2011. február 3., csütörtök

Király Kupa elődöntő - 2. rész

Álomdöntő a Spanyol Kupában

A tegnap esti mérkőzés továbbjutói: FC Barcelona és Real Madrid

ALMERÍA-BARCELONA 0-3 (0-1) - élő (össz.: 0-8)
Almería, Mediterrán-stadion, vezette: Ayza Gámez.
ALMERÍA: Esteban - Luna, Pellerano (Acasiete, 63.), C. García, Míchel - Corona (Crusat, 69.), Vargas, Bernardello, Feghouli - Uche (Ortíz, 77.), Goitom. Vezetőedző: José Luis Oltra.
Cserék: D. Alves - kapus, Ulloa, Mbami, Jakobsen, Ortíz, Crusat, Acasiete.
BARCELONA: Pinto - D. Alves, Milito, Busquets (Piqué, 46.), Adriano - Thiago, Mascherano, Keita - Afellay, Bojan, Nolito. Vezetőedző: Pep Guardiola.
Cserék: V. Valdés - kapus, Villa, Messi, Abidal, Pedro, Xavi, Piqué.
Gólszerző: Adriano (35.), Thiago (56.), Afellay (66.)
Sárga lap: Míchel (29.), Bernardello (62.), ill. Busquets (30.)

Az első mérkőzésen elért 5-0-ás siker után a katalánoknak már csak formalitás lehetett a visszavágó. Szerették volna elkerülni, hogy abba a hibába essenek, mint a Betis ellen, hogy „beleszaladjanak” egy vereségbe. A gránátvörös-kékek nem a legerősebb kezdővel álltak fel, a legnagyobb sztárok csak a kispadon kaptak helyet. Az első komoly helyzetig is a 26. percig kellett várni, ekkor Feghouli lőtt kapufát a hazaiak részéről. Az első félidő elején kényelmes játékot mutattak be a csapatok, egyedül Nolito próbálta lelkes játékával felpezsdíteni a katalán támadásokat. A 35. percben viszont Adriano (aki ezúttal a bal oldalon kapott szerepet) indult meg, egy védőt kicselezett, majd a hosszúba lőtte laposan a labdát. 0-1!
A második félidő is hasonló ütemben kezdődött, mint az első, de itt már 10 perc játék után gólt szerzett a bajnoki címvédő, ekkor Alves jobb oldali beadása után Thiago fejelt Esteban kapujába. 0-2! A 66. percben Afellay megszerezte első gólját a Barcelonában, Keita passza után lőtt a hosszú sarokba.0-3! A 76. és a 85. percben is Bojan szerezhette volna meg a negyedik találatot, de először kapu fölé lőtt, míg a mérkőzés vége előtt egy az egyben nem tudta elrúgni a labdát Esteban mellett, a kapus bravúrral hárított.

Real Madrid-Sevilla 2-0 (0-0) (össz.: 3-0)
Santiago Bernabeu Stadion, v.: Teixeira Vitienes
Real Madrid: Casillas - S. Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa - Khedira (L. Diarra 90+1.), Alonso - Di María (Granero 88.), Özil, C. Ronaldo - Benzema (Adebayor 84.), kispad: Adán (kapus), Adebayor, L. Diarra, Garay, Kaká, Granero, Marcelo, vezetőedző: Jose Mourinho
Sevilla: Varas - Cáceres, Sánchez, Escudé, Navarro - Zokora, Romaric - Navas, Rakitic (Luis Fabiano 69.) - Kanouté (Medel 87.), Negredo, kispad: Julián (kapus), Luis Fabiano, Medel, Alexis, Jiménez, Perotti, Capel, Fazio, vezetőedző: Gregorio Manzano
Gól: Özil (82.), Adebayor (90+4.)
Kiállítás: Sánchez (85.)
Sárga lap: X. Alonso (64.), Ramos (89.) ill. Navarro (37.), Cáceres (41.), Zokora (48.), Sánchez (66., 85.)

Az első nagyobb helyzetre az 5. percben került sor: Di María próbálkozott a tizenhatos környékéről, az argentin játékos lövése a kapufáról Benzema elé pattant, aki viszont nem tudott élni a lehetőséggel. A 11. percben megtehette volna az első lépést a továbbjutás felé a Sevilla: Negredo Zokora kiugratását követően ívelt Casillas kapujába, az asszisztens azonban lest jelzett. A félidő végéig csordogált a játék, a hazaiak talán egy fokkal veszélyesebbek voltak vendégeiknél.
A folytatásban tovább őrölték egymást a csapatok, leginkább a középpályán folyt a játék, igazi helyzetet alig-alig alakult ki. A 65. perctől azonban megrázta magát a Real Madrid. Előbb Benzema szerezhetett volna gólt, majd két perccel később Ronaldo robogott előre, de a portugál sztárjátékost feltartóztatták. A megítélt szabadrúgás nem jelentett veszélyt. A 70. percben Di María és Benzema is kihagyott egy-egy ígéretes lehetőséget. A középpályás beadása elakadt a védősorban, de a játékszer visszapattant elé, amit kapura is lőtt, de a próbálkozást Javi Varas kapus bravúrral védeni tudta. A francia játékos két méterről tévesztett, nem bírta a hálóba fejelni a szélről beérkező labdát. Ezt követően fellélegezhetett a Sevilla, sőt, egy szögletet követően kis időre be is szorult a királyi gárda. Ramos hibáját követően Negredóhoz pattant a labda, de a beadást kivágták a védők. A vendégek öröme nem tartott sokáig. A 80. perc környékén Khedira ugratta ki Özilt, aki egyedül menetelhetett a kapu felé, majd a kifutó kapus mellett eltolta a labdát és a kapuba gurított. (1-0) Öt perccel a rendes játékidő vége előtt a piros lap is előkerült. Sánchez rúgta fel a csereként beálló Adebayort, ezért villant neki a második sárga cédula. Amikor talán már mindenki a lefújást várta, váratlanul, a hosszabbítás utolsó percében az új szerzemény, Emmanuel Adebayor is feliratkozott a gólszerzők közé. A togói csatár Lass hajszálpontos ívelését követően vágta a kapuba a labdát. (2-0)

Alighogy kialakult a Barcelona-Real Madrid párosítás, máris elkezdődtek a találgatások, hol rendezzék a spanyol Király-kupa-döntőt. Valencia a fő esélyes, de Sevilla, sőt Barcelona és Madrid sem zárható ki. Szerda este a Barcelona és a Real Madrid is biztosította helyét a Király-kupa döntőjében, amelyről bizonyos, hogy április 20-án játsszák. Hogy hol, az már egy sokkal bonyolultabb kérdés. A lehetőségek között szerepel Valencia és Sevilla, de Barcelona és Madrid mellett is szólnak érvek.
A legkézenfekvőbb természetesen az lenne, ha semleges helyszínen rendeznék a meccset, csakhogy a Mestallába mindössze 55 ezren férnek be, és a sevillai Cartujába sem sokkal többen – szemben a Nou Camp 98 ezres és a Bernabéu 80 ezres férőhelyével.
Ha Valencia látná vendégül a gigászokat, akkor azok fejenként 18 ezer belépőt kapnának, a jegyek harmada ugyanis a szövetséghez vándorol. Márpedig ennyi belépővel egyik klub sem „lakatná” jól drukkereit.A Mestalla ugyanakkor mindkét csapatban jó emlékeket ébresztene, hiszen a Madrid és a Barca is ott nyerte legutóbbi Spanyol Kupáját. A fővárosiak 1993-ban, a katalánok 2009-ben tértek haza örömittasan az arénából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése