2010. december 9., csütörtök

Bajnokok Ligája - 6. forduló eredményei

A „Barca B” is jól muzsikált a BL-ben

BARCELONA-RUBIN KAZANY 2-0 (0-0)
Barcelona, Nou Camp, vezette: Jonas Eriksson (svéd).
BARCELONA: Pinto - Adriano, Piqué, Fontás, Maxwell - Busquets, Mascherano - Thiago Alcántara - Jeffren (Victor Vázquez, 12.), Krkic (Bartra, 34.), Jonathan dos Santos (Messi, 63.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Valdés, Puyol, Iniesta, Messi, Abidal, Victor Vázquez, Bartra.
RUBIN: Rizsikov - Kuzmin, César Navas, Bocchetti, Ansaldi - Rjazancev (Kaszajev, 62.), Kalesin, Noboa, Murawski - Gökdeniz (Bisztrov, 74.) - Martins (Medvegyev, 66.). Vezetőedző: Kurban Bergyijev.
Cserepad: Arlauskis, Bisztrov, Sibaya, Szalukvadze, Kaszajev, Medvegyev, Natcho.
Gólszerző: Fontás (51.), Victor Vázquez (83.)
Sárga lap: Rizsikov (24.)

José Pinto – Piqué, Busquets, Fontas – Jonathan, Mascherano, Thiago Alcántara, Maxwell – Jeffren, Krkic, Adriano. Sokat mondó, hogy így állt fel a Barcelona a Kazany ellen, és amikor az első félidő 13. percében előbb Jeffrent, majd a 35. minutumban Bojan Krkicet is le kellett cserélni, nem a padon szintén helyett foglaló Víctor Valdés, Puyol, Iniesta, Messi, Abidal kvintett közül állt be valaki, hanem bizonyos Víctor Vázquez, illetve Bartra. Rendkívül peches volt tehát Pep Guardiola két fiatal játékosa, hiszen mind Jeffren, mind Krkic azok közé tartozik, akik amúgy kevés eséllyel bírnak a kezdőcsapatba kerülésre, ezúttal pedig hamar kidőltek. Az első félidő érdemi történéseit ezzel gyakorlatilag össze is foglaltuk, hiszen a mérkőzés – hogy finoman fogalmazzunk – meglehetősen langyos volt. A Barcelona birtokolta többet a labdát, a Kazany egy-egy kontrán kívül nem sokat mutatott, gyakorlatilag, ha a balhátvéd Cristian Ansaldi nem aktivizálta magát, akkor nem jelentettek veszélyt kapura. Az argentin legveszélyesebb helyzeténél José Pinto helyezkedése ijeszthette meg a hazai szurkolókat, ám a kapus visszalépve javította hibáját, és elcsípte a labdát.
A Barca fiataljai közül ugyanakkor leginkább Thiago Alcántara remekül próbálta összefogni a csapatot, és az 51. percben egy betörése után meg is szerezték a vezetést a katalánok, igaz, nem ő volt a befejező, mert lövését blokkolták, ám Andreu Fontas labdája szerencsésen pattant meg a védőn, így a jobb alsóban kötött ki (1–0). A Barcelona ilyen felállásban is óriási fölényben játszott – 70 % felett birtokolta a labdát! –, Guardiola pedig a hajrára beállította Lionel Messit is, hogy biztosítsa a győzelmet és a látványos futballt. A hajrában Víctor Vázquez – Fontashoz hasonlóan – megszerezte első gólját a felnőttcsapatban, azaz a gránátvörös-kékek félgőzzel játszva is visszavágtak az előző idénybeli vereségért a Rubinnak, és 2–0-ra nyertek.

Benzema-tripla, a Real pedig két újoncot is avatott

REAL MADRID - AUXERRE 4-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezette: Serge Gumienny (belga).
REAL MADRID: Dudek (Adán, 45+4.) - Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo (Garay, 76.) - Granero, Lass, M. Diarra - Pedro León, Benzema, Cristiano Ronaldo (Sarabia, 72.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Pepe, Mateos, Garay, Özil, Martin, Sarabia.
AUXERRE: Sorin - Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting - Pedretti (Sammaritano, 62.), Chafni - Oliech, Traoré, Birsa - Contout (Quercia, 73.). Vezetőedző: Jean Fernandez.
Cserepad: Riou, Le Tallec, Quercia, Sammaritano, Sidibe, Langil, Bourgeois.
Gólszerző: Benzema (12., 72., 88.), Ronaldo (50.)
Sárga lap: Mignot (34.), ill. Albiol (26.), M. Diarra (40.)

Már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést a Madrid, M. Diarra szöglet utáni fejesével, ám ekkor kimaradt ez a lehetőség. Hét perccel később az óriási mezőnyfölényben játszó Real azonban már nem kegyelmezett. Ronaldo, szép cseleit követően remekül adta be középre a labdát, az érkező Benzema pedig három méterről, fejjel nem hibázott. (1-0) A vezető gól megszerzése után a hazaiak kissé visszavettek a tempóból, ám az irányítást nem engedték ki a kezükből. Pedro León egy gyönyörű szóló után jelezte a franciáknak, hogy a Real nem elégedett meg az egygólos különbséggel, ám Sorin kapus ekkor még bravúrral hárítani tudott. Az utolsó húsz percben aztán felébredtek az Auxerre játékosai. A higgadt támadásépítések után általában nem tudtak lövésig eljutni, ám a 30, percben Contout fejese után majdnem sikerült egyenlíteniük. Egy jobboldalról érkező beadásra remekül ugrott fel a francia támadó, ám az okosan földre fejelt labdáját Dudek hihetetlen reflexszel kitolta a gólvonal elől. A félidő végén még egyszer tudott veszélyeztetni az Auxere. Oliech indult meg a jobb oldalon és lőtte el keresztbe a labdát, ám a Dudek ezúttal is bravúrral védett. Pár perccel később, már a hosszabbításban, a lengyel kapusnak véget ért a mérkőzés. Egy hosszú indításra futott ki és a labda elrúgása után a levegőben összeütközött az ellenfél csatárával, Contouttal. Dudek első látásra nem túl súlyosnak tűnő állkapocssérülése miatt el kellett hagynia a pályát, helyét Antonio Adán, az eddig csak a B és C csapatban szerepelt fiatal spanyol tehetség vette át.
A második játékrész negyedik percében Ronaldo megduplázta a Real Madrid előnyét. A felfutó Marcelo tökéletes labdával ajándékozta meg a portugál aranylabdást, aki Sorin szeme közé lőve hatalmas bombát akasztott az Auxerre kapujába. (2-0) Innentől kezdve nem sok kérdés maradt a hátralévő negyven percre, talán csak annyi, hogy mekkora lesz a különbség a kilencvenedik perc végére. Benzema a 72. percben egy váratlan kontrával már hármat pakolt a két gárda közé. L. Diarra remek kiugratása után, a francia csatár átvétel után azonnal a hosszú alsóba továbbította a labdát, Sorin kapus pedig ezúttal is tehetetlen volt. (3-0) Időközben a Real Madridban pályára lépett egy ifjú titán, Sarabia is, aki gyakran igen ügyesen tudott bekapcsolódni a hazaiak támadójátékába. Tíz perc elteltével tudott csak veszélyeztetni az Auxerre, Oliech révén. A kenyai támadó gyorsaságát kihasználva hamar egy az egyben találta magát Adán kapussal, ám a spanyol hálóőr remek kijövetelének köszönhetően bravúrral hárítani tudott. A későbbikekben Benzema és Pedro León is négygólossá tudta volna növelni a Real előnyét, de ez a 88. percig nem sikerült nekik, ekkor azonban a francia csatár megszerezte saját maga harmadik gólját a mérkőzésen. Sorin kapus rendkívül rossz passzkísérletére Benzema gyorsan reagált, és az elcsent labdát szemtelenül emelte át a kint helyezkedő, hibázó kapus felett. (4-0) A Real szinte végig uralva a mérkőzést, megérdemelten nyerte a találkozót, az Auxerre pedig egyáltalán nem tudta felvenni azt a ritmust, amelyet a BL megkövetel. A spanyolok csoportelsőként, a franciák csoportutolsóként fejezték a 2010-2011-es Bajnokok Ligája-szezon első felvonását.

A forduló további eredményei:
A csoport
Bremen - Inter 3–0
Twente - Tottenham 3–3

B csoport
Benfica - Schalke 1–2
Lyon - Hapoel T.-A. 2–2

C csoport
Man. United - Valencia 1–1
Bursaspor - Rangers 1–1

D csoport
Köbenhavn - Panathinaikosz 3–1

E csoport
B. München - Basel 3–0
Cluj - Roma 1–1

F csoport
Marseille - Chelsea 1–0
Zilina - Szpartak M. 1–2

G csoport
Milan - Ajax 0–2

H csoport
Arsenal - Partizan 3–1
Sahtar - Braga 2–0

Komplett a nyolcaddöntő tizenhatos mezőnye

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulóját követően kialakult a nyolcaddöntő tizenhatos mezőnye. Az egyenes kiesésest szakaszt négy angol, három-három olasz és spanyol, valamint két-két francia és német, illetve egy-egy dán és ukrán klub várja. A sorsolást 17-én, pénteken tartják. A nyolcaddöntőben az azonos nemzetet képviselő csapatok még nem találkozhatnak egymással.

CSOPORTELSŐK
Tottenham (angol)
Schalke (német)
Manchester United (angol)
Barcelona (spanyol)
Bayern München (német)
Chelsea (angol)
Real Madrid (spanyol)
Sahtar Doneck (ukrán)

CSOPORTMÁSODIKOK
Internazionale (olasz)
Olympique Lyon (francia)
Valencia (spanyol)
FC Köbenhavn (dán)
AS Roma (olasz)
Olympique Marseille (francia)
AC Milan (olasz)
Arsenal (angol)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése