, és még sokan mások. Én azonban úgy vélem, hogy Spanyolország az egyértelmű favorit" – válaszolta a német bekk arra a kérdésre, hogy ha a németek kiesnek, kit tart a vb legnagyobb esélyesének.

Gonzalo Higuaín:

„Nigéria sok bajt okozhat nekünk, Görögország a spanyolok előtt megnyerte az Európa-bajnokságot, és még Dél-Korea is a csoportunkban van. Valamennyien megérdemelten jutottak el idáig. Ennek ellenére reméljük, hogy jól fogunk szerepelni a csoportkörben" – mondta a sorsolás után Gonzalo Higuaín, aki szerint annak ellenére, hogy a selejtezők során csak bukdácsoltak, favoritjai a világbajnokságnak.
„Remélem, hogy a tornán elkerüljük a spanyolokat, de ha összekerülünk velük, akkor is biztosan a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Ikernek végül is nem olyan nehéz gólt lőni" – viccelődött madridi csapattársával az argentin támadó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése