2011. április 3., vasárnap

Primera División 30. forduló

Megérdemelt, de szoros győzelmet arattak a katalánok

VILLARREAL-BARCELONA 0-1 (0-0)

Villarreal, El Madrigal, vezette: Ramírez Domínguez.
VILLARREAL: Diego López - Mario, Catalá, Gonzalo, Musacchio - Cazorla, Bruno, Borja Valero, Marchena (Cani, 71.) - Rossi, Ruben (Nilmar, 57.). Vezetőedző: Juan Carlos Garrido.
Kispad: Juan Carlos, Capdevila, Cicinho, Kiko, Wakaso, Nilmar, Cani.
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Busquets, Adriano - Mascherano, Keita (Messi, 53.), Thiago, - Afellay (Jonathan, 85.), Villa (Bojan, 71.), Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Kispad: Pinto, Montoya, Milito, Fontás, Dos Santos, Bojan, Messi.
Gólszerző: Piqué (67.)
Sárga lap: Bruno (15.), Marchena (50.), ill. Piqué (40.), Alves (55.), Valdés (92.), Busquets (92.)

A Barcelona számára a lehető legjobban alakult az este a mérkőzés kezdetéig, hiszen a Real Madrid otthon egygólos vereséget szenvedett a Sporting Gijóntól. Ellenben fejtörést okozhatott Guardiolának az, hogy sérülések miatt nem számíthatott Puyol, Abidal, Pedro, Maxwell, valamint eltiltás okán Xavi játékára sem. A kezdőcsapatban Messi sem kapott helyet, így eléggé felforgatott kezdőcsapattal vágtak neki a katalánok a rangadónak.
Az első lehetőség a találkozón a hazaiak előtt adódott az ötödik percben, Rossi lépett ki a Cazorla inditásából a védők közül, de Valdés levadászta a lábáról a labdát. Hét perc múlva ismét Rossi – Valdés párharc szemtanúi lehettek a nézők, amiből újfent a katalán hálóőr került ki győztesen. Ezután lényegesen többet folyt mezőnyben a játék, elsősorban biztonságos játékra helyezkedett be mindkét együttes. Ennek köszönhetően az első komoly gránátvörös-kék ziccerre a 39. percig kellett várni, ekkor Adriano szánta lövésre magát távolról, de nem ért célt a labda, így gól nélkül fejeződött be az első játékrész.
A második félidőben egy „feltüzelt” Barcelona futott ki a gyepre, melynek következtében a 47. percben Iniesta, majd két perc múlva Villa lövése jelentett veszélyt David Lopez kapujára. A két kihagyott lehetőség után újra az első félidei játék lett úrrá a feleken, a sárga tengeralattjáró nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani, ámbár volt, hogy Valdésnek utolsó emberként kellett fejjel vagy lábbal tisztáznia a tizenhatos előterében. A 66. percben megtört a jég, egy szögletből beívelt labdát Busquets fejelt tovább Piquéhez, aki előbb mellel maga elé tette a labdát, majd kíméletlenül bevágta a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést a vendégeknek. (0-1) A 79. percben a Villareal kapott szabadrúgást a katalán tizenhatostól pár méterre, de fölé lőtték azt. Két perc múlva hasonló lehetőség adódott a másik kapu előtt, ott közelebb járt Messi a gólhoz, de Diego Lopez bravúrral akadályozta meg az újabb vendég találatot. A mérkőzés vége előtt négy perccel az eddigi legnagyobb helyzetét dolgozta ,- és hagyta ki a Villarreal, Cazorla közelről leadott lövését Victor Valdés védte lábbal bravúrral.
Ezzel a győzelemmel a Barcelona nyolc pontosra növelte előnyét a rivális Real Madriddal szemben. A következő fordulóban még az Almeriával találkoznak a katalánok, utána pedig újra El Clásicóra gyűlhetnek össze a szurkolók a Santiago Bernabéu stadion lelátióra.

Otthon bukott a Real! Minden eldőlt?

REAL MADRID-SPORTING GIJÓN 0-1 (0-0)

Madrid, Santiago Bernabéu, vezette: González
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa (Pepe, 71.)- Lass, Granero, (Higuaín, 58.) Khedira - Özil, Adebayor, Di María (Canales, 71.). Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Dudek (k), Pepe, Garay, Canales, Juanfran, Juan Carlos, Higuaín
Sporting GIJÓN: Juan Pablo - Lora, Botía, Iván Hernández, Canella (José Ángel, 5.) Rivera, Nacho Cases - De las Cuevas, André Castro, Nacho Novo - Barral (Sangoy, 77.). Vezetőedző: Manuel Preciado.
Kispad: Raúl (k), José Ángel, Ayoze, Sangoy, Gregory, Eguren, Sergio
Sárga lap: José Angel (39.), Ramos (42.), Di María (63.), Lass (74.), Raul Albiol (81.), ill. Juan Pablo (84.), Nacho Novo (86.)
Gólszerző: De las Cuevas (79.)

Nem kezdte rosszul a meccset a több kulcsemberét is nélkülöző Real Madrid, amely az első néhány percben teljesen kapuja elé szögezte ellenfelét. Jó tíz perc után aztán folyamatosan változott a meccs képe, a Sporting minél tovább bírta kapott gól nélkül, annál bátrabban futballozott, és a félidő végére elérte, hogy a Bernabéu stadion közönsége szórványos füttyszóval nyilvánítsa ki véleményét a látottakról.
A madridiak talán a 2. percben jártak legközelebb a vezető találat megszerzéséhez, ekkor egy visszatett labda után Carvalho a kapuba is juttatta a labdát, a játékvezető azonban még ezt megelőzően szabálytalanságot jelzett, és érvénytelenítette a találatot. A folyatatásban nem nagyon tudott kialakítani komoly lehetőséget Mourinho csapata, noha mezőnyben egyértelműen a fehérmezesek irányították a játékot.
A szünet után láthatóan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Real Madrid, de a fontos első gól csaknem akart összejönni. A második félidőben a hosszú sérülés után visszatérő Higuaín is pályára került, és az argentin rögtön az 59. percben gólt szerezhetett volna, de nagy erejű lövését Juan Pablo hárította. Nem sokkal később Adebayor fejjel veszélyeztetett, ám a labda elkerülte a Sporting Gijón kapuját. Ahogy múlt az idő, a Real Madrid úgy került egyre nagyobb fölénybe, de ezzel együtt a feszültség is növekedett a hazai játékosokban. A 79. percben pedig eljött a Sporting történelmi pillanata, egy lendületesen végigjátszott kontra után De las Cuevas elé került a labda, aki a kapufa segítségével a madridi közönség legnagyobb megrökönyödésére megszerezte a vezetést csapatának. (0-1) Az igazán forró pillanatok ezt követően vártak a gijóni védelemre, a Real Madrid mindent egy lapra feltéve kezdett el rohamozni, és ennek eredményeképp többször is nagyon közel járt az egyenlítéshez. A végjátékban Khedira és Adebayor is könnyen gólt szerezhetett volna, de vagy az önfeláldozó vendég védelem, vagy Juan Pablo meghiúsította az egyenlítési kísérletet. A Sporting végül hatalmas izgalmak után, némi szerencsének is köszönhetően nyerni tudott a Real Madrid otthonában, és ezzel gyakorlatilag tálcán kínálta a bajnoki címet a listavezető Barcelonának.


Ronaldo elérzékenyült a Bernabéuban
Megindító pillanatokkal kezdődött a szombati Real-Gijón bajnoki (0-1), egykori ünnepelt csatárát, a 34 évesen, februárban visszavonult, kétszeres aranylabdás Ronaldót köszöntötték a Bernabéu gyepén. A brazil szupersztár négy és fél év alatt 104-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Részletek: sporthirado.hu

Barcelona: Josep Guardiola kilátásba helyezte távozását
Josep Guardiola, a spanyol FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője kilátásba helyezte távozását a katalán klubtól. Részletek: nso.hu

Mourinho: Már majdhogynem lehetetlen befogni a Barcelonát
José Mourinho vezetőedző szerint már csak matematikai esélye maradt a bajnoki címre a Real Madridnak, miután a királyiak hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedtek a Sporting Gijóntól. Pep Guardiola, a Villarreal ellen győztes FC Barcelona hadvezére azonban mindenkit óva intett: még nincs vége a bajnokságnak! Részletek: nso.hu

Abidal elhagyhatta a kórházat, négy hét múlva edzhet
Egy héttel májműtétje után elhagyhatta a kórházat Éric Abidal, a Barcelona labdarúgócsapatának francia légiósa. A védő előre láthatólag négy hét múlva óvatosan már az edzéseket is elkezdheti, amennyiben továbbra is hasonlóképpen reagál a szervezete. Részletek: nso.hu

További eredmények:
Getafe - Valencia 2–4
Deportivo - Mallorca 2–1
Espanyol - Racing 1–2
Levante - Málaga 3–1
Real Sociedad - Hércules CF 1–3
Sevilla - Zaragoza 3–1
Osasuna - Atl. Madrid (átütemezett)
AlmeríaAth. Bilbao (hétfő 21 óra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése