2010. augusztus 29., vasárnap

Az Atlético Madrid elhódította a Szuperkupát

A sokkal motiváltabban, jobban játszó Atlético Madrid 2-0-ra legyőzte az önmaga árnyékát mutató Inter, ezzel története során először hódította el az Európai Szuperkupát. A spanyolok az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltak a BL-győztesnek, ám a másodikban fölénybe kerültek. A madridiak kihasználták a szenvedő, büntetőt hibázó kék-fehérek védelmének két rövidzárlatát és teljesen megérdemelten győztek.

INTER-ATLÉTICO MADRID 0-2 (0-0)
Monaco, Stade Louis II. Vezeti: Busacca (Arnet, Navarro)
INTER: Júlio César - Maicon, Samuel, Lúcio, Chivu - Sztankovics (Pandev 68.), Zanetti, Cambiasso - Sneijder (Coutinho 79.), Eto'o - Milito. Vezetőedző: Rafael Benítez. Cserepad: Castellazzi, Córdoba, Mariga, Materazzi, Pandev, Coutinho, Biabiany.
ATLÉTICO MADRID: De Gea - Ujfalusi, Perea, Godín, Álvaro Domínguez - Reyes (Mérida 69.), Paulo Assuncao, Raúl García, Simao (Camacho 91.) - Agüero, Forlán (Jurado 83.). Vezetőedző: Quique Sánchez Flores. Cserepad: Robles, Antonio López, Mario Suárez, Camacho, Jurado, Mérida, Diego
Gólszerző: Reyes (62.), Agüero (83.)
Sárga lap: Simao (85.), Raúl Garcia (89.)

Eleinte a BL-címvédő akarata érvényesült, az első öt percben három lövéssel tette le névjegyét a serleget 2005-ben a Liverpoollal egyszer már elhódító Rafael Benítez legénysége. A kezdeti izgalmak aztán hamar alábbhagytak és egy inkább küzdelmes, mint izgalmas első 45 percet láthatott a közönség.
Az Atlético egyenrangú partnere volt riválisának, leginkább távoli lövésekkel operált, de sem a spanyolok, sem a taljánok nem voltak veszélyesek kapura. A fordulás után inkább az El-bajnok akarata kezdett érvényesülni.

A 62. percben aztán meglett az eredménye erőfeszítéseiknek: balról indult a spanyol akció, egy kényszerítő után némi szerencsével Reyes elé került a labda, aki kicselezte az UEFA év legjobb klubvédőjét, Maicont, majd éles szögből a legjobb kapusnak választott Júlio César mellett a rövidbe bombázott.
A halvány, szenvedő Inter ezután sem tudott újítani, leginkább Eto'o próbálkozott, ám mind Sneijder, mind Milito önmaga árnyéka volt, így a hajrához közeledve egyre reménytelenebbé vált a kék-feketék helyzete. A gyakorlatilag kegyelemdöféssel felérő második gól a 83. percben született.

Teljesen elaludt az Inter védelme, a bal oldalon Simao húzta meg, Lúcio mellett elszáguldott, laposan középre gurított, Maicon és Samuel teljesen lemaradt a labdáról, ahogy Júlio César is, így Sergio Agüerónak csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A 90. percben Milito tizenegyest rontott, így nem maradt izgalom a végére, az Atlético megérdemelten gyűjtötte be az Európa Szuperkupát.

Szuperkupa győztesek:
5 alkalommal – AC Milan
3 alkalommal – Ajax Amsterdam, FC Liverpool, FC Barcelona
2 alkalommal – RSC Anderlecht, Juventus, FC Valencia
1 alkalommal – Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa, Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, AC Parma, Chelsea, SS Lazio, Galatasaray, Real Madrid, Sevilla, Zenit, Atlético Madrid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése