2010. szeptember 23., csütörtök

Primera División 4. forduló

REAL MADRID - ESPANYOL 3-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu, vezette: Clos Gómez.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Lass, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Özil (Khedira, 64.), Di María (Arbeloa, 64.) - Higuaín (Benzema, 80.). Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Dudek, Arbelona, M. Diarra, Granero, Khedira, Pedro León, Benzema)
ESPANYOL: Kameni - Chica, Manu Molina, Galán, David García (Didac, 46.) - Duscher, Forlín, Verdú, Callejón (Javi López, 85.) - Luis García, Sergio García (A. Vázquez, 73.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino.
(kispad: C. Álvarez, Didac, Amat, Javi López, A. Vázquez, Víctor Ruiz, Coro)
Gólszerző: Ronaldo (29. - 11-esből), Higuaín (78.), Benzema (87.)
Sárga lap: Carvalho (16.), Marcelo (23.), Pepe (56.), ill. Luis García (27.), Verdú (62.), Forlín (80.)
Piros lap: Pepe (60.), ill. Galán (62.), Forlín (88.)

A mérkőzés első nagyobb helyzete a Real Madrid előtt adódott. Egy kontrát követően Ronaldo feltartásáért kapott szabadrúgást Özil veszélyesen csavart középre, ám a társak nem tudták a kapuba juttatni a labdát. A 23. percben ígéretes lehetőséghez jutott a Madrid, ám a kapuralövés elmaradt, mert a Kameni felé futó Marcelót elkaszálták - a játékvezető színészkedés miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesítette a brazil játékost. A következő percekre felpörögtek az események, rögtön kétszer is próbálkozhattak a madridiak, de első ízben a pontatlanság, másodjára pedig az Espanyol-védők lélekjelenléte miatt maradt el a gól. A 26. percben Ronaldo szabadrúgását Luis García a játékvezető szerint kézzel tessékelte ki a játéktéren kívülre, ezért tizenegyes következett. A labda mögé az említett hetes számú játékos állt és nem hibázott. (1-0)
Az 52. percben viszont az Espanyol előtt adódott egyenlítési lehetőség, de a világbajnok Casillas bravúrosan hárította Verdú lövését. A 60. percben egy piros lap kavarta fel az állóvizet Bernabéuban: Pepe második sárga lapját követően idő előtt elhagyta a pályát, a portugál hátvéd szűk öt perc alatt gyűjtötte össze a kiállítást érő sárga cédulákat. Tíz emberre fogyatkozott tehát a házigazda, ám az Espanyolnak szinte lehetősége sem volt emberelőnyét kihasználni, ugyanis három perccel később Galán is követte Pepét, a hátvéd Ronaldóval volt szabálytalan. A két piros lap után tovább támadott a Real Madrid és a 79. percben a gólszerzés is sikerült: Ronaldo passzából Higuaín lőtt Kameni mellett a hálóba. (2-0) Nem sokkal később kis híján ismét gólnak örülhetett a Bernabéu nézőserege, ám Ronaldo próbálkozását Kameni magabiztosan ütötte ki. A 87. percben Lassana és Benzema mattolta az Espanyol védelmét, a francia csatár okos góllal hízlalta háromgólosra csapata előnyét. (3-0) A találat után Clos Gómez harmadjára villantott piros lapot a találkozón, ezúttal Forlín „cserélte le” két sárgáját.


BARCELONA-SPORTING - 1-0 (0-0)
Nou Camp, vezette: Paradas Romero.
BARCELONA: Víctor Valdés - Alves, Puyol (Piqué, a szünetben), Milito, Maxwell - Busquets, Keita (Pedro, a szünetben), Xavi - Iniesta, Bojan (Mascherano, 71.), Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto - kapus, Piqué, Adriano, Nolito, Thiago, Mascherano, Pedro
SPORTING: Cuéllar - Sastre, Botía, Iván Hernández, José Angel - Rivera, Matabuena (Castro, 57.), Luis Morán, Lora - Barral, Bilics (De las Cuevas 68.). Vezetőedző: Manuel Preciado.
Cserepad: Juan Pablo - kapus, Castro, Eguran, De las Cuevas, Jorge, Landeira, Álvarez
Gólszerző: Villa (49.)
Sárga lap: Milito (78.), Piqué (91.), ill. Rivera (6.), Cuéllar (40.), Matabuena (43.), Bilics (45.), Botía (51.)

Az első félidőben főleg a Barcelona bal oldala volt az aktívabb, Maxwell több jó labdát is adott David Villának, aki azonban ekkor még nem tudott túljárni a vendégkapus Cuéllar eszén. Azonban látható volt az is, hogy a hazai védők egyik kihagyása esetén akár még a Gijón is megszerezheti a vezetést, tehát tipikus egygólos mérkőzésnek lehettek tanúi a nézők, még akkor is, ha a vendégek ritkán találkoztak a labdával.
A második félidő elején az ezúttal a jobb oldalról induló David Villa gyorsan berámolt egy gólt nevelőegyesülete kapujába, majd ezután is támadásban maradtak a hazaiak, de nem sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet. A mérkőzés végén többször a félidőben kisebb sérülést szenvedő Puyol helyére beálló Piquének kellett nagyot mentenie, de végül megmaradt az egygólos hazai differencia.
A Barcelona tehát megérdemelten zsebelte be a három pontot, a támadásban keveset, de a védekezésben emberfelettit nyújtó Sporting ellen. Messi nélkül azonban nyoma sem volt a már megszokott parádénak, persze, lehet, hogy ezen az estén ennyi is elég volt.

További eredmények:
Almería - Levante 0-1
Zaragoza - Hercules 0-0
Athletic Bilbao-Mallorca 3-0
Osasuna-Real Sociedad 3-1
Valencia-Atlético Madrid 1-1

Csütörtökön:
Getafe-Málaga 20.00
Villarreal-Deportivo La Coruna 20.00
Sevilla-Santander 22.00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése