2010. szeptember 30., csütörtök

Bajnokok Ligája - 2. forduló eredményei (2. rész)

RUBIN KAZANY - BARCELONA 1-1 (1-0)
Kazany, Centralnij, vezette: Cüneyt Cakir (török).

RUBIN: Rizsikov - Kalesin, Szalukvadze, César Navas, Bocchetti, Ansaldi - Rjazancev, Murawski, Noboa (Nacho, 88.), Gökdeniz (Martins, 65.) - Kornyilenko (Sibaya, 62.). Vezetőedző: Kurban Bergyijev.
(kispad: Arlauskis, Kuzmin, Sibaya, Kaszajev, Martins, Nacho, Carlos Eduardo)
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Xavi, Mascherano (Messi, 61.), Busquets - Pedro, Villa (Bojan, 86.), Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: José Pinto, Bojan, Messi, Keita, Milito, Abidal, Thiago Alcántara)
Gólszerző: Noboa (30. - 11-esből), ill. Villa (60. - 11-esből)
Sárga lap: Szalukvadze (40.), Ansaldi (74.), Sibaya (80.), ill. Puyol (52.), Piqué (91.)

A sors furcsa játéka, hogy a két csapat az elmúlt szezonban is egy BL-csoportban szerepelt, és minthogy az orosz bajnok négy pontot szerzett az akkori címvédővel szemben, biztosra vehettük: Pep Guardiola gárdája semmi esetre sem fogja lebecsülni a tatár együttest.
Alighanem minden másként alakul, ha a találkozó 12. percében David Villa kiugratása után Pedro nem a lécet találja el, hanem néhány centivel pontosabban céloz, de ezt követően hiába volt óriási a vendégek mezőnyfölénye, nem tudta feltörni a gyémántkeménységű Rubin-védelmet a Guardiola-csapat. Hátul pedig a 30. percben Dani Alves nagyot hibázott, feleslegesen buktatta Vitalij Kalesint, a játékvezető pedig jogosan büntetőt ítélt. A tizenegyest Christian Noboa végezte el, és nagy erejű lövése annak ellenére a jobb felső sarokban kötött ki, hogy Víctor Valdés beleért a labdába, 1–0.
A játék képe ennek ellenére nem sokat változott a folytatásban sem, a Barcelona uralta a meccset, a Kazany pedig még az eddigieknél is kevesebb energiát ölt a fáradságos támadásszövésbe. Akárcsak a túloldalon, egy egyéni hiba súlyos következményekkel járt a hazaiak oldalán is: Lasa Szalukvadze „ütközte le” hátulról Andrés Iniestát a 60. percben, az újabb tizenegyest pedig David Villa helyezte a bal alsóba. Az amúgy jól védő Szergej Rizsikov szintén beleért a labdába, 1–1. A hajrára beállt Lionel Messi, nagyon aktívan is játszott, de a szerencse elpártolt mellőle. Ugyanakkor ezt elmondhatja magáról a másik csere, a hazaiak támadója, Obafemi Martins is, akinek közeli fejese után a labda – a 87. percben – a bal oldali kapufáról pattant ki.



További eredmények:
A csoport
Inter - Bremen 4-0
Tottenham - Twente 4-1

B csoport
Hapoel T.-A. - Lyon 1-3
Schalke - Benfica 2-0

C csoport
Rangers - Bursaspor 1-0
Valencia - Man. United 1-0

D csoport
Panathinaikosz - Köbenhavn 0-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése