2011. január 17., hétfő

Primera División 19. forduló

Real-blama Almeríában

ALMERÍA-REAL MADRID 1-1 (0-0)
Almería, Mediterrán Stadion, vezette: Miguel Ángel Pérez Lasa.
ALMERÍA: Diego Alves - Míchel, Silva, Carlos García, Juanma Ortiz - Mbami, Bernardello, Piatti, Crusat (Jakobsen, 75.) - Uche (Vargas, 64.), Ulloa (Goitom, 89.). Vezetőedző: José Luis Oltra.
Kispad: Esteban, Jakobsen, Pellerano, José Ortiz, Corona, Vargas, Goitom.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Albiol (Granero, 64.), Ramos, Marcelo (Carvalho, 64.) - Khedira, Xabi Alonso - Özil, Kaká (Benzema, 54.), Di María - C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Adán, Canales, Carvalho, Pedro León, Gago, Granero, Benzema.
Gólszerző: Ulloa (60.), ill. Granero (77.)
Sárga lap: Uche (56.), Mbami (93.), ill. Albiol (16.), Özil (95.)

A Madrid a találkozó első perceiben igazából szélen volt erős. Özil és Di María több esetben is jól centerezett vagy ügyesen hozta játékba társait, ám az egészét tekintve a Real-összjáték akadozott. Az Almería beásta magát és erejét a védekezésre összpontosította, tudva azt, hogy egy-egy megugrással a győzelemre hajtó fővárosiakat komoly bajba sodorhatják. A 10. percben Piatti-Ramos testi kontaktus után előbbi a földre rogyott, de a bíró nem látott szabálytalanságot. A 13. percben Di María pörkölte rá, de Alves magabiztosan hárított. Pár perccel később Cristiano Ronaldo is próbálkozott, míg a másik oldalon Uche kísérletezett valamivel később, ám a kapusok a helyükön voltak. Kevés a helyzet, sok a mezőnymunka: Xabi Alonso és Khedira is küzd a fürge és apró andalúz középpályásokkal. Mikor már az unalom a jónépet majdnem álomba nyomta, hatalmas Madrid-helyzet rázta fel a nézőt. A 41. percben Kaká zseniális passzal CR7 elé tálalt, ám a portugál csak szemmel volt jelen az akcióban, nem tudott a labdához férni, így az egy az egy szituáció kimaradt. A Madridnak a tökutolsó ellen egy félidő alatt ennyire futotta. Brrrr… por la virgen de amor hermoso!

A szünetben Mourinho vélhetően elejtett pár keresetlen szót az öltözőben, mert a fordulás után a Madrid kapatósabban mozgott. a 48. percben Arbeloa centerezett, s Alves épp hogy tisztázott a gólhelyzetben lévő Di María elől, míg Marcelo lövése mellé ment. Végre valami! Az 54. percben Xabi Alonso próbálkozott, míg egy perccel később Piatti jelezte, a hazaiak sem adták fel. S hogy nem építenek légvárat, azt a 60. percben bebizonyosodott: Piatti-Sergio Ramos összecsapás után a labda Ulloához került, aki megverve Casillast megszerezte az Almeríának a vezetést. 1–0. A 62. percben Cristiano Ronaldo majdnem egyenlített, de Alves parádésan védett. Hidegzuhany! Mourinho egyből vált is, kettőscsere azonnal: lemegy Marcelo és Albiol, bejön Granero és Carvalho. Oltra is vált, lerántja Uchét, helyette Vargas lép pályára. Megy a sakkozás és a küzdelem a középpálya birtokbavételéért! A 77. percben aztán kiegyenlített a Madrid. Cristiano Ronaldo-Benzema összjáték után a francia a jobboldalon érkező Granero elé tálalt, aki kilőtte Alves kapuját. 1–1. A végén nagyon iparkodott a Real, a 94. percben Cristiano Ronaldo lőtt kapufát, de későn ébredt, így az eredmény nem változott.

Újabb könnyed Barca-siker

FC BARCELONA - MÁLAGA CF 4-1 (3-0)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona Vezette: José Luiz González González.
FC BARCELONA: Valdés - Alves (Adriano 27.), Piqué, Puyol, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta (Afellay 81.) - Pedro (Bojan 81.), Messi, Villa.
Kispad: Pinto, Milito, Mascherano, Keita, Afellay, Adriano, Bojan.
MÁLAGA CF : Asenjo - Gaspar, Demichelis, Weligton, Mtiliga - Apono, Camacho (Recio 78.) - Maresca (Eliseu 59.), Quincy (Rondón 59.), Duda - Baptista.
Kispad: Arnau, Kris, Recio, Fernando, Fernández, Eliseu, Rondón.
Gólszerzők: Iniesta (8.), Villa (18., 73.), Pedro (36.), ill. Duda (68.)
Sárga lap: Demichelis (29.), Abidal (76.)

A Barcelona már az első percektől kezdve egyértelművé tette, hogy meg akarja nyerni a mérkőzést, így már a legelső percektől a kapujukhoz szegezték a vendégeket. Abidal a 4. percben gondolt egy merészet, egy csel után kapura tört, de lövése csak az oldalhálót találta el. A 8. percben viszont már megszerezték a vezetést a hazaiak, Alves visszagurított labdáját Iniesta lőtte kapásból a Málaga hálójára, ami a kapufa segítségével ki is kötött a gólvonal mögött. (1-0) A 16. percben Messi passzából Pedro lódult meg, de Asenjo hárítani tudott. A 17. percben Xavi szánta el lövésre magát 20 méterről, labdája a felső lécen csattant, majd rögtön a vendég kapus tarkóján. Egy perc múlva viszont már 2-0 állt az eredményjelzőn, Messi passzát Villa váltotta gólra. (2-0) A 31. percben egy Iniesta – Messi kényszerítő után az argentin aranylabdás kisodródott helyzetből próbált kapura emelni, de labdája nem hullott be a hálóba. A 36. percben azonban ismét gólt ünnepelhetett a katalán közönség, Iniesta lövését még Asenjo védeni tudta, de a kipattanó labdát Pedro továbbította a kapuba. (3-0) A 42. és a 45. percben is Messi – Asenjo párbaj volt, de mind a két alkalommal a malagai kapus bravúrral védett.

Az első félidei Barca fölény után a második játékrészre a Málaga már támadóbban lépett ki, védekezését is feljebb tolta, a katalánok viszont kisebb fokozatba kapcsoltak. Ennek eredményeként a 65. percben láthattuk az andalúzok első kapuralövését Rondó lévén, két perc múlva pedig a szépítő góljukat is. 20 méterről jutott szabadrúgáshoz a Málaga, amit Duda tekert Valdés hálójába. (3-1) A 74. percben Villa beállította a végeredményt is, Xavi kiugratása után magabiztosan gurított Asenjo kapujába. (4-1)

További eredmények:
Getafe - Real Sociedad 0–4
Gijón - Hércules CF 2–0
Villarreal - Osasuna 4–2
Zaragoza - Levante 1–0
Ath. Bilbao - Racing 2–1
Sevilla - Espanyol 1–2
Valencia - Deportivo 2–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése