2011. március 1., kedd

Primera División 25. forduló

Megint utolérte a Realt a Riazor átka

DEPORTIVO LA CORUNA-REAL MADRID 0-0

La Coruna, Riazor. Vezette: Fernández Borbalán
DEPORTIVO LA CORUNA: Aranzubia - Laure, Lopo, Colotto, Morel - Rubén Pérez, Antonio Tomás - Adrián (Lassad 72.), Juan Rodríguez, Guardado (Álvarez 56.) - Sand (Riki 83.). Vezetőedző: Miguel Ángel Lotina. Kispad: Riki, Álvarez, Lassad, Seoane, Aythami, Manu, Domínguez.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo (Granero 77.) - Xabi, Lass (Adebayor 63.) - Kaká (Di María 63.), Cristiano, Özil - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Di María, Granero, Albiol, Dudek, Adebayor, Gago, Arbeloa.
Sárga lap: Laure (71.), Pérez (75.), Riki (91.), ill. Carvalho (50.), Pepe (60.)

Késő este a királyiakon volt a sor, hogy ismét visszaállítsák az ötpontos különbséget ősi riválisukkal szemben. Nem sikerült: José Mourinhóéknak meg kellett elégedniük az egy ponttal, egy olyan mérkőzésen, amelyen az első félidő gyakorlatilag értékelhetetlen volt... A 12. percben Kaká 16-os vonaláról leadott lövése szállt a kapu fölé, majd pár perccel később Cristiano Ronaldo távoli bombáját védte szép vetődéssel Daniel Aranzubia kapus. A 29. percben úgy tűnt, megszerezte a vezetést a Real Madrid, de C. Ronaldo találatát les címén – helyesen – érvénytelenítette a játékvezető. Az első félidőben a két csapat összesen háromszor találta el a kaput, e tekintetben a Real Madrid kétszer olyan jó volt, mint a Deportivo. Az apró matematikai feladvány megfejtése után is kijelenthető, hogy a két madridi löketnek köszönhetően sem sikerült a királyiaknak a kapujuk elé szegezniük a hazaiakat.
A második félidőt egy Cristiano Ronaldo-lövés vezette föl, de a sikertelen próbálkozás után sem akart beindulni a királyi gépezet. Pedig a portugál egymaga hárommal több gólt, 24-et szerzett a bajnokságban, mint az egész Deportivo (21). A 78. percben Ronaldo a 16-os jobb sarka elöl végezhetett el szabadrúgást, a lapos lövést fogta Aranzubia, majd nem sokkal később Emmanuel Adebayor lőtt éles szögből kapufát. A 82. percben Ronaldo cikázott a védők között, majd remek lövést eresztett meg: Aranzubiát ezúttal is a kapufa segítette ki, aztán a kipattanót követően ő védte bravúrral Ángel Di María hosszúba tartó lövését. A 84. percben a változatosság kedvéért Karim Benzema nem tudta közelről a kapuba kotorni a labdát. A mérkőzés végén mindent megtett a három pont megszerzése érdekében a Real Madrid, de csak egy ponttal, no meg egy tanulsággal lett gazdagabb: negyedóra futball nem mindig elég a győzelemhez...

Mallorcán bulizott a Barcelona

MALLORCA-BARCELONA 0-3 (0-1)

Mallorca, Iberostar stadion, vezette: Velasco Carballo.
MALLORCA: Aoaute - Cendros, Nunes, Rubén, Ayoze - Joao Victor (Pereira, 61.), Marti - De Guzman (Tejera, 72.), Chori Castro (Aki, 69.), Nsue - Webo. Vezetőedző: Michael Laudrup.
Kispad: Lux, Kevin, Crespí, Corrales, Aki, Tejera, Pereira.
BARCELONA: Pinto - Adriano (Montoya, 85.), Piqué, Abidal, Maxwell - Iniesta, Busquets, Keita - Pedro (Afellay, 70.), Messi, Villa (Bojan, 70.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Kispad: Mino, Milito, Montoya, Mascherano, Alcántara, Afellay, Bojan.
Gólszerző: Messi (38.), David Villa (57.), Pedro (66.)
Sárga lap: Marti (58.)

Hétközben örömmel fogadhatták a katalán drukkerek, hogy Pep Guardiola újabb egy évre aláírt, így továbbra is ő irányítja a gránátvörös-kék alakulatot. A hírt győzelemmel ünnepelték volna a barcelonaiak, de ehhez a Mallorcának is volt egy-két szava. Már a második percben jelezték a hazaiak egy távoli lövéssel, hogy nem csak passzív szemlélői szeretnének lenni az összecsapásnak. Az első vendég helyzetre a 14. percig kellett várni, de sikert még nem hozott a próbálkozás. Három perc múlva ismét a Mallorca veszélyeztetett, Webó fejelt kapura egy szöglet után.
A mérkőzés ezen periódusában meglepetésre a Mallorca uralta a játékot, jól tartották meg a labdát, ha pedig a katalánokhoz került a játékszer, akkor rögtön egész pályás letámadást alkalmaztak. A 29. percben Pintonak akadt dolga, ismét egy hazai próbálkozást kellett hárítania. A 30. percben Messi előtt adódott a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete, Iniesta tette elé a labdát, de az argentin aranylabdás tőle nem megszokott módon fölélőtte a labdát. Három percet kellett várni egy újabb helyzetre, ekkor De Guzman emelt egy szöglet után Pinto kezébe. A 38. percben megtört a jég, Keita emelte Messi elé a labdát, aki kivárt egy ütemet, és a kimozduló kapus felett átfejelte a labdát, ezzel megszerezve 26. gólját a szezonban. (0-1)
A második játékrészt is a Mallorca kezdte vehemensebben, az 50. percben Castro lőtt fölé. Hét perc múlva ismét középkezdéshez indulhattak a felek, hiszen Busquets labdájára Villa ugrott ki a leshatárról, majd a kapust is kicselezve a hálóba továbbította azt. (0-2) A 66. percben a barcelonai trió, avagy ahogy a legtöbben hívják, az MVP harmadik tagja, Pedro is betalált. Bal szélről befelé indulva 16 méterről lövésre szánta el magát, ami nagy erővel a kapuba csapódott. (0-3) A 73. percben Iniesta még tovább növelhette volna előnyüket, de ziccerben hibázott, már a kapust is kicselezve,kisodródott helyzetből lőtt mellé.
Az eredményt tekintve magabiztos győzelmet aratott a Barcelona, bár akik látták a mérkőzést, felfigyelhettek a Laudrup vezette legénység taktikai fegyelmére, de a katalánok megoldották a rájuk hárult feladatokat még Xavi,Alves és Puyol hiányában is.

További eredmények:
Atl. Madrid - Sevilla 2–2
Espanyol - Real Sociedad 4–1
Gijón - Zaragoza 0–0
Hércules CF - Getafe 0–0
Levante - Osasuna 2–1
Racing - Villarreal 2–2
Ath. Bilbao - Valencia 1–2
Málaga - Almería 3–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése