2010. szeptember 12., vasárnap

Primera División 2. forduló

Otthon kapott ki a Barcelona

A gránátvörös-kékek diktálták a tempót és játszották játékukat, a Hercules csak a kontratámadásokra építhetett, amelyeket a Barça védelme azonnal blokkolni tudott. A 7. percben Messi lövését Calatayud magabiztosan védte. Egy perccel később, lélegzetvételt sem hagyva ellenfelének, Villa és Maxwell játszott össze a bal szélen, de végül Bojan nem tudta kilőni a sarkot. A katalánok sorra vezették támadásaikat, de a rengeteg lehetőség közül egyet sem tudtak gólra váltani. Messi többször is megcsillogtatta tudását, de az alicantei védők nagy erőket mozgósítva blokkolták a probálkozásait.
Tíz perc leforgása után minden megváltozott. Drenthe kapott egy gyors labdát, kihasználta, hogy egyedül van, Valdés kapuját vette célba, de Piqué beavatkozása megakadályozta a gólszerzésben. Ez még csak egy figyelmeztetés volt a hazaiak számára, ugyanis alig egy perccel később egy szabadrúgás után Valdez kihasználta, hogy Victor Valdés rosszul jött ki a kapujából, és vezetést szerzett a Hérculesnek.
A második felidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött. Guardiola fiai uralták a találkozót, helyzeteket kialakítva, míg a Hércules egyre hátratoltabb védekezésre kényszerült. Pep Mascherano és Bojan helyére Xavit és Pedrót hozta be, mindkettőjüknek rögtön akadtak lehetőségeik, Pedro a bal szélről segítette a játékot, Xavi pedig közvetlen közelről próbálhatta bevenni Calatayud hálóját. Nem sokkal később következett az újabb hidegzuhany, gólszerzés helyett ismét gól kaptak, ezúttal is Valdez volt eredményes. A katalán csapat hiába vívott fárasztó csatát és játszott egyértelműan jobban, mint a Hercules, a kemény munka nem hozta meg a kívánt eredményt.



1-0 -ás győzelem a Bernabéuban

Az első negyedórában egyik csapat sem dolgozott ki veszélyes helyzetet, így a legtöbb dolga egyedül csak Mourinhónak akadt, aki heves jegyzeteléssel töltötte ezt az időt. A 17. percben egy beadás után Higuaín maradt üresen az ötös sarkán, de a jobb felső sarok előtt hagyta el a labda a játékteret. A 21. percig kellett várni a legkomolyabb helyzetig, Ronaldo Özil passza után suhintotta kapura a labdát, de Ricardo bravúrral védett. A 38. percben az Osasuna védelme hibázott, Özil adta be a labdát Higuaínnak, aki kissé kifelé tolta meg a labdát, és csak az oldalhálót találta el. A második félidőben rögtön góllal nyitott a Real, egy kontrából a 47. percben Ronaldo szerezhette volna meg a vezetést, de lövése után visszapattant a labda hozzá, amit rögtön Carvalho elé tálalt, aki megszerezte első találatát a Királyi Gárdában. (1-0) Az 58. perben Özil indításából léphetett volna meg Ronaldo, de Ricardo kitűnően élt együtt a játékkal, és szedte fel a labdát a portugál aranylabdás elől. 62. percben Punal szánta lövésre magát 20 méterről, de kapáslövése elkerülte a kaput. 64. percben Ronaldo indította Higuaínt, de az argentin játékos próbálkozását a pamplonaiak hálóőre bravúrral ütötte szögletre. A 65. minutumban Özil indult meg a bal oldalon, befelé húzott a labdával, a kimozduló kapus felett a kapuba akart emelni, de a kísérlet a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. 82. percben egy tetszetős madridi akció végén Özil tálalt Higuain elé, de Ricardo ismét bravúrral védett. 87. percben Ronaldo próbálkozott ismét, megforgatta Oiert, de az Osasuna kapusa újfent diadalmaskodott. Az Osasuna kemény ellenfélnek bizonyult a madridiak számára, de Carvalho révén megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.


A forduló további eredményei:
Valencia 1 : 0 Racing Santander
Athletic Bilbao 1 : 2 Atletico Madrid
Sporting Gijón 2 : 0 Mallorca
Villarreal 2 : 0 Espanyol
Getafe 4 : 1 Levante
Zaragoza 3 : 5 Malaga

Forras: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése