2011. február 23., szerda

Bajnokok Ligája - nyolcaddöntő (2. rész)

Hiába Benzema villanása, a Real Madrid most sem nyert Lyonban

LYON-REAL MADRID KEDD 1-1 (0-0)

Lyon, Stade de Gerland, vezette: Wolfgang Stark (német).
LYON: Lloris - Réveillere, Cris, Lovren, Cissokho - Toulalan, Källström (Pjanic, 77.) - Delgado (Pied, 70.), Gourcuff, Bastos (Briand, 70.) - Gomis. Vezetőedző: Claude Puel.
Cserepad: Vercoutre, Gassama, Diakhaté, Briand, Pjanic, Gonalons, Pied.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa - Xabi Alonso, Khedira (Lass, 68.) - Özil (Marcelo, 76.), Ronaldo, Di María - Adebayor (Benzema, 64.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Kaká, Benzema, Lass, Granero, Marcelo, Albiol.
Gólszerző: Gomis (83.), ill. Benzema (65.)
Sárga lap: Bastos (48.), Cris (62.), Pied (71.), ill. Ramos (10.), Di María (45.) Casillas (90.)

Mindkét fél nagyon elszántan futott ki a gyepre, egyik csapat sem hajolt meg a másik akarata előtt. Egészen a 31. percig egyik gárda kapusának sem akadt komolyabb védenivalója, nehezen jutottak el lövésig. Enyhe francia mezőnyfölény jellemezte a mérkőzés elejét.. A változást Ronaldo trükkös szabadrúgása hozta meg, ami igencsak megtornásztatta Llorist. Öt perccel később kontrázhatott a Lyon, Baston robogott a bal oldalon, középre lőtt labdáját Casillas nem bírta megfogni, így nagy zavar alakult ki a vendégek kapuja előtt. Végül Gomis csapott le a kipattanóra, azonban csúnyán fölé lőtt. Ez a lehetőség hosszú percekre összezavarta a madridi hátsó alakzatot, a Lyon több ízben is közel járt a gólszerzéshez. A félidő végére azonban ismét kiegyenlítetté vált a találkozó.

Alig telt el öt perc a második játékrészből, amikor a Real Madrid megszerezhette volna a vezetést: először Cristiano Ronaldo szabadrúgása csattant a felső lécen, majd egy percen belül Özil szögletét fejelte lécre Sergio Ramos. A 65. percben Mourinho cserére szánta el magát: a csatársorban Adebayor helyére Benzema állt. A francia támadó pedig jött, látott és győzött; góllal hálálta meg, hogy lehetőséget kapott. A madridiak 9-ese a tizenhatoson belül jutott labdához és remek cseleket követően Lloris lába között gurított a kapuba, megszerezve a madridi vezetést. (0-1) A folytatásban a spanyolok a vezetés ellenére sem álltak vissza, így továbbra is maradtak izgalmak és helyzetek a lefújásig hátralévő időre. A 83. minutumban az egyenlítésnek is szemtanúja lehetett a Gerland Stadion publikuma: az egyedül hagyott Gomis Cris fejese után szerzett közelről gólt. (1-1)

A találkozó végéig mindkét csapat igyekezett megszerezni a három pontot érő győztes találatot, ám erre már nem került sor. Összességében egy változatos, néhol még szép játékot is hozó mérkőzésen igazságosnak mondható a döntetlen. Ezen az összecsapáson nem dőlt el semmi, a nagy kérdés megválaszolása tehát a visszavágóra marad: Ezúttal képes lesz-e a Real Madrid továbblépni a Lyon ellenében, vagy a franciák fognak örülni a két hét múlva esedékes madridi mérkőzés végén?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése