2010. október 14., csütörtök

3-2 - es győzelem Skóciában

A címvédő spanyolok a glasgow-i Hampden Parkban csaptak össze a hazaiakkal. Az első félidőben megvoltak a lehetőségek mindkét csapat előtt: a vendégek hozták a szokásos labdabirtoklásra épülő játékukat, és David Villa és David Silva által veszélyeztettek, de a skótok is betalálhattak volna Kenny Miller és James Morrison révén.

A meccs egyik kérdése volt, hogy a világbajnokok támadója, David Villa utoléri-e a selección legeredményesebb gólszerzőjét, Raúlt. A Barcelona csatárának erre már korábban megvolt az esélye, de a Liechtenstein elleni gólja óta képtelen betalálni, pedig többször is csak centikre volt ettől. Aztán eljött a mai találkozó első félidejének hajrája, amikor Sergio Ramos kapáslövésébe kézzel ért bele a saját tizenhatosán belül Steven Whittaker, a megítélt büntetőt pedig David Villa a bal alsóba lőtte (0–1). Ez volt a támadó válogatottbeli 44. gólja (a FIFA adatbázisa szerint már 44-et szerzett ezelőtt is, de a lengyelek elleni felkészülési meccsen Villa – saját elmondása szerint – nem talált be, hanem öngól született), amivel utolérte Raúlt.

A második félidő elején megduplázta előnyét a spanyol csapat, Iniesta csapott le az ötösnél egy lepattanóra, majd a kapuba lőtt (0–2). A hazaiak azonban nem adták fel, és kiegyenlítettek, persze ehhez kellett egy kis szerencse is. Nem Steven Naismith találatához, aki előre vetődve fejjel volt eredményes (1–2), hanem sokkal inkább a nyolc perccel későbbi (ön)gólra gondolunk, amikor Gerard Piqué rosszul ért bele egy oldalról bejövő labdába, amely így a saját kapujába pattant (2–2).

A skót pontszerzés mégis elmaradt, ugyanis a csereként beálló Fernando Llorente a 79. percben megszerezte a spanyoloknak a győztes gólt (2–3).

SKÓCIA–SPANYOLORSZÁG 2–3 (0–1)
Glasgow. Veztette: Busacca (svájci)
SKÓCIA: McGregor – Bardsley, Weir, McManus, Whittaker – McCulloch (Adam, a szünetben), Naismith – Morrison (Maloney, 88.), D. Fletcher, Dorrans (Mackie, 80.) – K. Miller. Szövetségi kapitány: Craig Levein
SPANYOLORSZÁG: Casillas – S. Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila – X. Alonso, Busquets (Marchena, 90.) – Cazorla (Pablo, 70.), Iniesta, D. Silva (F. Llorente, 79.) – Villa. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerző: Naismith (58.), Piqué (öngól, 66.), ill. Villa (44. – 11-esből), Iniesta (55.), F. Llorente (79.)
Kiállítva: Whittaker (89.)


Az I csoport állása:
1. Spanyolország 9 pont
2. Csehország 6 pont
3. Skócia 4 pont
4. Litvánia 4 pont
5. Liechtenstein 0 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése