2011. január 6., csütörtök

Döntetlennel jutott tovább a Barca a Spanyol Királyi Kupában

Küzdelmes mérkőzésen, 1-1-es végeredménnyel jutott tovább a Bilbao ellen a Barcelona a Spanyol Kupában. A Deportivo drámai csatában, hosszabbításban tudta csak legyőzni a Córdobát. Továbbjutott a Sevilla is.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a 7. percben David Villa öt méterről fejelhetett a Bilbao kapujára, de Iraizoz hárítani tudott. A 14. percben a hazaiak is támadásba lendültek, Susaeta lőtt kapu fölé. Ezután a játék irama csökkent, a Bilbao elsősorban játéktördeléssel próbálta megfékezni a Barcelonát, így a katalánok nem tudták a saját játékukat játszani, melynek eredménye számtalan pontatlan átadás lett. A Bilbao határozott védekezésével és gyors kontráival próbálta saját oldalára billenteni a párharcot, de támadásai komoly veszélyt nem jelentettek Pinto kapujára. A 44. percben viszont egy szabadrúgás után Gurpegi próbálta a hosszú sarokra fejelni a labdát, de fejese elkerülte a hálót. Az első félidei eseménytelenség után a második játékrészre már támadólag léptek fel a csapatok, hiszen mindkét együttesnek gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.
A félidő elejének legfontosabb történése az volt, hogy a baszk drukkerek fejbe dobták valamivel Abidalt, aki ápolásra szorult emiatt. A Barcelona nem tudta feltörni a Bilbao védekezését, de a fordulatot Iniesta beállítása hozta. A világbajnoki finálét eldöntő játékos új színt hozott a gránátvörös-kékek támadásaiba, melynek eredményeként a 74. percben megszerezte a vezetést a Barcelona. Xavi passzolta be a 16-oson belül tartózkodó Messinek a labdát, aki egyből Abidal elé tálalta azt, így a francia válogotott hátvéd megszerezte első gólját a Barcelonában. 0-1! A Bilbaónak ekkor már két gólra volt szüksége a továbbjutáshoz, amiből az elsőt meg is szerezték a 85. percben, Llorente révén.1-1! A 85. percben Villa eldönthette volna a találkozót, de ziccerét Iraizoz hárította. A 90. percben a katalánok új igazolása, Afellay is pályára lépett, David Villa helyett. A hosszabbítás percei már nem hoztak változást, a Barcelona idegenben lőtt góllal jutott tovább a Spanyol kupában.

Athletic Bilbao – FC Barcelona 1-1
San Mamés, 40 000 néző
Játékvezető: Muniz Fernández
Ath.Bilbao: Iraizoz, Iraola, A. Ocio, Ustaritz, Koikili, Susaeta, J.Martinez, Gurpegi, Gabilondo, Llorente, Toquero
Barcelona: Pinto, Adriano, Abidal, Piqué, D.Alves, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Messi, Villa
Gól: Llorente (85`),ill. Abidal (74`)

További eredmények:
Deportivo La Coruna – Córdoba 3-1
Gól: Adrian 90`, 102`, 120`. ill. Arteaga 87`
Továbbjutott a Deportivo, 4-2-vel

Málaga - Sevilla 0-3
Gól: Romaric 51`, Perotti 65`, Luis Fabiano 89`
Továbbjutott a Sevilla, 8-3-as összesítéssel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése