2011. február 7., hétfő

Primera División 22. forduló

Feltámadt a Real Madrid?!

Real Madrid-Real Sociedad 4-1 (3-0)

Madrid (Santiago Bernabeu Stadion), v.: Ramirez Dominguez
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Garay, Carvaldo (Albiol 70.), Marcelo - L. Diarra, X. Alonso - Kaká (Di María 60.), Özil (Canales 83.), C. Ronaldo - Adebayor, vezetőedző: Jose Mourinho
Kispad: Adán (kapus), Benzema, Gago, Canales, Di María, Khedira, Albiol
Real Sociedad: Bravo - Estrada, M. González, Ansotegi, Labaka - Rivas (Markel 64.), Elustondo - Prieto, Zurutuza, Griezmann (Sarpong 64.) - Tamudo (Agirretxe 84.), vezetőedző: Martin Lasarte
Kispad: Zubikarai (kapus), Demidov, C. Martínez, Sarpong, La Bella, Bergara, Agirretxe , Markel
Sárga lap: X. Alonso (55.), Albiol (82.), ill. Prieto (10.), Rivas (26.), Estrada (86.)
Gól: Kaká (8.), C. Ronaldo (20., 42.), Adebayor (89.) ill. Albiol (72.)

A legutóbbi hetekben látott önmagához képest ezúttal kifejezetten intenzíven és frissen kezdett a Real Madrid, aminek eredményeképp már az első félidőben háromgólos vezetésre tett szert. A 7. percben Kaká egy védelmi hiba után okosan belsőzött Claudio Bravo kapujába (1-0), majd nem sokkal később Cristiano Ronaldo is megtörte saját góltalansági szériáját: a portugál egy ügyes gurigázás után a tizenhatoson kívülről talált a Real Sociedad kapujába, amivel máris két góllal mentek a hazaiak. (2-0) Még a szünet előtt harmadszor is betalált a Real Madrid, Özil szöglete után újra Cristiano Ronaldo villant, s ezúttal fejjel állította megoldhatatlan feladat elé a Real Sociedad kapusát. (3-0) Az első félidei játékot látva elégedett lehetett a Bernabéu közönsége, de igazán a baszk szurkolók sem tehettek szemrehányást, mivel a Real Sociedad helyenként stílusosan és ötletesen próbált meg futballozni a Real Madrid stadionjában, és ezt eddig nem sok csapat mondhatta el a spanyol mezőnyből.

A második félidőben némi visszaesést lehetett felfedezni a Real Madrid játékán, aminek köszönhetően a Real Sociedad tovább bátorodott, és a 71. percben megszerezte nem érdemtelen szépítő találatát: Tamudo közeli lövését Casillas még hárította, a kipattanó azonban pont az ötösnél helyezkedő Arbeloa testét találta telibe, ahonnan a labda a kapuba vágódott. (3-1) José Mourinho csapatának ezután több se kellett, hogy ismét visszataláljon első félidei tempójához, és az utolsó mintegy húsz percben újra gond nélkül robogott át a Real Sociedad középpályáján. A 86. percben a friss téli szerzemény, Adebayor még csak közel járt első madridi góljához a bajnokságban, ám három perccel később ő is feliratkozhatott a góllövők közé: Di María szemfüles átadása után a togói higgadtan belsőzött a hosszúsarokba, kialakítva a 4-1-es végeredményt.




Messi háromszor talált be az Atlético ellen

BARCELONA-ATLÉTICO MADRID 3-0 (2-0)

Barcelona, Nou Camp, vezette: Tuirenzo Álvarez.
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Abidal, Maxwell - Xavi (Afellay, 84.), Busquets, Iniesta (Keita, 80.) - Pedro (Bojan, 85.), Villa, Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Kispad: Pinto, Adriano, Milito, Mascherano, Keita, Afellay, Bojan.
ATLÉTICO: De Gea - Valera, Godin, Ujfalusi, Antonio López - Assuncao (Koke, 57.), Tiago, Fran Mérida (Forlán, 46.), Filipe (Elías, 76.) - Reyes, Agüero. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
Kispad: Joel, Domínguez, Koke, Elías, Juanfran, Diego Costa, Forlán.
Gólszerző: Messi (17., 28., 79.)
Sárga lap: Alves (45+1.), Messi (68.), ill. Ujfalusi (29.), Tiago (67.), Valera (88.)

A Barcelona nem váratta sokáig közönségét, és már az első percekben megkísérelte nyomás alá helyezni kissé megilletődött ellenfelét. Az Atlético védelme a kezdetekben valahogy visszaverte a próbálkozásokat, a 17. percben viszont megadta magát: Messi egy villámgyors megindulás után előbb megteremtette magának az ideális lövőhelyzetet, majd ahogy kell, védhetetlenül visszahúzta a labdát a rövidbe. De Gea csak hozzáérni tudott a labdához, a hárításra nem volt esélye. (1-0) Az első gól után is a katalán csapat akarata érvényesült, az Atlético játékában az elképzelést sem nagyon lehetett felfedezni. A 28. percben másodszor is betalált a Barcelona, Messi egy ügyes gurigázás után szerezte meg saját maga és csapata második gólját a meccsen. (2-0) A félidő utolsó néhány percére a Barcelona visszavett a tempóból, ami azt is eredményezte, hogy az Atlético valamelyest feljebb tudott kapaszkodni a labdabirtoklási mutatót tekintve. Helyzetig azonban nem jutottak a vendégek, arra egészen a szünet utánig kellett várni: az 53. percben aztán majdnem gólra váltotta első lehetőségét az Atlético Madrid, de Filipe nagy erejű lövését Piqué a gólvonalon állva kifejelte.

A második félidőre érezhetően más felfogásban érkezett az Atlético Madrid, ám a Barcelona ettől sem jött zavarba, és továbbra is teljes kontroll alatt tartotta a meccset. A 69. percben Messi szabadrúgásból vette célba a kaput, De Gea azonban hárított, nem sokkal később pedig újra a fővárosiak kapusának kellett tornásznia, hogy a léc alól kitenyerelje Messi fejesét. A Barcelona a 77. percben is közel járt a harmadik gólhoz, Pedro lapos lövése csak nagyon kevéssel kerülte el az Atlético kapuját. Mégsem úszták meg kettővel a fővárosiak, mert a 79. percben Messi feltette a koronát szombat esti teljesítményére, miután a De Geáról lecsorgó labdát vetődő mozdulattal juttatta a piros-fehérek kapujába, kialakítva a 3-0-s végeredményt.



További eredmények:
Almería - Espanyol 3–2
Ath. Bilbao - Gijón 3–0
Getafe - Deportivo 4–1
Osasuna - Mallorca 1–1
Zaragoza - Racing 1–1
Villarreal - Levante 0–1
Sevilla - Málaga 0–0
Valencia - Hércules CF 2–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése