2011. január 14., péntek

Király Kupa negyeddöntő - 1. rész

Messi triplával ünnepelte az Aranylabdát

BARCELONA-REAL BETIS 5-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp. Vezette: Velasco Carballo
BARCELONA: Pinto - Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro (Afellay 80.), Messi (Jeffren 86.), Villa (Keita 74.). Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Valdés, Abidal, G. Milito, Keita, Afellay, Jeffren, Mascherano.
REAL BETIS: Casto - Isidoro, M. Roqué, Arzu, Nacho - Iriney (Juanma 66.), Benat (Juande 58.), S. Sevilla, R. Castro - J. Molina, Israel (Pereira 78.). Vezetőedző: Josep Mel. Kispad: Goitía, Vega, Juanma, Pereira, Juande, Canas, Raversia.
Gólszerző: Messi (44., 62., 73.), Pedro (76.), Keita (83.)
Sárga lap: Busquets (58.), ill. Iriney (20.), Roqué (39.), Isidoro (60.)

Meglepően jól tartotta magát a Betis az első félidőben. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy 0–0-s eredménnyel vonuljanak pihenőre a csapatok. A Betis ugyanannyi helyzetet alakított ki, mint a Barca, de az első találatot mégis a katalánok szerezték. A világ legjobbjának választott argentin közelről emelt a vendégkapuba, előnyhöz juttatva ezzel a katalánokat. 1–0. Ez a mozdulat előrevetítette a szünet utáni játék képét.
Az 55. percben David Villa fejelt közelről a kapu mellé, majd nem sokkal később Maxwell életerős, de középre tartó löketét bokszolta ki Casto kapus. A 62. percben pedig ismét Messi varázsolt: elsőre a támadó pöckölését hárította Casto, a visszapattanó labdát aztán az argentin higgadtan gurította a vendégkapus lába között a hosszú sarokba. 2–0 A mérkőzésen több helyzetet is elpuskázó Ruben Castro szépíthetett volna, de 10 méterről leadott kapáslövése jócskán a kapu fölé szállt. Aztán, amire az egész Camp Nou számított: Messi a 73. percben feltette a koronát aznapi teljesítményére, miután a leshatáron kilépve egészen a kapu előterébe vezette a labdát, s lőtt nemes egyszerűséggel a kapuba. 3–0. Jelezve, hogy az argentin aranylabdás mégis csak ember, „hősünk" egy perccel később ugyanebben a helyzetben már hibázott. Nem úgy Pedro, aki közelről vágta Dani Alves visszagurítása után a labdát a hálóba. És még mindig csak a 75. percben jártunk. 4–0 A 83. percben pedig Andrés Iniesta igazolta, hogy nem véletlenül volt ő is az Aranylabda-esélyesek között, a középpályás szenzációsan vitte le a labdát az alapvonalig, majd emelte a labdát Keita fejére, aki kialakította az 5–0-s végeredményt.

Real-győzelem a madridi derbin

REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 3-1 (1-1)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Mateu Lahoz
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Khedira, Alonso - Di María, Özil (Granero 91.), Ronaldo - Benzema (Kaká 56.). Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Adán, Albiol, Lass, Gago, Granero, Kaká, Pedro León.
ATLÉTICO MADRID: Gea - Újfalusi, Perea, Domínguez, Filipe - Juanfran (Valera 89.), Assuncao, García (Suárez 50.), Reyes - Forlán (Mérida 78.), Agüero. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores. Kispad: D. Costa, Godin, Joel, A. López, Merida, M. Suárez, Valera.
Gólszerző: Ramos (14.), Ronaldo (61.), Özil (90.) ill. Forlán (7.)
Sárga lap: Di María (28.), Ronaldo (72.), ill. Assuncao (35.), Domínguez (84.)


Már az első félidő elején vezetést szereztek a vendégek, ezzel is jelezve, hogy nem esélytelenül érkeztek a Bernabéuba. A 7. percben Forlán volt eredményes. Az uruguayi csatár Agüero passzából volt eredményes. (0-1) Ugyanígy 7 perc elteltével a hazai hívek is gólnak örülhettek. Di María szögletére Sergio Ramos érkezett a legjobban: a labda a hálóban kötött ki, mellyel az eredmény 1-1-re módosult. A félidő végéig a hazaiak sorozatosan rohamozták az ellenfél kapuját, de De Gea remek védéseinek köszönhetően döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A folytatásban azonban nem sokáig lehetett nyugodt az Atlético, a már-már kötelező Ronaldo-gól ma sem maradhatott el. A portugál sztárjátékos a hosszú sérüléséből a napokban visszatérő Kakával versenyzett az Özil által középre passzolt labdáért, és góljával csapata javára fordította a mérkőzést. (2-1) A továbbiakban is a hazaiak voltak aktívabbak, az Atlético a vezető gól után csak ritkán tudott eljutni Casillas kapujáig, míg a Real Madrid folyamatosan veszélyt jelentett De Gea kapujára. A rendes játékidő letelte előtt nem sokkal még egy gólt láthatott a Bernabéu közönsége: a német válogatott Özil a vendég védők szerencsétlenkedése után higgadtan belsővel passzolt a kapuba. (3-1) Összességében egy feszült mérkőzésen a vendéglátók előnyt szereztek a visszavágóra, de José Mourinho és csapata még nem dőlhet hátra, az Atlético Madrid előtt még adott a lehetőség továbbjutásra.

További eredmények:
Villarreal - Sevilla 3-3
Almería - Deportivo La Coruna 1-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése