2010. szeptember 15., szerda

Bajnokok Ligája - 1. forduló eredményei

BARCELONA-PANATHINAIKOSZ 5-1 (3-1)
Nou Camp, vezette: Nicola Rizzoli.
BARCELONA: Valdés - Dani Alves, Piqué (G. Milito, 75.), Puyol, Abidal - Xavi (Mascherano, 79.), Busquets, Iniesta - Messi, Villa (Krkic, 69.), Pedro. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: José Pinto, Krkic, Mascherano, Keita, G. Milito, Maxwell, Adriano.
PANATHINAIKOSZ: Corvasz - Marinosz, Kanté, Boumsong, Vintra - Gilberto Silva, Simao - Leto (Ninisz, 80.), Kacuranisz (Karagunisz, 64.), Govou (Luís Garcia, 70.) - D. Cissé. Vezetőedző: Nikosz Niopliasz.
Cserepad: Karnezis, Sarriegi, Ninisz, Joannidisz, Luís Garcia, Dimucosz, Karagunisz.
Gólszerző: Messi (22., 45.), Villa (33.), Pedro (77.), Dani Alves (93.), ill. Govou (20.)
Sárga lap: Karagunisz (85.)


Az első negyedórában lejátszotta a pályáról a görögöket a katalán sztárcsapat, amelyet derült égből ért villámcsapás a huszadik percben: Corvasz kirúgását Cissé sarkazta Govou elé, aki Abidalt lehagyva érkezett a kapu elé, s ellőtt Valdes mellett a kapu jobb oldalába.
Nem egész két percet kellett várni a válaszra, Xavi labdájának szeme volt, s Messi elegánsan perdített Corvasz mellett a hálóba. A Pana vártnál könnyebb prédának bizonyult, csak a statisztaszerep jutott a vendégeknek. Xavi szöglete után Villa kapásgólja, majd egy dupla kényszerítőt követő újabb Messi-találat szomorította az athéniakat.
A második félidőben nem kellett megszakadnia a Guardiola-csapatnak, de így is berámoltak még kettőt, Messi kétkapufás lövése után Pedro lőtte be a kihagyhatatlant, a végén Alvesnek is jutott egy gól, ezt is Messi készítette elő.



További eredmények:
A csoport
Twente – Internazionale 2-2
Werder Bremen – Tottenham 2-2
B csoport
Lyon – Schalke 1-0
Benfica – Hapoel Tel-Aviv 2-0
C csoport
Manchester United – Rangers 0-0
Bursaspor – Valencia 0-4
D csoport
Barcelona – Panathinaikosz 5-1
FC Köbenhavn – Rubin Kazany 1-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése