2010. október 9., szombat

3–1-es győzelm Litvánia ellen

Óriási mezőnyfölényben játszott a spanyol gárda az első félidőben, de gyakorlatilag hiába jöttek futószalagon a helyzetek és próbálkozott minden mezőnyjátékosa a gólszerzéssel – Cazorla, Silva és Villa bizonyult mind közül különösen aktívnak –, a vendégek kihúzták kapott találat nélkül az első negyvenöt percet. A mezőny legjobbja akkor a több remek védést is bemutató litván kapus, Zydrunas Karcemarskas volt, de társai is dicséretet érdemeltek. Bár még így is leginkább a hazaiakon múlt, hogy 0–0-lal mentek pihenőre a felek.

A szünet után gyorsan vezetéshez jutottak a házigazdák: a jobb oldalon egy jó ütemű váltást követően Sergio Ramos adhatott be senkitől sem zavartatva, középen a röviden érkezett Fernando Llorente, aki a litván kapuba csúsztatott. (1–0)

Darvyads Sernas révén hét perccel később válaszoltak a vendégek. Az összeszokott és amúgy masszív spanyol védelem átjáróházzá változott, a leshatáron álló litván játékos pedig a jó ütemű kiugratással a tizenhatosig sprintelt, majd a kiszolgáltatott és hasonló szituációhoz nem igazán szokott Iker Casillas mellett kilőtte a jobb alsót. (1–1)

Nem sokáig, egészen pontosan két percig volt döntetlen az állás, a vb-címvédő gyorsan visszavette a vezetést.A második spanyol gól előtt Santi Cazorla ültette hintába – de még milyenbe – védőjét, majd beadását a hosszú érkező Llorente fejelte a litván kapuba, a vendégvédelem asszisztálása mellett. (2–1)

A hajrához érve David Silva gólja jelentette a találkozó végét – Sergio Ramos volt a feladó, ezúttal a litván térfél középről, a címzett pedig a tizenhatos vonaláról fejjel (!) ívelte a labdát a jobb felsőbe –, bár még volt hátra bő tíz perc, a litvánoknak már szemernyi esélyük sem maradt a pontszerzésre. (3–1)


SPANYOLORSZÁG–LITVÁNIA 3–1 (0–0)
Salamanca. V: Rocchi (olasz)
SPANYOLORSZÁG: Casillas – S. Ramos (Arbeloa, 82.), Puyol, Piqué, Capdevila – Busquets – Iniesta, D. Silva, Cazorla – Villa (Pablo, 76.) – F. Llorente (Aduriz, 77.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
LITVÁNIA: Karcemerskas – Semberas, Skerla, Kijanskas, Radavicius – Panka, Cesnauskis (Poskus, 85.), Sernas, Stankevicius – Mikoliunas – Danilevicius (Ivaskevicius, 82.). Szövetségi kapitány: Raimondas Zutautas
Gólszerző: F. Llorente (47., 56.), D. Silva (79.), ill. Sernas (54.)




Az I csoport állása
1. Spanyolország 6 pont
2. Skócia 4 pont
3. Litvánia 4 pont
4. Csehország 3 pont
5. Liechtenstein 0 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése