2010. szeptember 16., csütörtök

Bajnokok Ligája - 1. forduló eredményei (2. rész)

REAL MADRID - AJAX AMSZTERDAM 2-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu Stadion, 69 639 néző, vezette: Pavel Cristian Balaj (román).
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Pepe, Marcelo - Alonso (L. Diarra, 83.), Khedira - Di María (Pedro León, 80.), Özil (Canales, 88.), C. Ronaldo - Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Adán, Benzema, L. Diarra, Granero, Mateos, Canales, Pedro León)
AJAX: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Ooijer, Anita - De Zeeuw (Tainio, 69.), Enoh, Emanuelson - el-Hamdaui, De Jong, Szulejmani (Eriksen, 85.). Vezetőedző: Martin Jol.
(kispad: Verhoeven, Eriksen, Blind, Lindgren, Tainio, Oleguer, Jozefzoon)
Gólszerző: Anita (31. - öngól), Higuaín (73.)
Sárga lap: Alonso (28.), ill. De Zeeuw (9.)

A mérkőzés első részében egyértelműen a Real Madrid dominált. Főként távoli lövések jelentették a Real helyzeteit Sami Khedira és Gonzalo Higuaín révén, az argentin a kapufát is eltalálta a 18. percben. Az Ajax néhány távoli lövéssel próbálkozott, de ezek nem jelentettek komolyabb veszélyt Iker Casillas kapujára.Az idő múltával a Real egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, a 27. percben Ángel Di María tört be a tizenhatoson belülre, majd ütközött Maarten Stekelenburggal, amiért a madridiak tizenegyest követeltek, ám Skomina játékvezető nem ítélt büntetőt.
Bő fél órát kellett várni az első gólra, a 31. percben Xabi Alonso szögletét követően Higuaín fejelt, ami Vurnon Anitáról pattant a kapuba. 1–0
A gól után sem változott a játék képe, továbbra is a Real Madrid diktálta az iramot, további helyzeteket kialakítva. Főként Di María, Marcelo és Cristiano Ronaldo lövései jelentettek veszélyt az Ajax kapujára. A félidőben tehát megérdemelt 1–0-s Real-előnnyel fordultak a csapatok.
A 34. percben Mourinho mester Di María helyzete után az égbe rúgott dühében egy vizes flaskát.
A második játékrész közepe felé kezdett éledezni az Ajax, előbb Alderweireld próbálkozott szabadrúgásból, majd De Jong fejelt kapu mellé. A Real Madrid visszavett a tempóból, egyre ritkábban alakítottak ki helyzeteket.
A 73. percben növelte előnyét a Real. Di María gyönyörűen löbbölt Özil elé a tizenhatoson belül, aki előbb kapura lőtt, majd a kipattanót Higuaínhoz passzolta, aki higgadtan az üres kapuba lőtte a labdát. 2–0
Az Ajax továbbra is próbálkozott támadni, Emmanuelson révén azonban csak kapufáig jutott. A második gól után az Ajax mintha feladta volna a mérkőzést, a Real magabiztosan járatta a labdát – végeredményben megérdemelten győzött.



További eredmények:
E CSOPORT
Bayern München - AS Roma 2-0
CFR Cluj - Basel 2-1
F CSOPORT
Marseille - Moszkva 0-1
Zilina - Chelsea 1-4
G CSOPORT
Real Madrid - Ajax 2-0
Milan - Auxerre 2-0
H CSOPORT
Arsenal - Sporting Braga 6-0
Sahtar Donyeck - Belgrad 0-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése