2011. április 25., hétfő

Primera División 33. forduló

Hat gólt lőtt a Real Madrid a Valencia otthonában

VALENCIA-REAL MADRID 3-6 (0-4)

Valencia, Mestalla. Vezette: Pérez Lasa
VALENCIA: Guaita - Miguel, Stankevícius, Ricardo Costa, Mathieu (Alba 83.) - Maduro (Jonas 59.), Topal, Banega - Pablo (Joaquín 59.), Soldado, Mata. Vezetőedző: Unay Emery. Kispad: César Sánchez, Albelda, Dealbert, Alba, Jonas, Joaquín, Adúriz
REAL MADRID: Casillas - Albiol, Garay (Pedro León 75.), Carvalho, Nacho - Lass, Granero - Kaká, Canales (Canales 64.), Benzema - Higuaín (Ronaldo 67.). Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Alonso, Ronaldo, Özil, Pepe, Marcelo, Pedro León, Adán.
Gólszerző: Soldado (60.), Jonas (80.), Alba (85.), ill. Benzema (23.), Higuaín (31., 42., 52.), Kaká (39., 62.)
Sárga lap: Jonas (89.)

A hétközi kupadöntőhöz képest Mourinho jó pár helyen változtatott kezdőcsapatán, az alapemberek közül Marcelo, Pepe, Ramos, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Özil és Di María sem kapott helyet a kezdőcsapatban, ám ez inkább jótékony hatást gyakorolt az együttes játékára. Miután a hazai játékosok díszsorfallal köszöntötték a kupagyőzteseket, a Madrid már az első félidőben megoldhatatlan feladat elé állította ellenfelét. A gólparádé a 23. percben vette kezdetét, amikor Guaita rossz ütemben mozdult ki kapujából és nem tudta megfogni a középre passzolt labdát, így az érkező Benzema könnyen lőhetett az üres kapuba. (0-1) Ezek után is csak a nagy kedvvel futballozó Real Madridról szólt a meccs, a Valencia semmit nem tudott kezdeni a vendégcsapat hihetetlen sebességű kontráival. Nem volt meglepő, hogy a 31. percben másodszor is betalált a Mourinho-csapat, egy kiugratás után Higuaín használta ki Mathieu kapitális hibáját, és máris kétgólosra alakította a csapatok közötti különbséget. (0-2) Nem sokkal később újra megadta magát az ingatag valenciai védelem, a Madrid újabb szélvészgyors és precíz kontrája végén ezúttal Kaká vette be közvetlen közelről Guaita kapuját. (0-3) Még a szünet előtt negyedszer is betaláltak a vendégek, már-már megszokottnak volt nevezhető, hogy a Valencia vesztét egy újabb kontratámadás okozta, aminek végén Higuaín második gólját is megszerezte a meccsen. (0-4)

A második félidőben valamivel összeszedettebb és elszántabb Valenciát láthatott a Mestalla elégedetlen közönsége, ennek ellenére az 53. percben újra a Real Madrid volt eredményes. Kaká csele után Higuaín lőtt két lépésről a Valencia kapujába, megszerezve csapata ötödik, saját maga harmadik gólját a találkozón. (0-5) Hét perccel később némi siker koronázta a Valencia második félidőben bemutatott erőfeszítéseit, egy élesen belőtt labda után Soldado faragott valamit csapata hátrányából. (1-5) Két perccel később aztán újra öt gól volt a csapatok közötti különbség, az első játékrészben is nagyon aktív Kaká miután bemutatott egy pimasz cselt a tizenhatoson belül, remek mozdulattal belsőzött a Valencia kapujába. (1-6) A folytatásban már csak a Valencia volt eredményes, a Real Madrid érthetően visszavett a tempóból, és már nem nagyon forszírozta a támadásokat, ezért a hazaiak a végjátékban átvették a játék irányítását. A 80. percben Jonas lapos lövése talált utat Casillas kapujába (2-6), majd öt perccel később a csereként pályára küldött Jordi Alba is bevette a fővárosiak kapuját, kialakítva a 6-3-as végeredményt.

Tartalékosan is győzött a Barcelona

BARCELONA-OSASUNA 2-0 (1-0)

Barcelona, Camp Nou. Vezette: Delgado Ferreiro
BARCELONA: Valdés - Alves, Mascherano, Milito (Xavi 66.), Maxwell - Alcántara, Busquets, Keita - Jeffren (Iniesta 45.), Villa (Messi 58.), Afellay. Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Pinto, Iniesta, Fontas, Xavi, Messi, Pedro, Montoya
OSASUNA: Ricardo - Nelson, Flano, Lolo, Monreal - Vadócz, Nekounam - Damiá (Copovi 80.), Camunas, Cejudo (Calleja 87.) - Sola (Pandiani 80.). Vezetőedző: Luis Mendilibar. Kispad: Calleja, Pandian, Riesgo, Josetxo, Corominas, Oier, Copovi
Gólszerző: Villa (24.), Messi (87.)
Sárga lap: Alves (49.), Keita (80.), ill. Nekounam (76.) , Copoví (84.)

A Real Madrid feladta a leckét a listavezető Barcelonának, hiszen otthonában ütötte ki a Mourinho-legénység a Valenciát. A katalánoknak viszont túl kellett tenniük magukat a hétközben elbukott kupadöntőn, és most csak az aktuális bajnokira koncentrálni. Guardiola több kulcsjátékosát is pihentette, így Xavi, Iniesta, Messi és Pedro sem kapott szerepet a kezdőcsapatban. Vendég oldalon viszont Mendilibar edző Vadócz Krisztiánnak is bizalmat szavazott a mérkőzés elejétől fogva.
A második percben, a már tizenegy mérkőzés óta gólképtelen Villa próbálkozott először, de lövése fölé szállt. A félidő első fele nem a helyzetekről szólt, az első Osasuna lehetőség is csak a 22. minutumban történ meg. Ettől fogva azonban már csak két percet kellett várni a találkozó első góljára, hiszen egy támadás során Afellay passzolt külsővel Jeffrenhez, aki balszélről laposan adta középre a labdát, melyre Villa érkezett becsúszva, így megszerezve a vezetést a gránátvörös-kékeknek.(1-0) A 27. percben egalizálhatta volna az eredményt a vendég gárda, de Nekunam szabadrúgásból nem sokkal, de Valdés kapuja mellé lőtte a labdát. Tíz perc múlva ismét feléledt az Osasuna, a 38. percben Vadócz Krisztián fejelte a labdát a katalán kapus kezei közé. A félidő vége előtt újra kihagytak két ziccert a vendégek, a 44. percben Damia piszkált bele egy labdába, amit Valdés bravúrral hárított, majd egy perc múlva ismét Vadócz Krisztián lőtt mellé.

A második játékrész elején szabadrúgásból veszélyeztetett az Osasuna, de Valdés a rövidről kiütötte a labdát. A 70. percig a leglényegesebb mozzanat az volt a mérkőzésen, hogy Milito megsérült, így a Barcelona védelmét középen Mascherano és Busquets alkotta. A 75. perctől azonban megélénkült a meccs, ekkor egy Alvés visszapassz után Iniesta lőtt fölé. A 79. percben újra megpróbált egyenlíteni a vendég csapat, de Nekunam Iniestához hasonlóan fölé durrantott. A mérkőzés vége előtt három perccel a csereként beálló Messi szerzett gólt Alves gólpassza után, így a bajnokságban megszerezte a 31., míg a szezonban az ötvenedik találatát. (2-0)
A Barcelona nem túl meggyőző játékkal, ámbár magabiztosan tartotta otthon a három pontot, de az Osasuna nem játszott alárendelt szerepet, míg Vadócz Krisztián a vendégek egyik legjobb teljesítményét mutatta a Camp Nouban.

További eredmények:
Ath. Bilbao - Real Sociedad 2–1
Gijón - Espanyol 1–0
Hércules CF - Deportivo 1–0
Mallorca - Getafe 2–0
Racing - Málaga 1–2
Atl. Madrid - Levante 4–1
Sevilla - Villarreal 3–2
Zaragoza - Almería 1–0

1 megjegyzés:

  1. I invite you to visit my blog and could possible cooperation.
    soccernewspl.blogspot.com

    VálaszTörlés