2010. október 27., szerda

Primera División 8. forduló

Messi-dupla a Zaragoza ellen

Zaragoza – Barcelona 0-2
Estadio La Romereda, 30 000 néző
Játékvezető: Pérez Lasa
Zaragoza: Doblas, Diogo, Lanzaro, Jarosik, Contini (Pérez 62`), Obradovics, Ponzio, Gabi, Herrera (J.López 62`), Braulio, Lafita (Boutahar 76`)
Barcelona: Valdés, Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Pedro (Bojan 75`), Busquets (Mascherano 87` ), Messi, Keita, Iniesta (Thiago 72`), Villa
Gól: Messi (42`, 66`)
Piros lap: Ponzio (47`)

A találkozó előtt az utolsó helyen szerénykedő Zaragoza fogadta a bajnoki címvédő Barcelonát, aki sorozatban a negyedik győzelmére készült. A hétközi BL-győzelem után ismét csak a három pont elhozatala lehetett az elfogadható teljesítmény a katalánoktól.
Ennek tükrében Barcelona-fölényben telt el az első játékrész. A 8. percben Messi lőtt ballal kapura, de Doblas bravúrral föléütötte a labdát. A 13. percben ismét ezen két játékos közreműködésével zajlódott az akció, de az argentin játékos lövése Doblas kezében landolt. A 18. percben a Zaragoza előtt is akadt gólszerzési lehetőség, Lafita szöktette Brauliot, de rosszul találta el a labdát, így igazi veszélyt nem jelentett Valdés kapujára. A 29. percben Villa lövését védte bravúrral a hazai kapus. A 37. percben a jobbhátvéd, Álves állt közel ahhoz, hogy vezetést szerezzen, de föléemelte a labdát. A 42. percben viszont Messi már pontosabb volt, Villa szerezte meg a labdát, négy védő követte őt, de így is Messi elé tudta tenni a labdát, aki magabiztosan gurított el Doblas mellett! 0-1!
A második játékrész elején Ponzio kapott piros lapot a hazai oldalon, így a Zaragozának tulajdonképpen minden esélye elszállt az egyenlítésre. A gránátvörös-kékek kicsit vissza is vettek a játékból, bár a 60. percben egy Villa-Messi összjáték után ismét komoly veszélyt jelentettek Doblas kapujára. A 65. percben azonban Messi megszerezte második találatát, ezzel bebiztosítva a katalán győzelmet. 0-2! A mérkőzés vége sok izgalmat már nem tartogatott, egyedül Villa lőtt kapufát a 87. percben, az eredmény ekkorra eldőlt, a Barcelona ideiglenesen átvette a vezetést a spanyol bajnoki tabellán.



Ronaldo-négyessel tarkított madridi gála

Real Madrid – Racing Santander 6-1 (3-0)
Santiago Bernabéu, 72 000 néző
Játékvezető: Fernandez Borbalan
Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, R.Carvalho, Marcelo (Pedro Leon 70`), Di María, Khedira, Özil (Canales 64`), Alonso, C.Ronaldo, Higuain (Benzema 67`)
Racing: Tono, Francis, Henrique, Ponce, Torrejón (Nahuelpan 45`), Cisma, Bakircioglu, Diop, Colsa, Munitis (Arana 55`), Rosenberg
Gól: Higuain (10`), Ronaldo (15`, 27`, 46`, 55` - tizenegyes), Özil (63`), ill. Rosenberg (73 `)

A meccs elejétől fogva a madridiak akarata érvényesült, ennek eredményeképp már a 10. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Hiugain lépett ki az indítás után a leshatárról, és a kimozduló kapus lábai között a kapuba gurított. 1-0! Nem kellett sokáig várni a következő találatra, hiszen a 15. percben Higuain az előkészítő szerepét vállalta magára, Ronaldo elé tálalta a labdát, aki ismét a kapus lábai között helyezett a hálóba. 2-0! A 25. percben egy tetszetős Real-akciót vezettek Özilék, Ronaldo a tizenhatoson belül először a gyeptéglát sarkalta ki, majd másodjára Di Maria felé emelte a labdát, aki a 17 méterről ollózott kapura, de inkább szép, mintsem kapura veszélyes mozdulat volt. Egy perc sem telt el a helyzet óta, amikor is Özil robogott el a jobb szélen, beadta középre a labdát, ahol Ronaldo menetrend szerint érkezett, és a vendégkapuba lőtte a labdát. 3-0! A 32. percben egy támadás során Di Maria tette le Higuain elé a labdát, de Tono bravúrral ütötte ki a lövést a kapufa mellé. Ekkor már érezni lehetett, hogy kiütéses vereséget fog szenvedni a Madridba látogató Racing.
A második félidő elején a vendégek fejben még az öltözőben maradtak, ennek eredményeként a 46. percen Ronaldo ismét betalált Tono kapujába, a gólt ezúttal Di Maria készítette elő. 4-0! Az 55. percben Cisma a tizenhatoson belül szabálytalankodott Di Mariával szemben, a játékvezető pedig megítélte a tizenegyest. Tono rémálmaiban lassan megjelenhet Ronaldo, aki értékesítette a büntetőt, ezzel megszerezve negyedik találatát a mérkőzésen. 5-0! A 63. percben Özil révén a hatodik hazai találat is megszületett, a német játékos egy csellel elküldött egy védőt még a büntetőterület környékén, majd 14 méterről a kapu felső részébe lőtte a labdát. 6-0! A mérkőzés végére már csak két kérdés maradt, hogy szépíteni tud-e a Racing, illetve, hogy Ronaldo megszerzi-e az örödik találatát. Az első kérdésre viszonylag hamar megkaphattuk a választ, hiszen a 70. percben Diop 25 méterről lőtt kapura, a lövés megpattant Rosenbergen, majd az irányt változtatott labda Casillas hálójába csapódott. 6-1! A hazaiak mindent megtettek, hogy Ronaldo ötödik találata is megszülessen, de Tono résen volt - ám így is gálameccsen érezhették magukat a mérkőzésre kilátogató nézők. A Real a Deportivo elleni meccs után újra hatgólos győzelmet aratott, ezzel visszavette vezető helyét a tabellán.



A forduló további eredményei:
Valencia - Mallorca 1-2
Almería - Hercules 1-1
Espanyol - Levante 2-1
Getafe - Gijón 3–0
Osasuna - Málaga 3–0
Sevilla - Ath. Bilbao 4–3
Villarreal - Atl. Madrid 2–0
Real Sociedad - Deportivo 3–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése