2010. szeptember 29., szerda

Bajnokok Ligája - 2. forduló eredményei (1. rész)

Auxerre - Real Madrid 0-1 (0-0)
Auxerre, Abbé Deschamps stadion
Vezette: Claus Bo Larsen (dán)
Auxerre: Sorín, Hengbart, Coulibaly, Grichting, Dudka, Ndinga, Pedretti, Contout (Jelen 46’), Chafni (Quercia 89’) , Langil (Traoré 78’), Oliech.
Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Lassana Diarra (Ángel Di María 73’), Benzema (Özil 58’), Higuaín (Mahamadou Diarra 86’), Cristiano Ronaldo.
Gól: Di María (81’)
Sárga lap: Jelen (78’), Traoré (83’), illetve Ronaldo (37’), S. Ramos (60’), Lassana (67’).

A hazaiak a találkozó elején kétszer is gólt szerezhettek volna. Nem sokkal később a Real Madrid is jelezte győzelmi szándékát: Ronaldo távoli bombáját magabiztosan védte a kapus., majd hasonló távolságból Lassana Diarra lőtt mellé. A 15. percben Alonso beívelt szögletét Higuaín küldte kapura, ám egy gólvonalon tartózkodó védő felszabadította a kaput, megmentve ezzel csapatát a góltól. Tíz perccel a félidő vége előtt Marcelo előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség: a brazil hátvéd Xabi Alonsótól kapott mesteri labdát, Sorín azonban hárítani tudta a próbálkozást. A félidő végén még egy Casillas- védésre is szükség volt: egy szabadrúgást követően egy madridi védő takarított, ám ellenfélhez került a labda, amit Dudka kapura lőtt, de a világbajnok kapus résen volt és hárított.
A Real Madrid a második játékrészben egy kicsit visszavett a tempóból, példáját követte a vendéglátó gárda is, így az iram kissé alábbhagyott az előző 45 perchez képest. Az első nagyobb veszélyt Ronaldo 69. percben lőtt szabadrúgása jelentette, melyet a kapus az alapvonalon túlra ütött, valamint az ezt követő szöglet is okozott némi zavart. A 76. percben a csereként beálló Di María gurított az Auxerre kapuja elé, ám a berepülő Higuaín nem érte el a labdát, így az eset nem ért gólt. Két percre rá csak a szerencse mentette meg Iker Casillasékat a góltól, ugyanis egy madridi védő, név szerint Pepe mentése veszélyessé sikeredett, és a labda a kapufára pattant. A 81. percben érni látszott a papírforma eredmény: vezetéshez jutott a vendég spanyol csapat. Mourinho cseréje beigazolódni látszott, Di María góllal hálálta meg edzője bizalmát. A Higuaíntól kapott labda átvétele után gyönyörű gólt ragasztott Sorín kapujába. (0-1) A négyperces hosszabbítást követően, a mérkőzés végét jelentő hármas sípszó után tehát a spanyol sztárcsapat vonulhatott le győztesen a pályáról.




A keddi játéknap további eredményei:
E csoport
Basel–Bayern München 1–2
AS Roma – CFR Cluj 2–1

F csoport
Chelsea–Olympique Marseille 2–0
Szpartak Moszkva - Zilina 3–0

G csoport
Ajax–Milan 1–1

H csoport
Partizan Beograd–Arsenal 1–3
Braga–Sahtar Doneck 0–3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése