2010. december 13., hétfő

Primera División 15. forduló

Kötelező madridi győzelem Zaragozában

REAL ZARAGOZA-REAL MADRID 1-3 (0-2)
Zaragoza, La Romareda, vezette: Ramírez Domínguez.
ZARAGOZA: Leo Franco - Diogo, Lanzaro, Jarosik, Paredes (Pintér, 85.) - Edmilson (Pérez, 52.), Gabi - Lafita, Ander, Bertolo - Sinama-Pongolle (Ponzio, 52.). Vezetőedző: Javier Aguirre.
Cserepad: Doblas, Contini, Pintér, Boutahar, J. López, M. Pérez, Ponzio.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo - Lass, Xabi Alonso - Ronaldo, Özil (M. Diarra, 85.), Di María (Morata, 89.) - Benzema (Granero, 79.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Albiol, Garay, Diarra, Granero, Pedro León, Morata.
Gólszerző: Gabi (54. - 11-esből), ill. Özil (15.), Ronaldo (44.), Di María (47.)
Sárga lap: Gabi (33.), Lanzaro (50.), Bertolo (79.), ill. Arbeloa (26.), Marcelo (36.), Carvalho (53.), Xabi Alonso (76.)

A mérkőzés kissé nehézkesen kezdődött a Real Madrid számára, nehezen találtak magukra a fővárosiak. Ennek ellenére azonban a rossz kezdés után a 15. percben már madridi gólt jegyezhettünk fel: Marcelo középpassza után Özil fejezte be a támadást. (0-1) Innentől kezdve a Real Madrid irányított, a hazaiak keveset voltak játékban. A félidő vége előtt a vendégek házi gólkirálya is beköszönt: Cristiano Ronaldo szabadrúgásból volt eredményes. Jó húsz méterről küldte kapura a labdát, Leo Franco mozdulni sem tudott a tökéletesen kivitelezett lövésre. Ezzel tehát megduplázta előnyét a Real Madrid. (0-2)
A második félidőben folytatták a gólgyártást a madridiak: most Di María volt a gólszerző. Az argentin játékos egy kiugratást követően belsővel emelt Leo Franco fölött a kapuba. (0-3) Az 53. percben szépíteni tudott a Zaragoza együttese. Carvalho buktatta az egyik hazai játékost a 16-oson belül, melyért Ramírez Domínguez büntetőt ítélt. A labda mögé Gabi állt, aki nem hibázott, Casillas mellett gurított a kapu bal alsó sarkába. (1-3) A gól után felbátorodott Javier Aguirre csapata és kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A 63. percben a Real Madrid veszélyeztetett Leo Franco kapuja előtt, de a kavarodást követően Benzema gyenge lövését magabiztosan fogta a kapus. Ezt követően a Zaragoza előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a próbálkozást Carvalho blokkolta. Három a kettő ellen rohamozhatta a vendéglátók kapuját a Madrid a 76. percben, de végül elmaradt a gól, mert Benzema Leo Franco kapus lábába lőtt. Később Lassana Diarra is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, de kapáslövése nem volt elég pontos. Morata Martín az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna a rendes játékidő lejárta előtt pár perccel, ám a fiatal madridi játékos elől Leo Franco mentett. Összességében a Real Madrid megérdemelten aratott győzelmet, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy, ha a hazaiak jobban összpontosítanak, akkor akár meglepetés eredmény is születhetett volna.



Két öreg barát csatáját a Barcelona nyerte

BARCELONA-REAL SOCIEDAD 5-0 (2-0)
Barcelona, Nou Camp, vezette: Fernando Borbalán.
BARCELONA: Valdés - Alves, Puyol, Abidal, Maxwell - Xavi (Keita 67.), Mascherano (Busquets, 52.), Iniesta - Pedro (Krkic, 61.), Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Adriano, Piqué, Busquets, Keita, Thiago, Krkic.
REAL SOCIEDAD: Bravo - Martínez, González, Ansotegi, De La Bella - Rivas, Elustondo - Priet (Sarpong, 80.), Aranburu (Zurutuza, 56.), Griezmann - J. Llorente (Raúl Tamudo, 70.). Vezetőedző: Martin Lasarte.
Cserepad: Zubikarai, Labaka, Bergara, Sarpong, Zurutuza, Tamudo, Viguera.
Gólszerző: Villa (9.), Iniesta (32.), Messi (47., 87.), Krkic (90.)
Sárga lap: Mascherano (7.)

A lelkes tévénéző még alig kortyanthatott bele kedvenc sörébe, amikor a David Villa máris büntetett. A 8. percben tiki-taka háromszögezés után Pedro tálalt Villa elé, aki nem tett meg a vendégeknek azt a szívességet, hogy kihagyja a kihagyhatatlant. 1–0. Szegény chilei Bravo, a vb-t követően spanyol bajnokin is meg kellett adni magát „El Guaje” Villának. A 10. percben majdnem jött a második. Alves centerezett jobbról, de Pedro közeli próbálkozása erőtlennek bizonyult. A katalánok, mint a kígyó áldozatát, úgy fonták körbe a baszkok középpályáját. A vendégek nehezen, vagy jobban mondva, szinte alig jutottak levegőhöz. A hazai erőfölény és labdatartás a 32. percben újra gólt eredményezett: két hosszú perc telt el gránátvörös-kék passzolgatással(!), amikor Pedro passzából Iniesta értékesítette a kínálkozó lehetőséget. 2–0. Mesteri befejezés!
A fordulás után gyors Barca-gólnak örülhetett a Camp Nou közönsége. Most Messi volt eredményes, így máris 3–0. Bár már az első félidőben is egyértelmű volt, írjuk le, a meccs eldőlt. Guardiola ezután a biztonságra rendezte be csapatát. Lerántotta Xavit és Pedrót, akikre ráfért a pihenés, helyüket Keita és Bojan Krkic foglalta el. A 78. percben egy Messi-szlalom vége egy emberes pöröly lett, ám a labda a kapufáról kifelé pattant. Bravo mégsem lélegezhetett fel. A 86. percben Messi kényszerítőzött Krkic-csel, és a visszakapott labdát bevágta. 4–0. Hogy az élet még szebb legyen Barcelonában, a lefújás előtt Bojan is feliratkozott a góllövők közé. 5–0.

További eredmények:
Getafe - Villarreal 1–0
Sevilla - Almería 1–3
Atl. Madrid - Deportivo 2–0
Ath. Bilbao - Espanyol 2–1
Gijón - Levante 1–1
Hércules CF - Málaga 4–1
Mallorca - Racing 0–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése