2010. augusztus 15., vasárnap

Sevillai győzelem a Spanyol szuperkupa mérkőzésén

A sok hiányzóval felálló Barcelona elszántan, a győzelemért érkezett Sevillába. A hazaiak viszont szintén nyerni szerettek volna, így az első félidő elején ők uralták a találkozót, de Jesús Navas és Luis Fabiano próbálkozásából, valamint Romaric hatalmas bombájából sem született gól. Ezzel szemben a vezetést a katalánoknak sikerült megszerezni, a gólszerző a Barcelona bizonytalan jövőjű csatára, a svéd Zlatan Ibrahimovics volt. Maxwell közreműködése után, Zlatan a védője mellett a hálóba passzolta a labdát. (0-1)


A félidő során láthattunk még egy Zakora, majd egy Perotti gólszerzési lehetőséget, de gólt már nem jegyezhettünk fel, így egygólos barcelonai előnnyel fordultak a csapatok.


A második játékrészben szintén a vendéglátók uralták a pályát: az 55. perc tájékán Renato fejesét még sikerrel védte Mano, ám a 62. percben már nem úszhatta meg a gólt: Luis Fabiano a kispadról beszálló Cigarini passzából egyenlített. (1-1)


A fordításra sem kellett sokáig várni, bő tíz perccel később a Barcelona vezetése már bőven a múlté volt. A kezdőcsapatból kimaradt Kanouté hálálta meg edzője bizalmát és egy jobb oldali beadást követően a kapu jobb felső sarkába lőtt. (2-1)


Amikor a 83. percbe fordult az óra, Perotti beívelése után ismét Kanouté volt eredményes, aki ezúttal is a jobb oldalt választotta, ám most az alsó sarokba fejelt a mali csatár. (3-1)


A hajrában a Barcelona próbálta menteni a menthetőt, lefaragni a hátrányból, ám későn ébredtek és mindössze egy Messi- találatra futotta, amit les miatt annulált a César Muniz játékvezető.


Sevilla- FC Barcelona 3-1
Sevilla: Palop, Konko, Fazio, Escudé, Dabo, Navas, Zokora, Romaric, (Cigarini 45’), Perotti, Renato (Kanouté 64’), Luis Fabiano (Negredo 72’).
FC Barcelona: Mino, Alves, Milito (Adriano 82’), Sergi Gómez, Abidal, Jonathan dos Santos (Thiago 66’), Oriol Romeu, Keita, Bojan, Ibrahimovics (Messi 53’), Maxwell.
Gól: Luis Fabiano (62’), Kanoté (73’, 83’), Ibrahimovics (20’)


Forrás: fourfourtwo.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése