2011. február 21., hétfő

Primera División 24. forduló

A Real Madrid megnyerte a „száznapos háború” első ütközetét

Real Madrid-Levante 2-0 (2-0)

Madrid (Santiago Bernabeu Stadion), v.: Texeira Vitienes
Real Madrid: Real Madrid: Adán - Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo - Khedira, L. Diarra- Di María (Özil 76.), Kaká (Adebayor 76.), C. Ronaldo - Benzema (Gago 85.), vezetőedző: Jose Mourinho
kispad: Dudek (kapus), Adebayor, Alonso, Garay, Mejías, Özil, Gago, Arbeloa
Levante: Munúa - Cerra, Ballesteros, Nano, Del Horno - X. Torres (Lois 80.), Iborra, Juanfran - Munoz (Montero 61.), Caicedo (Stuani 72.), Valdo, vezetőedző: Luis Garcia
kispad: Reina (kapus), Nadal, Stuani, Montero, Juanlu, Wellington, Suárez, Lois, Rodas
Gól: Benzema (7.), Carvalho (41.)
Sárga lap: Ramos (30.), L. Diarra (58.), ill. Ballesteros (83.)

Ezen a mérkőzésen azonban már nem férhetett bele egy újabb fiaskó, hiszen egyre szorosabbá vált a bajnoki versenyfutás a Barcelonával. Ennek tükrében már a 6. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, jobb oldalról Di Maria biciklicseleivel döntötte ki szépen sorban a levantei védőket, a középre lőtt labdát pedig Benzema gurította a kapuba. (1-0) Ezután sorozatban Ramos, majd Ronaldo kétszer is tűz alá vette Munúa kapuját, de sikertelenül. A 22. percben azonban a vendég kapusnak már tornáznia kellett a labdáért, Di Maria tekerte el a játékszert a kimozduló védők között, szükség volt a bravúrra. A félidő vége előtt, a 40. percben egy Ronaldo által középre lőtt szabadrúgásba Carvalho ugrott bele, és lőtt a kapuba. (2-0)

Az 54. percben a hazaiak újra megkavarták a Levante védelmét, a Benzema által visszagurított labdát Khedira lőtte kapura, de Manúa visszavetődve magához húzta a játékszert. A második játékrészben Ronaldo többször is veszélyes volt az ellenfél kapujára, de sem fejjel, sem lábbal nem tudta bevenni Manúa hálóját, a kapus többször is bravúrral védett, egyben csapata legjobb játékosa is volt. A mérkőzés végén még Adebayor szerzett egy újabb találatot, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt.
A Real Madrid folytatta sorozatát: az összes hazai bajnoki meccsét megnyerte, valamint sikerült a főpróba is a keddi Lyon elleni Bajnokok Ligája találkozóra. A spanyol sajtó úgy harangozta be a mérkőzést, hogy elkezdődik a száznapos háború, visszaszámolva a május 28-ai Bajnokok Ligája döntőjére. Nos, a háború elkezdődött, az első csatát sikeresen megvívta a Királyi Gárda.

Kínkeserves Barca-siker

BARCELONA-BILBAO 2-1 (1-0)

Barcelona, Nou Camp, vezette: Ramírez Domínguez.
BARCELONA: Pinto - Alves, Piqué, Busquets, Abidal - Xavi, Iniesta, Mascherano (Maxwell, 65.) - Pedro (Afellay, 93.), Messi, Villa (Keita, 82.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Oier, Maxwell, G. Milito, Adriano, Keita, Afellay, Krkic.
ATHLETIC BILBAO: Iraizoz - Iraola, Ekiza, Amorebieta, Koikili - Susaeta (David López, 82.), Javi Martínez, Gurpegui, Gabilondo - Iturraspe (Toquero, 46.), F. Llorente. Vezetőedző: Joaquín Caparrós.
Cserepad: Fernández, Xabi Castillo, Ustaritz, D. López, D. Marcos, Toquero, Muniain.
Gólszerző: Villa (4.), Messi (77.), ill. Iraola (50. - 11-esből.
Sárga lap: Dani Alves (35.), Piqué (51.), ill. Koikili (23.), Iraola (32.), Gurpegi (92.)

A Real Madrid győzelmével két pontra megközelítette a katalánokat, így a gránátvörös-kékek győzelmi kényszer alatt futhattak ki a pályára a Bilbao ellen. Hazai szempontból félő volt, hogy még nem heverték ki az Arsenal elleni Bajnokok Ligája vereséget, de erre David Villa már a 4. percben rácáfolt, hiszen Alves passzából a vendég kapuba talált. (1-0) A 10. percben a bal oldalon Llorente forgatta meg sikeresen Piquét (a katalán bekk ismét nem játszotta élete meccsét), a beadás után Susaeta lehetősége maradt ki. A 37. percben a Valdest helyettesítő Pinto védett hatalmas bravúrral egy fejest, ezzel kimaradt a félidő egyik legnagyobb lehetősége.

A második játékrész elején, az 50. percben Busquets becsúszása után büntetőt itélt a játékvezető, amit Iraola értékesített magabiztosan. (1-1) A Bilbao ezután 10 emberrel állt be védekezni, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy kihúzza egy ponttal a mérkőzést. A 60. percben egy Messi szóló után az argentin támadót Javi Martinez rúgta fel, de a játékvezető nem ítélt újabb tizenegyest. A 70. percben Xavi indítását Villa lőtte kapura, de Iraizoz bravúrral védett. 7 perc múlva azonban már hazai találatnak örülhetett a katalán publikum, Alves beadását Messi pörgette a rövid felsőbe. (2-1)
Ezzel újra ötpontosra nőtt a katalánok előnye a Real Madriddal szemben.

További eredmények:
Valencia - Gijón 0–0
Zaragoza - Atl. Madrid 0–1
Almería - Deportivo 1–1
Getafe - Racing 0–1
Osasuna - Espanyol 4–0
Villarreal - Málaga 1–1
Sevilla - Hércules CF 1–0
Real Sociedad - Mallorca 0–0 (1. félidő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése