2010. december 10., péntek

Rövid hírek

Vb 2014: június helyett júliusban kezdődhet a brazíliai torna

Az eddig megszokottnál később kezdődhet a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) hosszabb pihenőt szeretne biztosítani a szezont végigjátszó futballistáknak.

Teljes cikk: nso.hu

Az olajdollár beszél, a FIFA ugat - reakciók a vesztesektől

Meglehetősen szélsőséges reakciókat váltott ki a 2018-as és 2022-es labdarúgó-világbajnokságról tartott szavazás a vesztesek körében: az angolok csalódottak és önmarcangolók, az ausztrálok dühösek, az amerikaiak pláne – az alulmaradtak véleményei.

Spanyolország és Portugália (2018): „A FIFA úgy gondolta, hogy új területeket hódít meg a vb-vel, itt az eredmény. Olyan országok kapták a rendezést, amelyek még nem adhattak helyet ilyen nagy tornának” – nyilatkozta Miguel Ángel López, a spanyol-portugál pályázat első embere.

„A végrehajtó bizottság tagjai talán új helyekre akarták eljuttatni a vb-t. Olyan helyekre, amelyek erősek gazdaságilag, olyanokra, ahol sok a pénz…” – csatlakozott hozzá a spanyol szövetségi kapitány Vicente del Bosque.

José Sócrates portugál miniszterelnök lakonikusan nyilatkozott az A Bolának.

„Van, hogy nyersz, van, hogy veszítesz, gratulálunk Oroszországnak, sok sikert nekik! A pályázatunk erős volt, minden megvolt benne szerintem a győzelemhez, de nem ránk voksolt a többség. Tovább kell lépnünk.”

Teljes cikk: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése