2010. szeptember 3., péntek

A Real 70 milliót bukott hollandjain!

Súlyos tízmilliókat bukott különösebb ok nélkül a Real Madrid az utóbbi években holland futballistáin. Miután kedden, az átigazolási piac zárónapján Rafael van der Vaart 11 millió euróért a Tottenham játékosa lett, Royston Drenthe pedig kölcsönbe került a Herculeshez, két esztendő leforgása alatt mind az elmúlt fél évtizedben szerződtetett hat németalföldi labdarúgó elhagyta a klubot.

A 2006/07-es idényt követően hatan érkeztek a nyugat-európai államból, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar és a fentebb említett két társuk személyében összesen 134 millió euróért cserébe.

Azóta valamennyien távoztak, viszont mindössze 64 millió euróért, amely 70 millió veszteséget jelent a királyiak számára. A legdühítőbb az egészben az lehet, hogy többen azután csináltak igazi karriert, mióta elhagyták Madridot, elég az Interrel taroló Sneijderre és a Bayernnel brillírozó Robbenre gondolni.

Még ha közülük Van Nistelrooy négy év alatt 68 meccsen 46 találatot is lőtt és a Real ezidő alatt két bajnoki címet szerzett, az sem kozmetikázza ki túlságosan a nem túl rózsás mérleget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése