2011. március 7., hétfő

Primera División 27. forduló

Keita gólja győzelmet ért a Barcának

FC BARCELONA-REAL ZARAGOZA 1-0 (1-0)

Barcelona (Camp Nou), v.: Teixeira Vitienes
FC BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Milito, Maxwell (Abidal 76.) - Xavi, Mascherano, Keita - Pedro (Iniesta 86.), Messi, Krkic (Villa 66.), vezetőedző: Josep Guardiola
kispad: Pinto (kapus), Villa, Iniesta, Busquets, Abidal, Jeffren, Adriano, Afellay
REAL ZARAGOZA: Doblas - Diogo, Jarosik, Lanzaro, Silva, Obradovics - Ander, (López 71.) Pintér, (Edmilson 56.), N'Daw, Bertolo (Uche 52.) - Sinama-Pongolle, vezetőedző: Javier Aguirre
kispad: Alcolea (kapus), Uche, Kevin, Edmilson, Pérez, López, Paredes
Gól: Keita (43.)
Sárga lap: Milito (58.), ill. Lanzaro (90+3.)

A mérkőzés előzményeihez hozzátartozott, hogy sérüléséből felépülve újra Victor Valdes foglalhatta el a hazai kaput, míg hosszú idő után újra Gabriel Milito is a kezdő csapat tagja lett. A vendégek alapvetően nem a három pontért utaztak Katalóniába, a Nou Campban utoljára 1965-ben nyertek mérkőzést.
A legelső helyzetre a 19. percig kellett várni, egy szöglet után kapásból Pedro lőtt kapura, de Doblas bravúrral védett. Egy perc sem telt el a következő lehetőségig, ezúttal Xavi tornáztatta meg a vendég portást. Tíz perc múlva Keita fejes ugrasztotta talpra a hazai publikumot, hiszen a labda hálóban kötött ki, de a partjelző lest intett, így érvénytelenné vált a találat. A 33. percben Messi, míg a 37. percben Mascherano vette tűz alá Doblas kapuját, de a vendég kapus ismét magabiztosan állt a lövések útjába. A 43. percben Keita már szabályos gólt szerzett, igaz, ezúttal lábbal talált a Zaragoza hálójába. Messi robogott el a jobb szélen, több védő is követte, de a labdát nem tudák elvenni tőle, így a begurított labdáját Keita könnyedén passzolta a hálóba. (1-0) A félidei adatok szerint a Barcelona 77%-ban birtokolta a labdát, így a Zaragozának nem volt könnyű kibontakoznia, de tény, hogy leginkább a védekezésüket próbálták minél tökéletesebben megoldani.

A második félidő elején azonban komoly lehetőség adódott Bertolo előtt, hogy egalizálja az eredményt, de miután lerázta magáról Piquét, Valdés kapuja mellé lőtte a labdát. Öt perc múltán Piqué fejjel próbálta bevenni Doblas hálóját, de a labdát a gólvonalról vágták ki a védők. A 60. percben újabb vendég ziccer következett, Sinama Pongolle lépett ki a védők mögül, de Valdés jó ütemérzékkel mozdult ki kapujából, és el is tudta rúgni a labdát a csatár elől. A 64. percben Bojan lövését ismét csak a vendég kapus hárította, akinek egy perc múlva ismét akadt dolga, hisz az épp Krkicset váltó David Villa próbálta fölötte átemelni a labdát, de sikertelenül. A 75. percben Maxwell vállalkozott lövésre távolról, a kipattanó labdát pedig Villa durrantotta kapu fölé. A 94. percben még egy szabadrúgást kaptak a gránátvörös-kékek, de Messi mellé tekerte azt.
A Barcelona tudat alatt már az Arsenal elleni Bajnokok Ligája visszavágó mérkőzésre készülhetett, nem erőltették meg magukat a mérkőzés során, de a Zaragoza masszív védekezése nem állította könnyű feladat elé Pedroékat,de a mérkőzés legjobbja a hazai kapus, Doblas volt.. A legfontosabbat, a három pontot begyűjtötték a katalánok, bár ilyen visszafogott teljesítmény nem lesz elég Wenger fiai ellen.

CR7 nélkül is nyert Santanderben a Real

SANTANDER-REAL MADRID 1-3 (0-2)

Santander, Campos de Sport del Sardinero, vezette: Ramírez Domínguez.
SANTANDER: Tono - Pinillos (Francis, 79.), Osmar, Torrejón, Christian - Kennedy, Lacen (Tato, 88.), Colsa, Munitis - Dos Santos (Ariel, 82.), Rosenberg. Vezetőedző: Marcelino García Toral.
Kispad: Coltorti, Francis, Tato, Luque, P. Diop, Bolado, Ariel.
REAL: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Alonso, Granero (Albiol, 80.) - Özil (Álex, 90.), Benzema (Canales, 80.), Di Maria - Adebayor. Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Dudek, Casado, Albiol, Álex, Canales, León, Morata.
Gólszerző: Adebayor (23.), Benzema (27., 75.)
Sárga lap: Rosenberg (53.), Torrejón (84.), ill. Ramos (36.), Alonso (52.)

Bár legutóbbi hat mérkőzésén nem kapott ki a Racing Santander – utóljára a 20. fordulóban a Barcelonától szenvedett 3–0-s vereséget –, a Real Madrid drukkereinek a múlt alapján nem volt különösebb izgulnivalója, hiszen a blancók legutóbbi hét találkozójukat egyaránt megnyerték a cantabriaiak ellen. Az már annál inkább aggodalomra adott okot, hogy a hétközi mérkőzésen megsérülő Cristiano Ronaldo nem tudta vállalni a bajnokit. Így volt azonban Karim Benzema és Emmanuel Adebayor, akik egyaránt a kezdőcsapatban kaptak helyet, és az első félidőben a támadásokat szervező Mesut Özillel együtt remekül oldották meg a kapu előtt szituációkat.
Már az első percekben nagy volt a fővárosiak fölénye: a 13. percben Xabi Alonso szabadrúgásból a lécet találta el, két percre rá Marcelo még a kapust is kicselezte, ám estében sikerült az üres kapu mellé rúgnia a labdát, majd a 22. percben ismét a kapufán csattant a labda Benzema próbálkozása után. Egy perccel később már a pálya tartozékai sem mentették meg Tono kapust attól hogy a hálójába kerüljön a labda. Alonsótól indult a támadás, Benzema, Özil és Adebayor pedig briliáns, egyérintős csiki-csukit mutatott be, a kapus tehetett róla a legkevésbé, hogy a formás akcióból gól született a togói pöccintése után. 0–1 A 27. percben már jött is a második találat, Özil ugratta ki remekül Benzemát, aki egy igazítás után a jobb alsóba helyezett. 0–2 A gól természetesen megnyugtatta a Real Madridot, amely az előny birtokában érezhetően visszavett valamelyest az iramból. Az már a Santander kritikája, hogy így is a 45. percig kellett várni az első hazai helyzetre, Kennedy Bakircioglu fejelt fölé.

A második félidő elején ennek ellenére gyorsan szépíthetett volna a Racing, ha Xabi Alonso némileg fölöslegesnek tűnő, Giovani dos Santos elleni szabálytalansága után Pablo Pinillos nem gurítja harmatgyengén Iker Casillas kezébe a jogosan megítélt büntetőt. A szépítés így is összejött a 69. percben – egy szép kiugratás után Bakircioglu lőtt a kapuba –, ám egyrészt későinek tűnt, másrészt öt perccel később Ángel Di María passza után jött a válasz Benzemától. 1–3 A hajrában – miután Di María harcolt ki tizenegyest – Adebayor is megkapta az esélyt, hogy duplázzon, de nem tanult Pinillos hibájából, hozzá hasonlóan pocsékul, laposan, erőtlenül lőtte meg a labdát. A Real Madrid 3–1-re nyert a Racing Santander vendégeként.

További eredmények:
Mallorca - Valencia 1–2
Atl. Madrid - Villarreal 3–1
Gijón - Getafe 2–0
Hércules CF - Almería 1–2
Levante - Espanyol 1–0
Málaga - Osasuna 0–1
Ath. Bilbao - Sevilla 2–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése