2010. augusztus 25., szerda

Barcelona - AC Milan

Felkészülési mérkőzésen, a Joan Gamper-kupáért játszott találkozón a Camp Nouban a Barcelona 1–1-es mérkőzést követően a tizenegyespárbajban 3–1-re legyőzte az AC Milant, és 34. alkalommal hódította el a katalán klub alapítójáról elnevezett trófeát.

A találkozón a Barcelona kezdett aktívabban, és bármilyen rendhagyónak is tűnt az összeállítás, igazán egységes csapatot alkottak a hazaiak. A szélről belőtt labdákból többször veszélyes szituációkat alakítottak ki, Ibrahimovic a 27. percben akrobatikus karatemozdulattal még a Milan kapujába is juttatott egy jobb oldali beadást, de lesállás miatt érvénytelenítették a találatát.

A szünet után két perccel David Villa megszerezte barcelonai pályafutásának első találatát: a támadó egy bal oldalról becenterezett labdát pörgetett védőjét megelőzve a vendégek hálójába: 1–0.

A 62. percben Guardiola „sort" cserélt, érkezett a Seydou Keita, Messi, Piqué, Busquets, Fontás ötös, így a kapott gólhoz már ők is asszisztáltak.
A 67. percben ugyanis Inzaghi révén egalizáltak a vendégek. Az addig semmit sem mutató vendégek hátrányba kerülve felvállalták a bátrabb játékot, jóllehet a góljukhoz kellett egy hazai labdavesztés, Seedorf harmincméteres, indításnak megfelelő keresztlabdája és Pippo Inzaghi lövőtudománya is: a jobbára lesipuskás erényeket csillogtató olasz kapásból, 16 méterről óriási gólt ragasztott a bal felsőbe: 1–1.

A folytatásban a Barcelona uralta a játékot, de siettette a befejezéseket, szokatlanul sokat hibázott, néha öncélúan játszott, és az is rendhagyónak volt nevezhető, hogy a labdabirtoklási mutató közel kiegyenlített volt (54, illetve 46 százalék), amit kevés vendégcsapat mondhat el barcelonai látogatása alkalmával.

A kilencven perc (plusz három hosszabbítás) nem hozott döntést, jöhettek a tizenegyesek. Katalán részről Messi, Bojan Krkic és Thiago értékesítette a sajátját, csak Busquets hibázott, ellenben a túloldalon Seedorf, Pirlo – ő Panenka módra nyesett alá a labdának, de az állva maradó Pinto simán lekapta – és Jankulovski is rontott, így a házigazdák 3–1-re megnyerték a külön csatát.


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése