2011. március 17., csütörtök

Bajnokok Ligája - nyolcaddöntő (4. rész)

REAL MADRID-OLYMPIQUE LYON 3-0 (1-0) (összesítésben 4-1)
Madrid, Estadio Santiago Bernabéu. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Özil - Di María (Granero 79.), Ronaldo (Adebayor 74.) - Benzema (Lass 84.). Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Adán, Lass, Granero, Canales, Arbeloa, Albiol, Adebayor.
LYON: Lloris - Révelliere, Cris, Lovren, Cissokho - Briand (Gomis 46.), Gourcuff (Pied 69.), Toulalan, Kallström, Delgado (Pjanic 80.) - Lisandro. Vezetőedző: Claude Puel. Kispad: Vercoutre, Diakhaté, Pjanic, Kolodziejczak, Gomis, Gonalons, Pied.
Gólszerző: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
Sárga lap: Pepe (9.), Carvalho (30.), ill. Gourcuff (38.), Cissokho (54.)

TOVÁBBJUTOTT: a Real Madrid 4-1-gyes összesítéssel.

José Mourinho alaposan feltüzelte csapatát a meccsre, a hazaiak óriási nyomás alá helyezték már az első percekben is a lyoni kaput. Hugo Llorisnak a harmadik percig egy kiugratásnál és egy Sami Khedira-lövésnél is résen kellett lennie. A kezdeti lendület után már nem támadott ki annyira a Real, a következő említésre méltó esemény egy Cristiano Ronaldo-fejes volt a 18. percben, de Llorisnak nem okozott gondot a hárítás. Hogy nem tett le a továbbjutásról, azt először a 21. percben mutatta meg a Lyon, Aly Cissokho ekkor nagyszerűen futott el a bal oldalon, a visszagurítására César Delgado érkezett, aki 19 méterről lőtt, Iker Casillas azonban szögletre tornázta a bal alsóba tartó labdát. A 27. percben egy Ronaldo-villanás következett, a franciák kapusának résen kellett lennie, hogy a portugál nagy erejű lövését védhesse. Tíz perccel később a meccs leggyönyörűbb jelenetei következtek, a főszereplő pedig Marcelo volt. A madridiak brazil balszélsője Ronaldóval háromszögezett a francia térfélen, miután visszakapta a labdát előbb Crist, majd Dejan Lovrent is szenzációs csellel csapta be, és higgadtan fejezte be góllal egyéni akcióját (1–0). Marcelo a 41. percben is főszereplő volt, ekkor Karim Benzemát szolgálta ki, de Lloris még egy bravúrral tovább éltette a francia reményeket. A következő támadásból Mesut Özil beadását a kapuba fejelte Benzema, de a játékvezető les miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot. Benzema később is aktív maradt, a második félidő elején egy levágódó lövéssel, aztán egy sutára sikerült ollózással jelentkezett, majd Özillel tetszetős passzolgatással játszották ki az OL védelmét. Látszott, a Real mindenképpen növelni akarta előnyét, hiszen egy lyoni gól esetén hosszabbítás következhetett volna, ezért folyamatos és lendületes támadásokkal tették próbára a vendégvédelmet.

Sok helyzete és jó játéka aztán a 66. percben góllá is érett Benzemának, aki Crisék bizonytalankodását használta ki, lesipuskás módjára csapott le a labdára, és laza bokamozdulattal gurított Lloris kapujába, gyakorlatilag eldöntve a továbbjutás sorsát (2–0). Az Olympique védelme tíz perccel később is csődött mondott, amikor Özil a francia térfél felén fejelt egy felívelést Ángel Di María elé, akit már senki nem tudott beérni, és egy emeléssel megszerezte a harmadik Real-gólt is (3–0). Ezután már gálahangulat alakult ki a Bernabéuban, a Lyon láthatóan feladta a meccset, míg a madridi játékosok is inkább a minél szebb támadásvezetésekkel voltak elfoglalva, amit a hazai szurkolók hangos ollézással díjaztak. Sokéves átkot tört meg ezzel a győzelemmel a Madrid, amely először győzött története során az OL ellen, ráadásul ezúttal kétség sem férhetett a hazai sikerhez, amelynek köszönhetően a Real készülhet a negyeddöntőre.

Kiélezett bajnoki versengés ide, ősi ellenség oda, a Real Madrid (és a védő korábbi csapata, a Lyon) futballistái példás gesztussal, mezükön 'Kitartás, Abidal' felirattal fejezték ki támogatásukat a Barca játékosának. A királyiaknál ennyivel nem értek véget a hátvédnek szánt jókívánságok! Részletek: sporthirado.hu

Nyilatkozatok:
Mi vagyunk a Real Madrid, így teljesen normális, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben – mondta szerénységét kissé félretéve José Mourinho a Lyon kiejtését követően. – Nem történt semmi különös. A szünetben egygólos vezetésünknél arról beszéltünk, hogy ezt az előnyt még nem lehet biztosan megvédeni, ezért továbbra is ellenőrzés alatt kell tartanunk a mérkőzést. Minden kétséget kizáróan egy nagyon erős ellenféllel találjuk szembe magunkat, függetlenül a sorsolástól. Számomra érzelmi kérdés, hogy nem szeretnék meccselni az Inter vagy a Chelsea ellen, de ha mégis így történne, akkor sincs semmi probléma, a legjobban felkészítem csapatomat."

Egy nagy csapattal szemben maradtunk alul – nyilatkozta a madridi visszavágó után Puel. – Gratulálnunk kell a Realnak, mivel megérdemelten jutott tovább. Túl sok lehetőséget adtunk nekik, Hugo (Lloris) hosszú ideig remekelt, de a második gól megpecsételte a sorsunkat. Tavaly is nehéz volt itt számunkra az első félidő, de aztán magunkra találtunk, és uraltuk a játékot. Most erről szó sem volt, nem tudtuk felvenni a harcot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése