2011. április 6., szerda

Négyet vágott a Real Madrid a Tottenhamnek

REAL MADRID-TOTTENHAM 4-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu, vezete: Felix Brych (német).
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Di María (Kaká, 77.), Alonso - Özil, Khedira (Lass, 61.), Ronaldo - Adebayor (Higuaín, 74.). Vezetőedző: Jose Mourinho.
Kispad: Adan, Kaká, Lass, Granero, Arbeloa, Garay, Higuaín.
TOTTENHAM: Gomes - Corluka (Bassong, 80.), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Sandro, Modric, Bale - Van der Vaart (Defoe, 46.) - Crouch. Menedzser: Harry Redknapp.
Kispad: Cudicini, Huddlestone, Jenas, Pavljucsenko, Defoe, Bassong, Kranjcar.
Gólszerző: Adebayor (5., 57.), Di María (73.), Ronaldo (84.)
Sárga lap: Adebayor (12.), Pepe (36.), ill. Crouch (8.), Van der Vaart (20.)
Piros lap: Crouch (15.)


Semmi esélye nem volt a Tottenhamnek a Bernabéu stadionban, Mourinho csapata 4-0-ra nyerte a BL-negyeddöntőjének első meccsét, és gyakorlatilag bebiztosította helyét az elődöntőben.
A Real Madrid már az első néhány percben igyekezett nyomást helyezni kissé megilletődötten kezdő ellenfelére, és ennek már a 4. percben meglett az eredménye: egy szöglet után Adebayor bólintott jó ütemben, Gomes ugyan hozzáért a labdához, de hárítani már nem tudott. (1-0) Nagyszerű kezdés után továbbra is támadásban maradt a spanyol csapat, a Tottenham nem tudott kibontakozni, ráadásul a 14. percben egy felelőtlen becsúszás után Crouch megkapta második sárga lapját is, ami után a vendégek tíz emberrel voltak kénytelenek folytatni a meccset. A Spurs eddig sem mutatott sokat támadásban, innentől kezdve viszont folyamatosan a védekezéssel volt elfoglalva, s értékelhető támadást csak elvétve tudott felmutatni. Van der Vaart észrevehetetlen volt, egyedül talán Bale próbálkozott...

Az első félidőben még nem tudta nyomatékosítani hatalmas mezőnyfölényét a Real Madrid, a vendégek egy ideig eredményesen megszállták saját térfelüket, és nem hagytak területet Cristiano Ronaldóéknak. Ekkor inkább taktikusan, mint sem jól futballozott a „királyi gárda”, ám a második félidőben beindult a gépezet: az 56. percben Marcelo adta középre a labdát, miután a középen érkező Adebayor már a második fejesgólját jegyezte az este. (2-0) A második gól után láthatóan felgyorsult a Real Madrid játéka, az angolok ellenben megtörtek, ezért egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 71. percben újra betaláltak a hazaiak: a gólt Di María szerezte egy csodálatos lövést követően, amivel már háromgólossá vált a csapatok közötti különbség. (3-0) Magától értetődően az egész meccsen nagy fölényben, helyenként kifejezetten látványosan futballozott a Real Madrid, amely arra is figyelt, hogy a nagy rohamok közepette ne veszítse el megfontoltságát. A végjátékban pedig még egy rohamot indított a Mourinho-csapat, a 80. percben Sergio Ramos még csak közel járt a negyedik gól megszerzéséhez, hat perccel később viszont Cristiano Ronaldo kapáslövése után tényleg 4-0-ra váltott az eredményjelző. Ezek után újabb gólt már nem láthatott a Bernabéu stadion elégedett közönsége, a Real Madrid élt azzal a lehetőséggel, hogy nagyon hamar emberelőnybe került, és meggyőző játékkal valószínűleg már az első meccsen elsimította a Tottenham elleni párharcot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése