2011. március 20., vasárnap

Primera División 29. forduló

Újabb Real-siker a városi derbin

ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID 1-2 (0-2)

Madrid, Vicente Calderón, vezeti: Teixeira Vitienes.
ATLÉTICO: De Gea - Ujfalusi, Godín, Domínguez, Filipe - Mario Suárez, Tiago - Reyes, Elías (Koke, 46.) - Agüero, Forlán (Costa, 78.). Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
Kispad: Joel, Antonio López, Perea, Valera, Assuncao, Koke, Juanfran, Costa.
REAL: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Lass (Arbeloa, 82.), Khedira, Alonso - Özil, Ronaldo (Di María, 72.), - Benzema (Adebayor, 70.). Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Dudek, Garay, Albiol, Arbeloa, Granero, Adebayor, Di María.
Gólszerző: Agüero (86.), ill. Benzema (11.), Özil (32.)
Sárga lap: Agüero (34.), Ujfalusi (36.), ill. Lass (63.), Marcelo (77.), Alonso (88.)

A meccs előtt Mourinho még arra panaszkodott, hogy a BL-meccsek után a szövetség túl kevés pihenőt engedélyez csapatának, ehhez képest a Real Madrid úgy kezdett a Calderónban, mintha egész héten erre a meccsre készült volna. Az első néhány percben Benzema és Khedira is veszélyeztette De Gea kapuját, mígnem a 10. percben megszerezte a megérdemelt vezetést a vendégcsapat: Khedira ütempasszát Benzema váltotta gólra, ami után az Atlético egy újabb városi derbin kezdhetett el futni az eredmény után. (0-1) Az idő múlásával inkább az Atlético kezdte átvenni a játék irányítását, a piros-fehérek egyre lendületesebben és ötletesebben futballoztak, és ha a kapu előtt kicsit pontosabbak, nagyobb gondba is kerülhetett volna a Real Madrid. A 21. percben Agüero lapos lövését kellett szép vetődéssel hárítania Casillasnak, majd nem sokkal később Reyes próbálkozott az ötös sarkából, de a Real Madrid kapusa ismét a helyén volt. Egy szöglet után a berobbanó Godín is közel járt a gólhoz, de Casillason ekkor sem sikerült kifogni. Főleg a Reyes-Agüero kettősnek köszönhetően ezután is több ígéretes akciót vezetett az Atlético, de a kontrák után a labdát amúgy kevesebbet birtokló Real Madrid is hamar zavarba tudta hozni a hazai védelmet. Mégis a második gólt pont akkor szerezte Mourinho csapata, amikor az tán legkevésbé volt benne a meccs képében, a 33. percben Marcelo csapta be ügyes csellel védőjét, az érkező Özil pedig kapásból, De Gea érintésével már csapata második gólját jegyezte a meccsen. (0-2) Az első félidő képe alapján bizony többet érdemelt volna az Atlético Madrid, de mivel a kapu előtt nem volt elég rámenős, a jóval hatékonyabb Real Madrid alapvetően könnyen jutott megnyugtató vezetéshez.

A szünet után pedig egy Agüero ziccert leszámítva összességében látványosan ritkultak a hazai próbálkozások, a Real Madrid különösebb gond nélkül őrizte kétgólos vezetését, és még azt is megengedhette, hogy majdnem teljesen lemondjon a támadásokról. Már mindenki elkönyvelte a sima vendég sikert, amikor váratlanul szépítette az Atlético Madrid: Agüero jól helyezett lövésébe Casillas csak beleért, hárítani már nem tudott. (1-2) Az utolsó percekben Reyesék megpróbálták megragadni utolsó esélyüket, de támadást sem nagyon tudtak felépíteni, így a városi derbik átka rajta maradt az Atléticón, nyert a Real Madrid 2-1-re, és a tabellán nem hagyta elszökni a Barcelonát.

Saját magának tette szorossá a mérkőzés végét a Barcelona

BARCELONA-GETAFE 2-1 (1-0)

Barcelona, Nou Camp, vezette: Muníz Fernández.
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Milito, Adriano - Mascherano, Xavi, Iniesta (Afellay, 81.) - Villa (Jeffrén, 88.), Messi, Bojan (Keita, 68.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Kispad: Pinto, Montoya, Keita, Busquets, Fontás, Afellay, Pedro.
GETAFE: Codina - Miguel Torres, Marcano, Cata, Víctor Sánchez - Borja, Manu, Parejo (Mosquera, 75.), Casquero (Miku, 60.) - Albín, Arizmendi (Sardinero, 67.). Vezetőedző: Míchel.
Kispad: Gonzálo, Pérez, Pintos, Ríos, Mosquera, Miku, Sardinero.
Gólszerző: Alves (17.), Bojan (50.), ill. Manu (88.)
Sárga lap: Villa (30.), Xavi (92.), ill. Cata (25.)

A Barcelona felkészülésére a hét közben máj tumorral megműtött Abidal állapota nagy hatással volt, így beteg társukért is küzdöttek a pályán a katalánok. Ennek jeléül már a 8. percben helyzetbe is kerültek, Messi próbált meg ollózni, de a vendég kapusban elakadt a labda. A 17. percben azonban Dani Alves egy óriási bombagólt szerzett, a tizenhatoson belülről kipattanó labdát kapásból lőtte el, ami hatalmas erővel, kifelé csavarodva zúdult Codina hálójába. (1-0) Három perc múlva Villát rúgták fel a büntetőterületen belül, de a bíró sípja maradt, folytatódott tovább a játék. A labdát rögtön Iniesta vissza is szerezte, kiugratta Messit, aki eltolta a labdát a kapus mellett, és mivel eléggé kisodródott, így a beadást választotta, de Villa elpuskázta a helyzetet. A 22. percben megható gesztusnak lehettek szemtanúi a tévénézők, hiszen Abidal mezszámára utalva a nézők felállva tapsoltak, és a francia játékos nevét skandálták, a mihamarabbi gyógyulásának reményében. A 33. percben a Getafe egalizálhatta volna az eredményt, de Casquero 6 méterről leadott lövését Valdés bravúrral védte. A félidőig még több kisebb Barcelona lehetőség is kialakult, de nem tudták tovább növelni előnyüket. A második félidő elején azonban már összejött a második gól, Messi passzát Bojan lőtte a hálóba, bár a labda a lövés során megpattant egy hazai játékoson is. (2-0) Bojan Krkicsnek ez volt a századik bajnoki találkozója, és a 25. gólja.

Az 55. percben Villa hagyta ott védőjét, passzával Messit akarta kiszolgálni, de Codina lecsapott a kissé lassú labdára. Egy perc múlva ismét veszélyeztettek a katalánok, ezúttal Xavi lőtte fölé a labdát. Az 59. percben Iniesta szöktetéséből Villa próbálkozhatott újra, de labdája a kapus kezében kötött ki. A világbajnok támadó nem játszotta élete mérkőzését, több helyzetet is pontatlanul, illetve dekoncentráltan fejezett be. A 70. perc környékén újra feléledtek a vendég támadások, egy szöglet után fejessel veszélyeztették Valdés hálóját. A 88. percben meg is szerezték a szépítő találatot, Manu módosította a mérkőzés eredményét. (2-1) Úgy tűnt, hogy a madridi csapat nem hitte el, hogy döntetlenre tudják menteni a találkozót, de a hosszabbításban akár újabb gólt is szerezhettek volna több szerencsével.

További eredmények:
Mallorca - Zaragoza 1–0
Deportivo - Levante 0–1
Gijón - Almería 1–0
Hércules CF - Osasuna 0–4
Málaga - Espanyol 2–0
Racing - Real Sociedad 2–1
Ath. Bilbao - Villarreal 0–1
Valencia - Sevilla 0–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése