2010. augusztus 12., csütörtök

Mexikó - Spanyolország

MEXIKÓ-SPANYOLORSZÁG 1-1 (1-0)
Azték Stadion, Mexikóváros, vezette: Roberto Moreno (panamai).

MEXIKÓ: Ochoa (Corona, 56.) - Juárez, Rodríguez, Moreno (E. Hernández, 66.), Salcido - Márquez (Esqueda, 57.), Torrado - Giovani (Lopez, 65.), Vela (Aguilar, 57.), Guardado (Pinto, 70.) - Chicharito (Barrera, 46.). Szövetségi kapitány: Javier Aguirre.
SPANYOLORSZÁG: Casillas (Valdés, 46.) - Arbeloa, Puyol (Ramos, 46.), Marchena, Monreal - Busquets (Xavi, 62. ), Bruno (Pedro, 72.) - Cazorla, Fabregas (Xabi Alonso, 46.), Mata (Navas, 46.) - Llorente (Silva, 46.). Szövetségi kapitány:Vicente Del Bosque.
Gólszerző: Chicharito (11.), ill. Silva (91.)
Sárga lap: Fabregas (42.), Puyol (45.)

Csak két-két Barca- és Real-játékossal kezdett a világbajnok a több mint százezres, mítikus Azték Stadionban, Mexikóvárosban. A házigazda nem volt szívbajos, s a Manchester United új üdvöskéje, Chicharito Hernández a 11. percben talált be.

A folytatásra behozta a nagyágyúkat Del Bosque, Ramos és Navas felfutásai, no meg Xavi labdái sokat dobott az amúgy érthetően nem túl motivált spanyolok játékán. Utóbbi Silvát hozta ziccerbe a túlórában, aki nem hibázott és megmentette első vereségétől a vb-címvédőt. Villát és Capdevilát jegelte a kapitány.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése