2011. március 4., péntek

Primera División 26. forduló

A Real Madrid ízekre szedte a Málagát

REAL MADRID-MÁLAGA 7-0 (3-0)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezette: Miguel Ángel Pérez Lasa.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso (Gago, 56.), Lass - Di María (Adebayor, 56.), Özil (Canales, 63.), Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adan, Arbeloa, Gago, Granero, Canales, Kaká, Adebayor.
MÁLAGA: Caballero - Gaspar, Demichelis (Stadsgaard, 64.), Welligton, Manu Torres - Eliseu, Camacho, Sandro Silva, Owusu-Abeyie (Cala, 67.) - Fernando, Juanmi (Seba, 64.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Cserepad: Arnau, Stadsgaard, Maresca, Cala, Apono, Fernández, Rondón.
Gólszerző: Benzema (27., 63.), Di María (36.), Marcelo (45.), Ronaldo (51., 67. - 11-esből, 77.)
Sárga lap: Lass (28.), ill. Eliseu (28.), Demichelis (38.), Gaspar (61.)
Piros lap: Gaspar (66.)

A 6. percben elkövetett Özil-kapurarúgás után a Real Madrid hat perccel később került ismét ígéretes helyzetbe, Benzemát azonban elkaszálták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A vendégek első lehetőségére 17 percet kellett várni, Quincy húzott a szél felé, majd a tizenhatos környékéről rúgta kapura a labdát, de helyzete nem okozott különösebb nehézséget a fővárosiaknak. A 21. percben egy kavarodás után a Málaga kapujában kötött ki a labda, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, mert segédje lest jelzett. Ezt követően a Real Madrid teljesen akarata alá vonta ellenfelét, a játékosok sorra alakították ki a helyzeteket. Ezek közül az egyiket váltotta gólra Benzema a 26. percben, a francia csatár Xabi Alonso passzából volt eredményes. (1-0) Pár perccel később kis híján jött a második, de ez alkalommal sem növelhette találatainak számát a madridi gárda, Pérez Lasa les miatt nem adta meg a gólt. Mourinho legénysége nem állt le, továbbra is a támadásra koncentrált. Ennek meg is lett az eredménye, 10 perccel az első félidő vége előtt egy kiugratást és Gaspar hibáját követően Di María egy az egyben vezette a labdát Caballero kapusra, majd higgadtan a kapuba gurított. (2-0) A lefújásig a Real Madridnak volt több esélye, hogy újabb gólt szerezzen, erre még a hosszabbítás előtt sor is került. Ezúttal Marcelo járult hozzá a győzelemhez, Di María adta a gólpasszt a brazil védőjátékosnak. (3-0)
A továbbiakban a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták, továbbra is erőteljesen támadtak. A 48. percben Ronaldo egy remek cselsorozat után próbálkozott, ám lövését szögletre tolta a málagai hálóőr. Három perc elteltével viszont Caballero már nem bírt túljárni az eszén: a portugál sztár Özil passza után helyezte a kapuba a labdát. (4-0) A gólgyártás nem állt le: a 61. percben az első gól szerzője ismét beköszönt. A francia csatár Marcelo baloldalról beívelt labdáját fejelte a kapuba. (5-0) Nem sokkal később minden adott volt a hatodik gól megszerzéséhez. A játékvezető kezezés miatt felmutatta Gasparnak a második sárgát és tizenegyest ítélt. A labda mögé Ronaldo állt, aki ezúttal sem hibázott. (6-0) A tíz emberre fogyatkozó Málaga alighanem már a mérkőzés végét várta, de a lövések továbbra is záporoztak Caballero kapuja felé. Az újabb gól sem maradt el: Canales asszisztálásával a madridiak 7-ese megszerezte harmadik gólját is. (7-0) A találkozó végéhez közeledve madridi részről látványelemek is megjelentek, a hazai közönség legnagyobb örömére, Marcelo például a kapunak háttal, ollózva próbálkozott ismételten gólt szerezni. Egészen a lefújás pillanatáig lélegzetvisszafojtva várták a meccs végét a málagaiak, csak a hármas sípszó elhangzása után lehettek nyugodtak, ugyanis ekkor vált biztossá, hogy több gólnak már nem fognak örülni a Királyiak.
Összességében a Real Madrid magabiztosan és szép játékkal megérdemelten győzött, Mourinho és csapata tehát továbbra is veretlen a Bernabéu gyepén.

Messi gólja három pontot ért a Mestallában

VALENCIA-BARCELONA 0-1 (0-0)

Valencia, Mestalla. Vezette: Iturralde González.
VALENCIA: Guaita - R. Costa, Dealbert, Stankevicius, Alba - Tino Costa (Isco 85.), Banega - Joaquín (Soldado 46.), Pablo, Mathieu (Jonas 82.) - Mata. Vezetőedző: Unay Emery. Kispad: César, Soldado, Vicente, Jonas, Isco, Navarro, Montoro.
BARCELONA: Pinto - Alves, Piqué, Abidal, Adriano (Maxwell 82.) - Mascherano (Pedro 63.), Busquets, Xavi - Iniesta (Keita 87.), Messi, Villa. Vezetőedző: José Guardiola. Kispad: Mino, Milito, Maxwell, Keita, Pedro, Afellay, Bojan.
Gólszerző: Messi (77.)
Sárga lap: Jordi Alba (49.), Pablo (66.), Tino Costa (78.), Soldado (92.), ill. Messi (64.)

A meccs érdekessége volt, hogy először tért vissza Barcelona-játékosként régi sikerei helyszínére David Villa, aki a Valencia játékosaként 166 bajnokin 108 gólt szerzett. Kedden még kérdéses volt, hogy Pep Guardiola elutazhat-e csapatával, hiszen derékproblémái olyan súlyossá váltak, hogy a keddi edzésen nem vehetett részt. Állapota azonban javult annyit, hogy ott lehetett a Mestallában. A hazaiak kezdték aktívabban a meccset, hosszú percekre beszorították a Barcelonát, de igazi helyzetig nem jutottak el. Ezt követően Lionel Messi egy akción belül három gólhelyzetet is elpuskázott: előbb egy kiugratás után lőtt Vicente Guaitába, majd a kipattanóból is a Valencia kapusát találta el, de ismét visszakerült elé a labda, azonban harmadszorra sem tudta a kapuba juttatni azt. A 20. percben Jordi Alba lépett ki, és talált a Barca hálójába, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A félidő második felében fölénybe került a katalán csapat, és a Messi-Villa duó sok nehézséget okozott a hazaiaknak. Az első félóra végén Messi önzőzött el egy helyzetet, és emelt a kapu tetejére. A szünetet megelőzően még Villa előtt adódott egy nagy lehetőség, de Adriano centerezéséből közvetlen közelről Guaitát találta el.
A második félidőt veszélyesebben kezdte a Valencia, Pablo Hernández kétszer is helyzetbe került, de ezek rendre kimaradtak. A hazaiak a játék képe alapján egyenrangú partnerei voltak a katalánoknak, így az egy pontra mindenképpen rászolgáltak volna, csakhogy Messi ezt másképp gondolta. A 77. percben Adriano indult be a bal szélen, csinált egy cselt, majd a középen jól érkező Messihez játszott, aki a jobb alsóba lőtt, Guaita csak beleérni tudott, hárítani nem (0–1). Rögtön a következő támadásából növelhette volna előnyét a vendég csapat, de Villa nem tudott túljárni Guaita eszén. Ezután hiába igyekezett a Valencia, a Barcelona jól tartotta a labdát, így lepörögtek az utolsó percek, és ezzel egy nehéz meccset nyert meg a címvédő a harmadik helyezett riválisa otthonában.
Sikerével a Barcelona sorozatban már a 20. idegenbeli bajnokiját játszotta le vereség nélkül, ami új rekordnak számít a spanyol bajnokságban.

További eredmények:
Espanyol - Mallorca 1–2
Sevilla - Gijón 3–0
Getafe - Atl. Madrid 1–1
Osasuna - Deportivo 0–0
Real Sociedad - Levante 1–1
Villarreal - Hércules CF 1–0
Zaragoza - Ath. Bilbao 2–1
Almería - Racing 1–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése