2010. szeptember 28., kedd

Primera División 5. forduló

A Real Madrid pontokat veszített a Levante ellen

Az első pár percben látni lehetett, a Levante az egy pontért szállt síkra: a hazaiak beásták magukat a tizenhatosuk elé, ahonnan csak elvétve voltak hajlandók kimozdulni. A Real teljesen kontrol alatt tartotta a játékot, s ügyesen is gurigázott egészen addig, amíg el nem érte az ominózus „falat”. A 11. percben Higuaín előtt adódott tiszta helyzet, de Marcelo bal oldali beadását négy lépésről fölé belsőzte. Kicsivel később másik oldalon Juanlu futott el a bal oldalon, de centerezése nem találta meg a labdával amúgy sem nagy barátságot ápoló Gonzálezt. Ez volt a kevés hazai helyzetek egyike.
A hazai védőbástya olykor ingatag lábakon állt. Cristiano Ronaldo (16. perc), Di María (20. perc) is közel állt a gólszerzéshez, ám hol Reina kapus, hol egy védő lába útját állta a fővárosi örömnek.
A 39. percben végre újra a játéké volt a főszerep, Di María a jobb oldalról ballal betekert, Ronaldo bólintott, Reina kapus pedig hatalmasat védett. Végre valami! A lefújás előtt még Higuaín szerzett egy les miatt – jogosan - meg nem adott gólt, míg a Madrid portugál csillaga megugrás után mellélöbbölt, így az első játékrész azzal az eredménnyel zárult, ahogy elkezdődött .
A fordulás után a Madrid ott folytatta, ahol abbahagyta, kergette a gólt a védekezésre összpontosító Levante ellen. A 66. percben Pedro León került helyzetbe, de Marcelo passzát a jobb kapufa mellé helyezte. A 78. percben a Getafétól igazolt középpályás most előkészített, Benzema pedig Cerra szorongatásában mellé lőtt. A Madrid az utolsó percekben mindent beleadott, hogy kicsikarja a győzelmet, de a hosszabbítás négy perce sem volt, hogy bevegye a Levante kapuját, így bár Pedro León még a 92. percben ijesztgetett, az eredmény nem változott. Levante–Real Madrid, 0–0.

LEVANTE – REAL MADRID 0-0
Valencia, Ciutat de Valencia. Vezette: Delgado Ferreiro
LEVANTE: Reina - Cerra, Ballesteros, Nano, Del Horno - Sergio, Xavi Torres - González (Suárez 49.), Munoz, Juanlu (Nadal 85.) - Stuani (Jordá 67.) Vezetőedző: Luis García Plaza
Kispad: Munúa (kapus), Larrea, Robusté, Pallardó, Jordá, Suárez, Nadal
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Cristiano Ronaldo, Özil (Benzema 62.), Di María (Pedro León 62.) - Higuaín Vezetőedző: José Mourinho
Kispad: Adán (kapus), Dudek (kapus), Mateos, Granero, Juan Carlos, Lass, Mahamadou Diarra, León, Benzema
Sárga lap: Di María (13.), Ramos (28.), Cerra (73.), Del Horno (74.), Ballesteros (89.), Munoz (90.)




Katalán győzelem a San Mamésban

A várakozásoknak megfelelően Barcelona-helyzettel kezdődött a meccs, Xavi kiugratását Keita vette át a tizenhatoson belül, de Iraizoz hárított. A 13. percben közelebb került a gólhoz a katalán csapat, de Villa csak a kapufát találta el. A következő helyzetig a 24. percig kellett várni, akkor a világbajnok Llorente lőtt kapura a csúszós füvön, de Valdés magabiztosan ölelte magához a labdát. Ekkorra a Barcelona már 74%-os arányban birtokolta a labdát, ezzel esélyt sem adva ellenfelének a támadásépítésre. A baszk csapat esélyeit csak csökkentette, hogy a 34. percben Amorebietát egyből piros lappal állította ki a játékvezető, hiszen nyújtott lábbal csúszott Iniestára.
Komoly lehetőség adódott a hazaiak számára a második félidő elején, de Santos csak a kapufát találta el. Az 55. percig kellett várni az első gólra, ekkor Villa passzolt be a védők mögé, Keita jó ütemben indult, és a kifutó Iraizoz mellett a kapuba pöckölte a labdát (0-1). A következő percben Alves passzolt sarokkal Pedro elé, aki laposan lőtt, de a baszk kapus leért a lövésre. A 64. percben Iniesta lövése a kapufát csattant, így ekkor még nem tudta növelni előnyét a Bilbao. Egészen a 74. percig, amikor is Xavi szánta lövésre magát 18 méterről, a labda pedig a kapu jobb oldalában kötött ki. (0-2) A 87. percben David Villa is a kiállítás sorsára jutott, ütés miatt küldte zuhanyozni idő előtt a játékvezető. Ki is használta ezt a lehetőséget a Bilbao, hiszen Javi Martinez fejesét Valdés még bravúrral védte, de a kipattanó labdát egyből középre adták be, amit Gabilondo a kapuba gurított (1-2). A 93. percben slusszpoénként Pedro beadásából Busquets még a jobb felső sarokba lőtt, ezzel kialakítva a végeredményt (1-3)

ATHLETIC BILBAO-BARCELONA 1-3 (0-0)
Bilbao, San Mamés. Vezette: Mateu Lahoz
ATHLETIC BILBAO: Iraizoz – Iraola, S. José, Amorebieta, Aurtenetxe – Orbaiz (De Marcos, 46.), J. Martínez – Gurpegi, I. Martínez (Aitor Ocio 46.), Gabilondo – Llorente (Iturraspe 68.). Vezetőedző: Joaquín Caparrós. Cserepad: Muniain, Marcos, Iturraspe, D. López, Igor, Ocio, Fernández.
BARCELONA: Valdés – Alves, Puyol, Piqué, Adriano (Maxwell 46.) – Busquets, Xavi (82.), Keita – Iniesta (Thiago 82.), Pedro, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola. Cserepad: Bojan, Mascherano, Jeffren, Thiago, G. Milito, Maxwell, Pinto
Gólszerző: Gabilondo (90.) ill. Keita (54.), Xavi (74.), Busquets (93.)
Sárga lap: Aurtenetxe (81.) ill. Piqué (59.)
Piros lap: Amorebieta (34.) ill. Villa (87.)




További eredmenyék:
Gijón - Valencia 0-2
Deportivo - Almería 0-2
Espanyol - Osasuna 1-0
Mallorca - Real Sociedad 2-0
Racing - Getafe 1-0
Hércules CF - Sevilla 2-0
Atl. Madrid - Zaragoza 1-0
Málaga - Villareal 2-3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése