2010. október 21., csütörtök

Bajnokok Ligája - 3. forduló eredményei (2. rész)

Messi duplájával nyert a Barca a Köbenhavn ellen

Az 5. percben Lionel Messi indult meg a vendégek kapuja felé, majd hirtelen kitette a labdát a bal oldalra David Villának, aki felnézett, és 15 méterről a lécre emelt. Öt perccel később Maxwell került nagy helyzetbe, de a honfitársától, Dani Alvestől kapott zseniális keresztlabdát közelről Johan Wiland kapusba lőtte. A svéd kapusnak nem sokkal később egy megpattanó Messi-löketet is védenie kellett.
Az első koppenhágai lehetőség a rutinos Jesper Grönkjaer előtt adódott, de lövése megpattant egy védőn, így a megbetegedett Víctor Valdést helyettesítő José Pinto könnyedén védett. A sikertelen próbálkozásra viszont a másik oldalon egy pazar befejezés érkezett válaszul. A 19. percben Andrés Iniesta passzolt a kapuval szemben érkező Messihez, aki 18 méterről ballal bombázott Wiland hálójába. 1–0. A katalánok ezután is nagy fölényben voltak. Előbb Maxwell lőtt alig kapu mellé, majd Villa kínálta meg ismét Wilandot, de a kapus most is bravúrral védett. A szünetig tovább próbálkozott a Barca, ám újabb gólt nem sikerült szereznie.
A második játékrészben feléledtek a dánok. Főleg Dame N'Doye és a csereként beálló Bolanos veszélyeztette Pinto kapuját. Előbbi többször is, amikor tehette kapura lőtt, a 67. percben pedig nem sokkal maradt el a góltól. Távoli kísérlete a lécen csattant, a kipattanót César Santín kapu mellé fejelte. A 72. percben David Villa megint óriási helyzetbe került, amikor egy Messi által eltört labdába tette bele a lábát, de Wiland kapus most is a helyén volt. A meccs végére elfáradtak a dánok, és bár Dani Alves a 89. percben még a jobb kapufát találta el, a hosszabbítás második percében Messi megszerezte második gólját, és beállította a 2–0-s hazai sikert. Győzelmével a Barcelona átvette a csoportban a vezetést.

BARCELONA - KÖBENHAVN 2-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp, 75 852 néző, vezette: Stéphane Lannoy (francia)
BARCELONA: Pinto - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Mascherano - Busquets, Maxwell (Pedro, 73.) - Messi, Iniesta (Keita, 90.) - Villa (Xavi, 73.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: Ruben Mino, Adriano, Xavi, Keita, Jeffrén, Bojan, Pedro)
KÖBENHAVN: Wiland - Pospech, Jörgensen, Antonsson, Wendt (Larsson, 89.) - Vingaard (Bolanos, 62.), Kvist, Claudemir, Grönkjaer - Santin (Zohore, 74.) - N'Doye. Vezetőedző: Stale Solbakken.
(kispad: Christensen,P. Larsson, Bolanos, Nörregaard, Kristensen, Delaney, Zohore)
Gólszerző: Messi (19., 92.)
Sárga lap: Iniesta (82.), ill. N'Doye (61.), Pospech (68.)



További eredmények:
A csoport
Internazionale - Tottenham 4-3
Twente - Bremen 1-1

B csoport
Lyon - Benfica 2-0
Schalke - Hapoel T.-A. 3-1

C csoport
Man. United - Bursaspor 1-0
Rangers - Valencia 1-1

D csoport
Panathinaikosz - Rubin 0-0

Forras: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése