2010. október 20., szerda

Bajnokok Ligája - 3. forduló eredményei (1. rész)

Sima győzelemmel üzent a Real Európának

REAL MADRID-AC MILAN 2-0 (2-0)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Proenca (Trigo, Santos)
REAL MADRID: Casillas - Marcelo, Pepe, Carvalho, Arbeloa - Khedira - Özil (L. Diarra 83.), Xabi Alonso, Di María (Granero 87.), C. Ronaldo - Higuaín (Benzema 89.). Vezetőedző: José Mourinho. Cserepad: Dudek, M. Diarra, Benzema, L. Diarra, Granero, Albiol, Pedro León.
AC MILAN: Amelia - Zambrotta, Nesta, Bonera, Antonini - Seedorf, Gattuso (Boateng 59.), Pirlo - Pato (Inzaghi 78.), Ibrahimovic, Ronaldinho (Robinho 73.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri. Cserepad: Roma, Inzaghi, Papasztatopulosz, Flamini, Abate, K. P. Boateng, Robinho.
Gólszerző: Ronaldo (13.), Özil (14. )
Sárga lap: Di María (81.) ill. Bonera (73.), Boateng (76.), Antonini (80.)

A Milan rendesen beállt az elején, átadva a teret a Realnak, amelyet kontrákkal akart megfogni. A ’Mourinho Team’ nem hagyott sokáig kételkedni senkit arról, hogy a három pont otthon tartása a cél. A 13. percben a szezon elején góltalanságra ítélt, ám az utóbbi hetekben magára találó Cristiano Ronaldo megvillant, és szabadrúgásból hatalmas, ahogy itt spanyolföldön mondják, zambombazót akasztott Amelia kapujába. Tegyük hozzá, Seedorf segítségével. 1–0. Alig kezdték újra a játékot az olaszok, szemvillanás után máris jött a következő csapás: Ronaldo lépett meg egy elcsípett labdával, centerezett és Özil jobbal, az ügyetlenebbik lábával büntetett. Most Bonera segítette gólhoz a hazaiakat, a német lövésébe ugyanis olyan ügyetlenül állt bele, hogy a labda Amelia kapujában kötött ki. 2–0. A Milan kezdeti taktikája teljesen felborult, a rossoneróknak ki kellett nyílniuk, ami a Madrid malmára hajtotta a vizet. Több terület maradt a hazaiaknak a támadásépítésre, amelyek többségét a szélen vezették, elsősorban Marcelót lehet dicsérni.
Az első Milan-lehetőség a 29.percben adódott, állított helyzetből. Pirlo szabadrúgását „San” Iker, ha nehezen is, de hárította. A 34. percben Seedorf szépíthetett volna, de Ronaldinho mesteri labdáját elhibázta! Madre míííaaaa! Hogy lehet így lőni?! A szünet előtt aztán majdnem jött a harmadik. A 40. percben Di María és Cristiano Ronaldo volt a labda útja, a portugál beadott, Gattuso tisztázott, vagyis igyekezett tisztázni, ám a bogyó Di María elé került vissza, aki azonban kecsegtető helyzetből csúnyán hibázott. Három perccel később madridi kontra, négy az egyben, de Di María elfeledve a vele sprintelő társakat maga akarta befejezni az akciót, vesztére. Amelia eszén ugyanis nem járt túl.
A fordulás után minden maradt a régiben, a Real irányított, a Milan sok esetben csak nyomozta a labdát. Az 52. percben Palermótól igazolt Amelia mentette meg újra a vendégeket a góltól, Higuaín hatalmas fejesénél pedig már sokan gólt kiáltottak. A 63. percben Khedira lőtt mellé, míg a 71. minutumban a végig félelmetes formában játszó Marcelo egyéni játék után adott forintosat CR7-nek, ám a portugál csillag fölé bombázott. Micsoda helyzet! Remek Marcelo! A Milan a 83. percben Robinho révén még szépíthetett volna, de Casillas most is a labda útjába állt, így marad a végeredmény.
A Real Madrid a vártnál könnyebben lépett át a Milanon, amely odahaza még megkeserítheti a királyiak dolgát. A félelmetes Ibra-Ronaldinho-Pato hármas árnyéka volt csak önmagának, a Madrid középpályája pedig sokkal frissebbnek tűnt a Gattuso-Pirlo-Seedorf tengelynél, ez döntőnek bizonyult A TVE 1 riporterei kisebb vita után (Marcelo és CR7 között ment az örlődés) végül Cristiano Ronaldót választották meg a meccs emberének.



További eredmények:
E-csoport
Bayern München – CFR Cluj 3-2
AS Roma – FC Basel 1-3

F-csoport
Szpartak Moszkva – Chelsea 0-2
Marseille – Zilina 1-0

G-csoport
Ajax – Auxerre 2-1

H-csoport
Arsenal–Sahtar Donyeck 5–1
Sporting Braga–Partizan Beograd 2–0

Forras: fourfourtwo.hu es youtube.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése