2010. augusztus 30., hétfő

Primera División - 1. forduló (2. rész)

Barca-győzelem Santanderben

Messi, Iniesta és Villa találataival szerezte meg első győzelmét a bajnoki címvédő Santanderben. Lionel Messi révén már a 3. percben megszerezték a vezetést. Egy Xavi-Iniesta-Messi összjáték után az aranylabdás argentin emelte át a labdát a kifutó Tono fölött. (0-1) A 33. percben a bajnoki címvédő egy szépségdíjas találat révén szerezte meg második találatát. David Villa beadását Tono ütötte ki, a labdát pedig Iniesta 25 méterről, kapásból, belsővel emelte a hálóba. (0-2) A 42. percben az új igazolás, Villa is betalált a kapuba, de gólját a játékvezető les címén érvénytelenítette. A 61. percben David Villa már érvényes találatot szerzett, Messi játszotta ki a jobb oldalra a labdát, ahol menetrend szerint érkezett Dani Álves, akinek a beadását magabiztosan a hosszú sarokba fejelte a világbajnok támadó. (0-3)



Racing Santander-FC Barcelona 0-3
Santander, El Sardinero
Játékvezető: Delgado Ferreiro
Racing: Tono - Francis, Henrique, Torrejón, Cisma , Bakircioglu (Nahuelpan 64`), Colsa (Tziolis 74`), Lacen, Arana (Adrián González 65`), Munitis, Tchité.
Barcelona: Valdes - Alves, Piqué, Abidal, Maxwell , Busquets, Xavi (Pedro 45`), Iniesta (Adriano 82`), Keita, Messi, Villa (Bojan 78`)
Gól: Messi (3`), Iniesta (33`) Villa (62`)
Sárga lap: Francis (30 `), Diop (60`), Adrián (64`), Munitis (81`), Piqué (91`)

Döntetlent játszott a Real Madrid Mallorcán

Az első nagy helyzetre a 8. percig kellett várni, a fővárosiak előtt adódott a lehetőség: Higuaín passzolt a szélre Ronaldónak, aki egy egyéni cselsorozatot követően adta vissza társának a labdát, ám az argentin csatár lövését Dudu hárította. A félidő végéhez közeledve a Mallorca megrázta magát és gólszerzési lehetőséghez jutott. Rögtön kettőhöz is: először 16 méterről Castro próbálkozott, ám a labda elkerülte a kaput, rá két percre azonban már Casillas mentésére volt szükség, bár les miatt visszafújták a mallorcai akciót. A folytatásban mindkét együttes igyekezett minél hamarabb előnyhöz jutni, sorra alakították ki a helyzeteket, ám egyiket sem sikerült gólra váltani. Az 55. percben ígéretes lehetőséghez jutottak a vendégek, Ronaldo készülődött szabadrúgáshoz, de Dudu ki tudta ütni a labdát. Öt perccel később ismét pontrúgásból próbálkozhatott a portugál zseni, de ezúttal a sorfalba bombázott.



Mallorca- Real Madrid 0-0
Mallorca, Ono Estadi
Vezette: Fernández Borbalán (andalúz bírótestület)
Mallorca: Dudu, Cendrós, Nunez, Rubén, Ayoze, Nsue, Martí, Castro (Pina 72’), Víctor (Pereira 61’), De Guzmán, Sergi (Cavenaghi 45’).
Real Madrid: Casillas, Marcelo, Sergio Ramos, Ricardo Carvalho, Arbeloa (Khedira 70’), Lass, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Canales (Benzema 60’), Di María (Özil 60’), Higuaín.
Gól: -
Sárga lap: Sergi (34’), Cenderós (87’) illetve Xabi Alonso (17’), Ronaldo (87’)

További eredmények:
Deportivo - Zaragoza 0-0
Espanyol - Getafe 3-1
Osasuna - Almería 0-0
Real Sociedad - Villarreal 1-0
Atl. Madrid - Gijón (még tart a mérkőzés, eredmény lefújás után)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése