2010. szeptember 20., hétfő

Primera División 3. forduló

Győzött San Sebastianban a Real Madrid

Nagy iramban kezdődött a találkozó, amelyen mind a két kapu veszélyben forgott. Az első negyedórát a vendégek uralták, akik beszorították a baszkokat a saját kapujuk elé. A 24. perben aztán szívükhöz kaptak a Real-hívek: kirúgást követő ügyes csiki-csuki után Tamudo tálalt Griezmann elé, aki kilépett egy az egyben helyzetben, de végül bántóan gyengén a kapu mellé gurított. A dühöngő Casillas ezután nyugalomra intette a pepecselő védelmet, nagyobb koncentrációt kérve. A kapus felhívása nem segített, a 30. percben ugyanis bal oldali akció végén Tamudo nagyon közel állt a gólszerzéshez, centikkel lemaradt csak le a beadásról. A játék irányítását ezekben a percekben teljesen átvette a Real Sociedad.
A 45. percben Di María beadását Higuaín fejelte fölé szorongatott helyzetben. Majd derült égből villámcsapás: a Real Madrid megszerezte a vezetést. Az 51. percben Ángel Di María hatalmas bombát akasztott a hazaiak kapujába. Álomgól. 0–1. Nem sokáig tartott a királyiak öröme, a Di María szabálytalansága után elvégzett jobb oldali szabadrúgást a 61. percben Tamudo csúsztatta a megdermedt Casillas kapujába. 1–1. Az egyenlítés felpörgette a vendégeket, akik újra megszerezték a vezetést: a 75. percben Cristiano Ronaldo szabadrúgása Pepe hátán megpattant, így becsapta Bravót, aki tehetetlenül nézte ahogy a felpördült labda a hálójába hullik. 1–2. A Real Sociedad ezután mindent egy lapra feltéve rohamozott. Casillasnak résen kellett lennie, tette is a dolgát rendesen. A 83. percben például ő mentette meg csapatát az egyenlítéstől: Griezmann lecsúszott beadása ugyanis megtréfálta volna, ha nem koncentrál megfelelően, parádés mentés volt. A lefújás előtt még Marcelo került helyzetbe, de beadása (lövése?) elsuhant a kapu előtt.

REAL SOCIEDAD - REAL MADRID 1-2 (0-0)
San Sebastian, Estadio Anoeta, vezette: Mateu Lahoz.
REAL SOCIEDAD: Bravo - C. Martínez, Ansotegui, M. González - De la Bella - Aranburu (Sutil, 82.), Rivas - Prieto, Zurutuza (Viguera, 67.), Griezmann - Tamudo (Agirretxe, 77.). Vezetőedző: Martin Lasarte.
(kispad: Zubikarai, Labaka, Elustondo, Bergara, Agirretxe, Viguera, Sutil)
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - C. Ronaldo, Özil (L. Diarra, 77.), Di María (Granero, 80.) - Higuaín (Benzema, 90.). Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Dudek, Arbeloa, Canales, L. Diarra, Granero, Pedro León, Benzema)
Gólszerző: Tamudo (62.), ill. Di María (51.), C. Ronaldo (74.)
Sárga lap: M. González (86.), ill. Pepe (25.), Ramos (50.)




Barca-győzelem az Atletico ellen

A mérkőzés első komolyabb helyzetét a Barcelona gólra váltotta a 13. percben, Villa lövése a kapufáról pattant Pedro elé, aki Messit játszotta meg, az argentin aranylabdás pedig finom bokamozdulattal tekerte el a labdát De Gea mellett (0-1). A 25. percben a hazaiak egyenlítettek Raul Garcia révén, aki Simao Sabrosa szöglete után fejelt a rosszul kimozduló Valdés előtt a katalán kapuba (1-1). A következő veszélyes lehetőségből ismét gólt ünnepelt a katalán vendégközönség, hiszen egy Barcelona-szöglet után Piqué mellel vette le a labdát, ,ajd kapásból a hosszú sarokba lőtt (1-2) . A félidőben még egy Atletico-lehetőséget jegyezhettünk fel, Újfalusi próbálta fejjel bevenni a világbajnok hálóőr kapuját, de sikertelenül. A második félidőben sem unatkozhattak a mérkőzésre kilátogatók, hiszen a Villa-De Gea párbajnak lehettek szemlélői. Az 52. percben Villa fejjelt próbált gólt szerezni, de sikertelenül. A 72. percben ismét az ekkori Valencia játékos révén veszélyeztettek a katalánok, de ekkor még fölé lőtt, a 74. és a 77. percben pedig De Gea védett bravúrral. A 80. percben a hazaiak utolsó komoly támadásukat indították a döntetlen elérésére, de Simao legurított szabadrúgása után a labda elkerülte Valdés kapuját.
A 85. percben Messi szerezhette volna meg a harmadik gólt, de a hazai kapus ismét túljárt az argentin eszén. A 93. percben Ujfalusi megkapta második sárgáját: a cseh hátvéd brutálisan lerúgta Messit, a kis argentint hordágyon kellett levinni.

ATLÉTICO MADRID - BARCELONA 1-2 (1-2)
Madrid, Vicente Calderón, vezette: Fernández Borbalán.
ATLÉTICO: De Gea - Ujfalusi, Godín, Perea, Domínguez (A. López, 69.) - Reyes, Assuncao, Raúl García (Tiago, 66.), Simao - Forlán, Agüero (Costa, 52.). Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
(kispad: Joel, A. López, Luis, Suárez, Costa, Tiago, Mérida)
BARCELONA: Valdés - Dani Alves, Puyol, Piqué, Maxwell - Busquets, Xavi, Iniesta (Mascherano, 92.) - Pedro, Messi (Bojan, 95.), Villa (Keita, 78.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: Pinto, G. Milito, Abidal, Mascherano, Keita, Adriano, Bojan)
Gólszerző: R. García (25.), ill. Messi (13.), Piqué (32.)
Sárga lap: Domínguez (18.), Perea (37.), Ujfalusi (53.), Assuncao (88.), ill. D. Alves (31.), Maxwell (36.), Valdés (85.), Puyol (87.), Mascherano (95.)
Piros lap: Ujfalusi (93.)



További eredmények:
Espanyol-Almería 1-0
Mallorca-Osasuna 2-0
Sporting Gijón-Athletic Bilbao 2-2
Hércules-Valencia 1-2
Santander-Zaragoza 2-0
Levante-Villarreal 1-2
Málaga-Sevilla 1-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése