2010. október 17., vasárnap

Primera División 7. forduló

Magabiztos Real-siker a Malaga otthonában

A meccs remek iramban kezdődött. Az első tíz percben a hazaiak kezdeményeztek többet, majd a Real átvette az irányítást. A 18. percben egy bal oldali támadást követően Higuain kapta meg a labdát, majd 16 méterről, szemben a kapuval a bal kapufa tövét találta el. A 24. percben ismét hatalmas Real-helyzet maradt ki. Ezúttal Khedira találta el a felső lécet, majd a kipattanót Özil emelte a hosszú felső irányába, melyet végül Weligton fejelt ki a gólvonalról. A 30. percben megszerezte a vezetést a Real. Ronaldo a bal oldalról adta be a labdát, melyre a hosszún remek ütemben érkezett Higuain és kapásból kilőtte a hosszú sarkot (0-1). A 33. percben a bal oldalról Rondon tört be a Real tizenhatosán belülre, majd egy átlépős csellel elfektette Arbeloát, de lövését Casillas hatalmas bravúrral védeni tudta. Egy perccel később ismét Rondon volt a főszereplő, ezúttal a jobb oldalon próbálkozott de beadásánál Ramos luftot rúgott, így elmaradt a hazai gól. A 44. percben ismét betalált a Real. Egy labdaszerzés után Özil passzolt középre és hozta könnyű helyzetbe Ronaldót, aki nem hibázott (0-2).
A második félidő Real-rohamokkal kezdődött, melynek meg is lett az eredménye. Az 49. percben Özilt buktatták a hazai tizenhatoson belül, Mallecano habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Ronaldo magabiztosan értékesítette, ugyan Galatto érezte a sakot, de a jól helyezett lövést nem tudta hárítani (0-3). Az 55. percben szépíteni tudott a Malaga. Egy szögletet követően egy madridi játékos fején csúszott meg a labda, így került a hosszúnál Kris elé, aki a bal alsóba gurított (1-3). A 64. percben szépen hozták fel a labdát a jobb oldalon a madridi játékosok, majd Özil középre gurított az érkező Higuain elé, aki centikkel lőtt a kapu fölé. Egy perccel később Higuain nem hibázott, Ronaldo remek passzát váltotta gólra (1-4).

MÁLAGA - REAL MADRID 1-4 (0-2)
Málaga, La Rosaleda, vezette: Alberto Undiano.
MÁLAGA: Galatto - Jesús Gámez, Kris, Weligton, Mtiliga - Juanito, Fernando (Silva, 68.), E. Ramos (Luque, 52.) - Apono (Portillo, 78.), Quincy, Rondón. Vezetőedző: Jesualdo Ferreira.
(kispad: Arnau, Malagueno, Torres, Luque, Silva, Portillo, Edinho)
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo - Alonso, Khedira - Di María (Pedro León, 69.), Özil (Canales, 81.), C. Ronaldo - Higuaín (Benzema, 73.). Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Dudek, Albiol, M. Diarra, Lass, Canales, Pedro León, Benzema)
Gólszerző: Kris (55.), ill. Higuaín (30., 65.), C. Ronaldo (45., 50. - a másodikat 11-esből)
Sárga lap: E. Ramos (36.), Jesús Gámez (45+1.), Arnau (45+1.), Fernando (61.), ill. Khedira (16.), Arbeloa (60.), Canales (89.)




A Barcelona vette el a Valencia veretlenségét

Az első félidő Valencia-fölényt hozott, jellemző adat volt, hogy a 25. percben a vendégek 54%-ban birtokolták a labdát, ami a Nou Campban felettébb szokatlan. Az első komoly helyzetre a 20. percig kellett várni, ekkor Alves passza után Villa lőtte középre a labdát, amit a védők egyből kivágtak, de az újból Villa elé került, akinek a kapásból, félfordulatból leadott lövése csak a védőkről vágódott ki. A 23. percben Xavi finom bokamozdulat után kicselezte őrzőjét, majd kapura lőtt, de César hárított. A 38. percben csúcsosodott ki a Valencia mezőnyfölénye, ekkor Pablo Hernandez révén megszerezték a vezetést. 0-1! Mathieu robogott el a bal szélen, visszapasszolt középre, amit Pablo a kapuba helyezett. Valdes még belenyúlt a labdába, de a gólt már nem tudta megakadályozni. Két perc múlva Pablo el is dönthette volna a mérkőzést, de Valdes bravúrral védett.
Valenciai vezetéssel tértek félidőre a csapatok, de amint kijöttek a pályára, a katalánok már le is dolgozták hátrányukat. Egy Iniesta-Xavi-Iniesta összjáték után, a világbajnoki döntő gólszerzője higgadtan gurította el a labdát Cesar mellett. 1-1! A Barcelona ekkor már újra a saját játékát tudta játszani, helyzetek sorát dolgozta ki, de az 59. percben Villa fejesét a Valencia majd’ 40 éves hálóőre még bravúrral hárította. A 63. percben Xavi beadását Puyol bólintotta a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést a gránátvörös-kék csapatnak! 2-1! A 69. és a 75. percben Villa gólszerzési lehetőségeit Cesar akadályozta meg óriási védésekkel. A 92. percben Messi még mellel a kapuba helyezett, de les címén érvénytelenítették a találatot.

BARCELONA - VALENCIA 2-1 (0-1)
Barcelona, Nou Camp, vezette: Teixeira Vitienes.
BARCELONA: Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Maxwell - Xavi (Mascherano, 78.), Busquets, Keita (Abidal, 88.) - Messi, Villa (Pedro, 82.), Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: Pinto, Abidal, Milito, Adriano, Mascherano, Pedro, Bojan)
VALENCIA: César - Bruno, Ricardo Costa, Navarro, Alba - Albelda, Fernandes - Pablo Hernández, Banega (Mata, 67.), Mathieu (Vicente, 83.) - Soldado (Aduríz,62.). Vezetőedző: Unai Emery.
(kispad: Moyá, Mata, Topal, Stankevicius, Tino Costa, Vicente, Aduríz)
Gólszerző: Iniesta (47.), Puyol (63.), ill. Pablo Hernández (38.)
Sárga lap: Keita (55.), Valdés (92.), ill. Soldado (40.), Albelda (72.), César (90.), Aduríz (92.)



További eredmények:
Atl. Madrid - Getafe 2-0
Deportivo - Osasuna 0-0
Levante - Real Sociedad 2-1
Mallorca - Espanyol 0-1
Racing - Almería 1-0
Ath. Bilbao - Zaragoza 2-1
Gijón - Sevilla ???
Hércules CF - Villareal ???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése