2011. február 14., hétfő

Primera División 23. forduló

Villa mentett pontot a Barcának Gijónban

SPORTING GIJÓN-BARCELONA 1-1 (1-0)

Gijón, El Molinón. Vezette: Pérez Lasa.
SPORTING GIJÓN: Cuéllar - Sastre, Hernández, Botía, Canella - Cases, Casto - Las Cuevas (Canella 60.), Novo (Carmelo 66.), Castro (Bilic 88.) - Barral. Vezetőedző: Manuel Preciado. Kispad: Juan Pablo, Carmelo, Ayoze, Canella, Eguren, Rivera, Bilic
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Milito (Keita 66.), Maxwell - Mascherano, Xavi, Iniesta (Bojan 82.) - Afellay (Pedro 46.), Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Bojan, Keita, Busquets, Pinto, Adriano, Abidal, Pedro.
Gólszerző: Barral (16.), ill. Villa (80.)
Sárga lap: Barral (13.), Ángel (35.), Sastre (84.), ill. Mascherano (18.), Afellay (44.), Pedro (71.), Xavi (78.), Valdés (90.)

Pep Guardiola több helyen változtatott alapcsapatán, a védelem közepén a sérült Puyolt Milito pótolta, Mascherano és Afellay is a kezdőbe került, Busquets és Pedro a kispadon kapott helyet. A Sporting Gijón ősszel a Camp Noúban is megnehezítette a katalánok dolgát, akkor a Barcelona David Villa góljával múlta felül az asztúriaiakat. A hazaiak ezúttal sem ijedtek meg a Barcától, sőt, Barral góljával a 16. percben megszerezték a vezetést, a Gijón-csatár Piquén és Militón is átcselezte magát, majd védhetetlenül lőtte ki a hosszú alsót. 1-0 A Barcelona támadott, a Gijón pedig vezetése tudatában betömörült saját térfelére és nem meglepő módon kontrákra rendezkedett be - az első félidő bombameglepetésre gijóni vezetéssel ért véget.

A folytatásban egyre inkább nyomott a Barca, de ha túl is jutott a lelkesen és szervezetten védekező gijóni hátvédeken, a hazaiak kapusán már nem tudott kifogni - Cuéllar Xavi és Messi próbálkozásait is bravúrral védte. Ám a 79. percben már ő is tehetetlen volt: Messi passzából David Villa egy látványos emeléssel egyenlített. 1-1 A hátralevő időben az eredmény már nem változott, így a Barcelona 16 győzelem után újra pontokat vesztett a La Ligában.

Emberhátrányban is zárkózott a Real

ESPANYOL-REAL MADRID 0-1 (0-1)

Barcelona, Cornella-El Prat, vezette: Matéu Lahoz.
ESPANYOL: Kameni - Jordi Amat, Chica (Fonte, 80.), Galán, Javi López - Baena, Javi Márquez - Luis García (Dátolo, 57.), Verdú, Callejón - Sergio García (Álvaro, 66.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino.
Cserepad: C. Álvarez, Forlín, V. Álvarez, Rui Fonte, Duscher, Dátolo, Álvaro.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Calrvalho, Marcelo - Xabi, Khedira - Di María (Adán, 3.), Özil (Lass, 78.), Ronaldo - Adebayor (Ramos, 86.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Albiol, Ramos, Lass, Granero, Kaká, Benzema.
Gólszerző: Marcelo (24.)
Sárga lap: Chica (50.), Amat (52.), ill. Xabi Alonso (20.), Carvalho (65.)
Piros lap: Casillas (2.)

Az első esemény a mérkőzésen rögtön hidegzuhanyt jelentett a madridi publikumnak: Casillas piros lapot kapott, mivel utolsó emberként a tizenhatoson kívül állította meg az Espanyol támadóját. A cserekapus Adán érkezett Dí Maria helyett a pályára, az emberelőnnyel hatalmas lehetőséghez jutott az Espanyol! Ennek ellenére a Real lépett fel támadóbban az első játékrészben. Az 5. percben egy madridi szöglet után Khedira veszélyeztetett, majd pár perc múlva ismét a német lőhetett kapura. A 11. percig kellett várni az első katalán helyzetre, Sergio García gyenge távoli lövése formájában. Nem sokkal később Marcelo befelé cselezve lőtt, de a lökete megpattant egy védőn és így csak kapufa lett. Három perccel később ígéretes lövést eresztett meg Javi Marquez, majd a szöglet után ismét ő került nagy helyzetbe, de menteni tudtak a királyiak. Egy veszélyes Ronaldo-lövést követő szöglet után kezezést reklamáltak a Real játékosai, de a játékvezető nem adott büntetőt a véleményes esetet követően. Ahelyett, hogy az Espanyol akarata érvényesült volna, a Real támadásban mutatott fölénye a 24. percre góllá érett: Marcelo vitte le az alapvonal felé Cristiano Ronaldo labdáját, majd éles szögből bombázott Kameni kapujába. 0-1! Egy perc múlva az igen agilis togói bombáját fogta az Espanyol hálóőre. A 33. percben Adán is bemutatkozhatott éles szituációban, szépen mozgott ki egy éles és nehezen fogható beadásra. A félidő vége is egyértelműen a fővárosiaké lett, előbb Ronaldo lekészítését tüzelte kapura Marcelo, majd öt perccel később Adebayor emelt a kapufára, miután szépen meglépett védője mellől. Az első félidő igen mozgalmasra sikeredett, a kiállítás ellenére is teljesen megérdemelt volt a királyiak vezetése.

A második félidő első említésre méltó momentuma Kameni és Ronaldo párharca volt. A portugál szabadrúgását a kameruni bravúrral védte. A 60. percben Javi Lopez sistergős lövése ment nem sokkal Adán kapuja mellé. A második játékrész küzdelmesebbé vált, sok volt a szabálytalanság, villantak a sárga lapok és sajnos sérülés is történt, Sergio Garcíának kellett bicegve elhagynia a pályát. A 72. percben egy szöglet utáni kapáslövést fogott magabiztosan a Real fiatal cserekapusa. Két perccel később Callejón lőtt mellé nagy helyzetben. Egyre jobban kezdet nyomni az Espanyol, a blancók kizárólag védekeztek, ami érthető is volt az emberhátrány miatt. Az utolsó tíz percre azonban elfogyott a hazaiak ereje, Adebayor kétszer is eldönthette volna a meccset, de mindkétszer ziccert rontott. Az Espanyol támadásai erőtlenek voltak, az igazi veszély a Real kontráiban rejtőzött. Három perc hosszabbítás után a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek: a Real Madrid emberhátrányban is sokkal többet tett a három pontért, mint ellenfele, így Mourinho gárdája öt pontra közelítette meg az éllovas Barcelonát.

Tovabbi eredmenyek:
Atl. Madrid - Valencia 1–2
Racing - Sevilla 3–2
Hércules CF - Zaragoza 2–1
Levante - Almería 1–0
Málaga - Getafe 2–2
Real Sociedad - Osasuna 1–0
Deportivo - Villarreal 1–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése