2010. október 4., hétfő

Primera División 6. forduló

FC Barcelona-Real Mallorca 1-1 (1-1)
Barcelona (Camp Nou), v.: Undiano Mallenco
FC Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Milito (Jeffren 89.), Piqué, Abidal - Iniesta, Mascherano, Keita (Alcántara 66.) - Messi, Bojan, Pedro (Nolito 79.), kispad: Pinto (kapus), Puyol, Maxwell, Jeffren, Adriano, Busquets, Alcántara, Nolito, vezetőedző: Josep Guardiola
Real Mallorca: Dudu - Ratinho, Ramis, Rubén, Kevin - Victor, Martí - N'Sue, Guzmán, Castro (Pereira 70.) - Cavenaghi (Webó 46.), kispad: Lux (kapus), Webó, Pina, Tejera, Crespí, Sergi, Pereira, Cendrós, vezetőedző: Michael Laudrup
Gól: Messi (21.), ill. N'Sue (42.)
Sárga lap: Webó (52.), Dudu (59.)

Az elején nagyon bekezdett a Barcelona. Az 5. perben Bojan Krkic ágyúzott, de Aouate parádésan mentett. Alig szisszenhettünk fel, amikor újra gólhelyzetet alakított ki a Barca. A 6. percben Piqué aludt el, így lemaradt egy álompasszról: ha beleteszi a lábát, vezetéshez juttathatta volna a katalánokat. A mallorcaiak ekkor csak nyomozták a labdát, az első negyedóra után 90-10% (!!) volt a labdatartás a Barcelona javára. Michael Laudrup támadási ígéretéből semmi sem látszott, macska-egér játék folyt: sokatmondó tény, hogy a vendégek első kontrájukat – értsd: ekkor lépték át először a félpályát – a 19.percben vezették. Jött is rá egyből a hazai válasz. A 20. percben Daniel Alves iramodott meg a jobb oldalon, bepasszolását Pedro sarokkal lekészítette az érkező Messinek, aki nem kegyelmezett, az argentin góllal tette emlékezetessé visszatérését. 1–0.
A gól után a Barca nem állt le, Bojan, Messi, Pedro is gólt szerezhetett volna, de elszórakozták a lehetőségeket. A 32. percben Messi kevergetett a jobb szélen, majd gondolt egyet és átívelt a másik oldalra, ahol Abidal érkezett teljesen üresen, ám fejese elakadt Aouateban. A 42. percben veszélyeztetett másodjára a Mallorca, Castro robbant rá egy ügyes hátrahúzós centerezésre, ám rászúrt labdáját Valdés szögletre mentette. E helyzet után kialakult pontrúgásból aztán váratlanul egyenlítettek a vendégek. A 43. De Guzmán beadására N’Sue érkezett és könyörtelenül kihasználta az elalvó katalán védelem hibáját. 1–1.
A második félidőt úgy kezdte a Barca, ahogy az elsőt. A Mallorcát teljesen beszorítva saját kapuja előterébe támadott szüntelenül A 47. percben Messi fejelt, de labdája épp hogy elkerülte a kaput. Ugyanő az 58. percben mindenkit megbolondítva tüzelt, ám kisodródott helyzetből csak az oldalhálót találta el. A Mallorca csak pontrúgásokból tudott veszélyeztetni. A 62. percben N’Sue egy szöglet után elé pattanó labdát tüzelte a kapura, lövése csak centikkel ment fölé. Nagyon közel volt a meglepetés! A 76. percben Daniel Alves adott álompasszt Bojan Krkicnek, akinek erejéből még annyira telt, hogy eltolja a labdát a mallorcai kapus mellett, de mivel kisodródott, lövése nem talált be, a kapufáról kifelé pattant. A utolsó percek hatalmas katalán rohamait (Nolito és Bojan kevergettek veszélyesen) a szigetlakók vért izzadva állták, így újabb találat már nem született. A vége döntetlen: Barcelona–Mallorca, 1–1.




REAL MADRID-DEPORTIVO LA CORUNA 6-1 (3-0)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Iturralde González
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira (L. Diarra 46.), Alonso - Ronaldo, Özil (Granero 69.), Di María (Juan Carlos 78.) - Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho. Cserepad: Benzema, Granero, Dudek, Diarra, Arbeloa, L. Diarra, M. Diarra, Gago.
DEPORTIVO LA CORUNA: Manu - M. Pablo, Lopo, Castro, Morel - R. Pérez, A. Tomás - J. Rodríguez, Saúl, Guardado - Lassad (Adrián 61.). Vezetőedző: Miguel Ángel Lotina. Cserepad: Aranzubia, Desmarets, Colotto, Adrián, Laure, Juca, Aythami.
Gólszerző: Ronaldo (4., 89.), Özil (24.), Di María (34.), Higuaín (53.), Zé Castro (60.) - öngól) ill. Rodríguez (78.)
Sárga lap: Lopo (3.)

Hazai fölényben kezdődött a meccs, a 4. percben már meg is szerezte a vezetést a Madrid: egy jobb oldali szöglet után Ronaldo a védőjét megelőzve remekül fejelt a kapu jobb oldalába (1–0). Ekkor még csak sejteni lehetett, hogy a korai gólt fogja még másik követni, de az rögtön látszott a Real játékán, hogy komoly lelki gát szakadt fel a csapatban. Nagy fölényben játszottak, a vendégek az egész első játékrész során csak keresték a labdát, gyakorlatilag a térfelükről sem tudtak kijönni. A 24. percben érkezett a nagy sebességi fokozaton pörgő madridiak második találata: Özil kapott remek labdát Higuaíntól a jobb oldalon a tizenhatoson belül, átvette, befelé cselezett, majd ballal laposan halálpontosan találta el a hosszút, a labda a kapufáról pattant a hálóba. (2–0) Ez volt a német válogatott játékos első gólja Real-mezben. Tíz perccel később folytatódott a gála: , a Depor a középpályán veszített labdát, a megszerzett labdából Higuaín kapott parádés hosszú indítást Alonsótól, kilépett a bal oldalon, lefutotta a védőjét, majd élesen középre ívelt a rövid sarok felé, ahol senkitől sem zavartatva érkezett a honfitárs Di María, és gyönyörűen fejelt a hálóba. (3–0) Ekkor már nagyon kiütés-szaga volt a meccsnek. A Blancóknak a gólokon kívül is voltak remek támadásai, megmozdulásai, az egész csapat felszabadultan futballozott. Ronaldo többször villantotta meg régen látott zsenijét, a Depor pedig abszolút partnernek bizonyult a macska-egér játékhoz, szinte nem is találkoztak a labdával. A félidőben vastaps kísérte az öltözőbe a Mourinho-legényeket, először a portugál tréner Madridba érkezése óta.
A Madrid pedig végül megbüntette a vendégeket, amiért azok semmit nem tudtak kezdeni a pályán: az 53. percben a végletekig kijátszották a Deportivo védelmét. Ramos kapta Ronaldótól középen a labdát, bemutatta a lövést, miközben továbbtolta a jobb oldalon érkező Di Maríának, aki visszaadta a gólpasszt, ballal pörgette az érkező Higuaín elé a labdát, a honfitárs pedig közelről behúzta a mattot az üres kapuba. (4–0) A 60. percben bebizonyosodott, hogy a jó csapatnak még szerencséje is van: Marcelo és Ronaldo próbáltak átverekedni a védelmen, néhány szerencsés pattanás után a labda a menteni igyekvő Zé Castro elé került, aki saját kapujába belsőzte azt. (5–0) A 79. percben egy bal oldali beadást rezignáltan néztek végig a sétáló Real-védők, Juan Rodríguez pedig a hosszúnál senkitől sem zavartatva a hálóba stukkolt, majd rezzenéstelen arccal kocogott vissza a térfelére. (5–1) Amikor pedig már mindenki azt hitte, hogy vége a meccsnek, Ronaldo a találkozó legszebb góljával foglalta keretbe a Real-parádét: a 89. percben bődületes hosszú labdát kapott Alonsótól, már az átvétellel, egyetlen érintéssel befűzte a védőjét, majd egészen a kapuig gyalogolt, a tizenhatos közepéről pedig laposan bevágta csapata hatodik, önmaga második gólját. (6–1).




További eredmények:
Zaragoza - Gijon 2-2
Real Sociedad - Espanyol 1-0
Valencia - Ath. Bilbao 2-1
Almería - Málaga 1-1
Getafe - Hércules CF 3-0
Osasuna - Levante 1-1
Sevilla - Atl. Madrid 3-1
Villareal - Racing 2-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése