2011. január 31., hétfő

Primera División 21. forduló

Győzelmével új rekordot állított fel a Barca

Hércules Alicante-FC Barcelona 0-3 (0-1)

Alicante, vezette: Fernández Borbalan‎
Hércules: Calatayud - Cortés, Sarr, Rodríguez, Pena - Fritzler (Farinós 69.), Aguilar - Kiko (Cristian 63.), Valdez (Portillo 80.), Tote - Trezeguet, kispad: Alba (kapus), Portillo, Rufete, Farinós, Velthuizen, Sendoa, Cristian, vezetőedző: Esteban Vigo
FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Abidal, Maxwell - Xavi (Keita 88.) Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa (Nolito 88.), kispad: Pinto (kapus), Nolito, Keita, Afellay, G. Milito, Mascherano, Adriano, vezetőedző: Josep Guardiola
Gólszerző: Pedro (43.), Messi (87., 89.)
Sárga lap: Aguilar (33.), Farinós (77., 85.) ill. Dani Alves (83.)
Piros lap: Farinós (85.)

Már a mérkőzés előtt arról cikkezett a sajtó, hogy amennyiben nyer a Barcelona, akkor megdönti a Real Madrid 1960/61-es győzelmi sorozatát. Akkor a Puskás vezette Madrid sorozatban 14 mérkőzést nyert meg, a katalánoknak ez lehetett a 15.

Az első komolyabb helyzet a Barcelona előtt akadt a 8. percben, Villa ugratta ki Messit, de kapu mellé lőtt az argentin. A 15. percben Pedro lőtt messziről, de a hazai kapus ujjheggyel kapu felé tornázta a labdát. A 20. percben a Hercules megszerezhette volna a vezetést, Valdez fejelte le a labdát, de Trezeguet suta mozdulattal a kapu mellé lőtt. A 43. percben azonban Pedro révén vezetést szereztek a katalánok, Pedro a tizenhatoson belül vette át a labdát, és erőből a kapuba bombázott.
A második játékrészben ismét fegyelmezetten védekeztek a hazaiak, támadásban egyedül Valdez jeleskedett, az 55. percben hagyott ki egy ziccert. A 65. percben Pedro újra a kapuba talált, de les címén nem adta meg a játékvezető. A 76. percben Calatayud tornázott nagyot, Messi lövését védte bravúrral. A 84. percben piros lapért kellett nyúlnia a játékvezetőnek, a csereként beálló Farinós kaszálta el Busquetset. Úgy tűnt, hogy egy gólos katalán győzelemmel ér véget a mérkőzés, de a 86. és a 88. percben Messi gondoskodott róla, hogy háromgólosra nőjön a különbség. Messi ezzel a szezonban megszerezte 36. és 37. találatát is. Sokáig úgy tűnt, hogy fegyelmezett védekezésével, és letámadásaival meg tudja szorongatni az alicanteti alakulat a katalán sztárgárdát, de a gránátvörös-kékek közepes játékkal is meg tudták szerezni magabiztosan a három pontot.
A Barcelona ezzel új rekordot állított be, sorozatban a 15. mérkőzését is megnyerte, valamint 7 pontosra növelte előnyét a tabellán.

Az Osasunaé lett a Real Madrid skalpja

OSASUNA-REAL MADRID 1-0 (0-0)

Pamplona, Reyno de Navarra. Vezette: Muniz Fernández
OSASUNA: Ricardo - Damiá, Sergio, Flano, Nelson - Punal, Soriano (Vadócz 46.), Coro (Calleja 93.), Camunas - Aranda, Pandiani (Lolo 83.). Vezetőedző: José Antonio Camacho. Kispad: Riesgo, Josetxo, Oier, Lolo, Calleja, Vadócz, Lekic.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Albiol (Kaká 65.), Carvalho, Arbeloa - Lass (Alonso 65.), Khedira - Di María (Adebayor 65.), Özil, Ronaldo, Benzema. Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Adán, Garay, Pedro León, Granero, Kaká, Xabi Alonso, Adebayor.
Gólszerző: Camunas (62.)
Sárga lap: Lass (8.), Soriano (15.), Coro (17.), Damia (51.), Aranda (67.), Punal (70.), Ricardo (74.), Vadócz (89.) ill. Ramos (87.), Khedira (90.)

Az első félidőben a Real Madrid próbálkozott többet, de Pandiani révén a hazaiaknak is volt helyzetük. Ennyit lehet mondani a lélektelen játékról, ami az első játékrészt jellemezte.
A második félidőre Camacho beküldte Vadócz Krisztiánt, az Osasuna pedig igyekezett fogást találni nagynevű ellenfelén. Ez a 62. percben sikerült is, Camunas tökéletes ütemben kapott labdát és Casillas mellett, a kapufa segítségével a hálóba lőtt. 1-0 A gól után nem sokkal Mourinho hármas cserével próbálta felrázni a vendégek támadójátékát, egyre jobban nyomott is a Real, de a hazaiak állták a sarat. Sőt, a 84. percben Vadócz gólt is szerezhetett volna, de lövését blokkolta a bevetődő Arbeloa. Az eredmény már nem változott, a Real Madrid vereségével hétpontos hátrányba került a listavezető Barcelonával szemben.

További eredmények:
Levante - Getafe 2–0
Málaga - Zaragoza 1–2
Mallorca - Gijón 0–4
Real Sociedad - Almería 2–0
Deportivo - Sevilla 3–3
Atl. Madrid - Ath. Bilbao 0–2
Espanyol - Villarreal 0–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése